Five Survive

Holly Jackson
INSTANT #1 NEW YORK TIMES BESTSELLER  From the author of the multimillion-copy bestselling A Good Girl’s Guide to Murder series comes a new blockbuster thriller about a road trip that turns deadly. Eight hours. Six friends. Five survive. Red Kenny is on a road trip for spring break with five friends: Her best friend - the older brother - his perfect girlfriend - a secret crush - a classmate - and a killer.  When their RV breaks down in the middle of nowhere with no cell service, they soon realize this is no accident. They have been trapped by someone out there in the dark, someone who clearly wants one of them dead. With eight hours until dawn, the six friends must escape, or figure out which of them is the target. But is there a liar among them? Buried secrets will be forced to light and tensions inside the RV will reach deadly levels. Not all of them will survive the night. . . .  With edge-of-your-seat tension and a gripping mystery, Holly Jackson has written another instant classic!
400 sayfa

10/10 puan verdi
Okurken rs den kurtulacağımı biliyordum ama bu kadar iyi bir kurgu çıkanı bilmiyordum yani
İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi
İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi
serisi zaten güzeldi sadece son kitabı batırmıştı, o yüzden bunu okurken birazcık tereddüt ettim sonuçta hep gençlik kitapları yazıyor ama kurgusu ve işleniyişini çok sevdim hatta özgün bir hikaye okuduğum için daha da keyiflendim o yüzden tavsiye ederim çerezlik ve merak duygusu hiç bitmeyecek bir kitap arıyorsanız bu kitap tam size göre , konusuna gelince : altı arkadaş bahar tatili için karavanla yola çıkıyorlar ama yolun ortasında 4 ateş edilerek tüm tekerlekleri patlatılıyor ve ardından onlara bir telsiz bırakılıyor aralarından birinin büyük bir sırrı var vr onu itiraf edecek yoksa hepsi tek tek ölecek.
7/10 puan verdi
Sekiz saat Altı arkadaş Bir keskin nişancı Ve hayatta kalan 5 kişi.. Red ve 5 arkadaşı karavanla tatile çıkar. Yolda karavan bozulur ve tekerleklerin dördü de patlar. Karanlıkta onları izleyen bir keskin nişancı vardır. Gruptan birinin bir sırrı vardır ve bu keskin nişancı bu sır için onu öldürmeye hazırdır. YORUMUM: Arka kapağı okuyunca kitabın başında birinin öleceğini ve sırlarla dolu bir kitap okuyacağımı düşünmüştüm açıkçası fakat öyle olmadı. Son sayfalara kadar karavanın içinde yaşananları okuduk. Merak uyandırıcı ve heyecanlı bulmadım kitabı. Beklentimin altında kaldı.
8/10 puan verdi
Hollycim seni kitabının muhteşemliğinden ötürü hem çok övmek hemde sonunun kısalığından ötürü de çok yermek istiyorum. O mutlu sonu daha açık ve net bir şekilde bize vermeliydin, hepimiz çok haketmiştik onu. İki satır daha yazaydın ne olurdu zalımın kızı.:)) Neyse, başlarda Redin kafa karışıklığı beni biraz gerdi. Ne oluyoruz, nereye gidiyoruz, neyin kafasındayıza düştüm ama sonra alıştım canım Redciğimin tuhaflığına. Ayrıca o perdenin desenini o kadar merak ediyorum ki herhalde hayatımda daha önce hiçbir perdenin desenini bu kadar çok merak etmemişimdir. Evet evet gizem, gerilim kitabında en çok karavanın perdesinin deseninin gizemine takıldım.:)) Sonuç olarak kitap çok iyiydi. Gerilimi, gizemi, süprizleri tam da ağzıma, gözüme, kulaklarıma layık kıvamdaydı. Çok beğendim, pek beğendim, fena beğendim.
8/10 puan verdi
"Bir planının iki kısmı olmalı...
... her iki şekilde de lehinize sonuçlandığından emin olmalısınız." Önemsiz bir alıntı gibi gözükebilir ama kitabı o kadar iyi özetliyor ki, okuduğum en iyi gerilim/gizem/polisiye kitaplarindandi. Bu tarz sevenler bayılırrrr. Pişman olmayacağınızı garanti edebilirim. OZELLİKE
Holly Jackson
kalemini sevenler bayılır. Bir kez daha muhtesemligini
371 syf.
10/10 puan verdi
Size aşırı iyi bir kurgulanmış kitaptan bahsedeceğim ve o daa Aranızdan Biri. Holly Jackson'un kalemini beğeniyorum ve seviyorum o yuzden bu kitabı da benden tam puan aldı. Bir tetikçi düşünün ve bir karavan vee bir de 6 kişilik arkadas grubu olduğunuzu varsayın. Hepinizin 9.5 metre karelik alana sıkıştığınızı düşünün bu da bir cepte. Herkesin büyük bir sırrı olduğu da cepte dlwkdllwls. Hepsini bir arada düşünün ve hepsinin bu kurguda olduğunu varsayın. Gizem ve gerilimi çok güzel harmanlamış yazar. Cidden yapıyor bu sporuu. Ucu bence açık bitti evet bazı olaylar cidden açığa çıktı ama sonu ben de soru işareti bıraktı. Ve Oliver karakterindenn nefret ettim. Simon ve Reyna çok pasif karakterlerdi. Red'i gerçekten seviyorum kendisi aşırı iyi bir karakterdi. Ben Maddy ile arkadaşlığını sevdim. Güzel bir ikiliydiler. Arthur'u da çok sevdim aslında ama sonda olan olaylardan dolayı bir güvenim sarsıldı kendisine. Oliver tam bir aptal kendini düşünen bencil bir pislikti. Spoilerlı kısım Ayyy Oliver'ı şükür öldürdüler. Gercekten tam bir ruh hastasıydı. Reyna'nın erkek arkadaşını nasill öldürmüş abii. Peki Lovay'ların annesi Catherine nasıl bir pislikmiş arkadaşını öldürmüş ya. Arthur'un tetikçi olması peki... Red keşke herkesten bir şeyler saklamasaydı ya babasına çok üzüldüm ayni zamanda Red'e de.
9/10 puan verdi
Bugün bir gerilim romanı önerisiyle geldim Yazarın İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi serisinin ilk iki kitabını okumuştum üçüncü kitaptan önce de bu kitabı okumak istedim. Kitabı 8 saatte bitirdim. O ortamı daha iyi hissedebilmek ve daha keyifli okumak için akşam saatlerine doğru okumaya başladım sizin de böyle okumanızı tavsiye ederim daha gerici oluyor Red ve Simon karakterlerini sevdim Oliver'dan ise nefret ettim ne kadar bencil ve itici bir karakter zaten kitabın ilk yarısı kadın karakter sandım Yazar tramvatik şeyler yazmayı seviyor sanırım bu kitapta da mevcuttu okurken yüreğiniz burkulabilir Eğer arkadaş grubu çevresinde geçen,hayatta kalma temalı,sırların birer birer döküldüğü, gerilim dolu filmleri ve kitapları seviyorsanız bu kitabı da mutlaka okumalısınız
5/10 puan verdi
Aramızdan Biri
Tam bir fiyasko …Oysaki konusunu beğenerek almıştım. Çok sıkıcı bir kitap okurken baygınlık geçirdim. Konu karavanda ya da eski anılarda geçiyor. O anılar zaten baydı beni.. Anlatımını da beğenmedim. Akıcı bir anlatım yok. Kısacası ben okurken çok sıkıldım. Okumak isterseniz bir kez daha düşünün derim.
8/10 puan verdi
Aranızdan Biri - Holly Jackson Herkese selam.. Yazarın İyi bir kızın cinayet rehberi serisini de severek okuduğum için ( son kitabı ve o sonu görmezden geliyorum) bu kitabı da oldukça merak etmiştim. Çünkü yazarın hem dili akıcı hem de karakterleri iyi. Bu kitabı da oldukça sevdim. Bir karavanda 6 arkadaşın ve hepsinin de sırları olduğunu düşünün. Hepsi teker teker döküldü. Ama Reid olayının bu şekilde bağlanmasını beklemiyordum açıkçası bu beni oldukça şaşırttı. Oliver'a aşırı gıcık oldum. Sadece kendini düşünen bencilin tekiydi. Simon'u çok sevdim. Oliver'a karşı çıkan tek insandı. Kısacası keyifli gençlik gerilim kitabıydı tavsiye ederim.
9/10 puan verdi
Spoilerlı
Bilmiyorum, sonunda o kadar üzüldüm ve şaşırdım ki ne yazacağima dair aklımdaki tüm fikirler uçtu. Büyük sırrın sahibini, köstebeği tahmin etmeme sevinirken sonrasındaki olanlar beni duygulandırdı. Oliver'dan nefret etmeme rağmen ona bile üzüldüm öyle söyleyeyim. (Red'i karavandan atması, Maddy'yi göz göre göre ölüme sürüklemesi ayrı gerizekalılık tabii ama ben fazla duygusalım) Arthur'u da sevsem mi sevmesem mi derken sondaki yazdığı mektupla kalbimi kazandı. Neyse ben en çok Red'e üzüldüm. Annesini hâlâ unutamaması, az kalsın onun gibi ölecek olması... Arthur'un da dediği gibi çok güçlü biri, yaşadıkları kolay değil Ve ve vee Simon favori karakterim unutmadan söyleyeyim (⁠ ⁠˘⁠ ⁠³⁠˘⁠)⁠ Sonuç olarak kitap beklentimin fazlasıyla üstünde çıktı. İBKCR zaten çok sevdiğim serilerden, holly jackson daha çok yazsın da okuyalım
Puan vermedi
Aranızdan Biri Kitapta Red ve beş arkadaşı yaz tatili için kamp yerine karavanla gitmeye karar verirler . Gece yarısı yanlış yola girip dört tekerlek de keskin nişancı tarafından vurulur ve nişancı ile aralarındaki iletişim için karavana telsiz bırakılır. Keskin nişancının isteği içlerinden birinin bir sırrı vermesidir ama kim olduğunu söylemez. Red ise geçmişte annesinin infaz edilmesini düşünür ve hiçbir zaman eskisi gibi olmazken aklında sürekli kendi sırrı olmasına rağmen kimseye birşey söylemez. Uçsuz bucaksız bir yerde telefonlar çekmezken ve tetikte keskin nişancı beklerken akıllardaki soru burdan nasıl kurtuluruz? Bir gece süren bu gerilimin anlatımı bana Mesafe kitabını anımsattı. Orda da çölde mahsur kalan ve keskin nişancıya hedef olan bir çift ve gerilim dolu mücadele vardı. Bu kitabı da okurken aynı gerilimi hissettim. Kitaba başlarken önyargım vardı sanırım ama öyle akıcı ve güzel gitti ki bende ne çabuk bittiğini anlamadım

Holly JacksonYazar · 4 kitap
Holly Jackson 1992'de doğdu. Buckinghamshire'da büyüdü ve on beş yaşında bir kitapta ilk (fakir) girişimini tamamlayarak genç yaştan hikayeler yazmaya başladı. 'İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi' bir YA Gizem Gerilim ve ilk romanıdır. Londra'da yaşıyor ve okuma ve yazmanın yanı sıra, aşırı derecede video oyunları oynamaktan ve sokak tabelalarında dilbilgisi hatalarına işaret etmekten hoşlanıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.