Haziran 2023
Remzi Kitabevi

2023 32. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2023 15:46
Mahfi Eğilmez'in Inferıs ve Sahte Sultan romanlarından sonra kara roman üçlemesinin son kitabı Fon ile seri sona eriyor. Öncelikle "Kara Roman" kavramına açıklık getirmek gerekiyor. Bu
FonMahfi Eğilmez · Remzi Kitabevi · 2023299 okunma
Devlete hizmet cezasız kalmaz.
2023 10. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2023 15:58
Bu kara roman üçlemesi mutlaka okunması gereken kitaplar arasındadır .. İnferis, Sahte Sultan ve de Fon. Hep kötüler mi kazanacak? ..Bir İngiliz atasözü der ki kurallar aptallar uysun diye konulur..."kurallara uyanların aptal yerine konduğu bı ülke oldu burası..kurallara uyanların uymayanları finanse ettiği bir yer haline geldi ."
Alıntı
2023 99. kitabı
Bir muhasebeci olarak okuduğumda içine girdikçe çıkmaz sokaklara dönüşen bir kitap.Siyaset,ticaret,cemaat üçgeninde yaşananların romanı._Yolsuzluk düzenine karşı mücadele eden bir avuç dürüst ve cesur insanın çabası ….
Beni benden aldı yine.
2023 1. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2023 01:45
Üçlemenin son serisi. Her ne kadar üç kitapta birbirinden bağımsız okunabilse bile kesinlikle sırayla okumak olaylar arasında kurgu yapmanızı kolaylaştırıyor.
2023 11. kitabı
İnferis ve Sahte Sultan'dan sonra yine bir solukta biten bir roman daha. Her otobüs yolcuğumda yanıma bir kitap mutlaka alırım ancak molalar filan derken genelde az okunur. Bu kitap aksine bütün  molaları unutturdu, bir bakmışım 6 saatlik yol bitmiş :)
FonMahfi Eğilmez · Remzi Kitabevi · 2023299 okunma
Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.
2024 110. kitabı
Siyaset -cemaat- iş dünyası- mafya - çıkarcı toplum bağlantılı hırsızlık, cinayet ve sonuçta örtbas edilme durumu. Siyasetin temiz olması için toplumun temiz olması gerekmektedir. Romanda; Turkiye'de yaşanan yurtdisi bağlantılı bir olayda, emniyetin aciz kalarak, kendi ülkesinde, bisey yapamayıp, Avrupa ülkesinden medet umacak kadar kötü duruma düşülmüş bir olay kurgulanmış. Adalet geç geldiği ya da hiç gelmediği için insanlar farklı yollara başvuruyor. İnsanlar kisa yoldan zengin olmak için tuzak işlere çok kolay düşüyor. Roman icinde caktirmadan; Kışlık lastik takma, ambulansa yol verme gibi ders verici hususlar işlemiş. Yine Kuzgun kuşunun özellikleri, kargadan farki detaylı açıklanmış ve kuzguna romanda simgesel bir rol yüklenmiş.
2023 40. kitabı
3'lemenin diğer kitaplarını okuyan biri olarak en zayıf halkanın bu kitap olduğunu söyleyebilirim. Ana düşünce çok güzel anlatılmak istenen güncel ve faydalı ama bir roman olarak ortaya çıkanı ne yazık ki çok başarılı bulamadım. Sırf 3'lemeyi tamamlamak adına okunabilir belki ama tavsiye edebileceğim bir kitap değil maalesef...
FonMahfi Eğilmez · Remzi Kitabevi · 2023299 okunma
Gerçekler ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi
2025 2. kitabı
Okunma: 09 Mart 2025 13:03
Günümüzdeki bilinmeyen ya da bilinen ama çok duyulmayan üzerinde durulamayan konular anlatılmış.Dili ve konusu akıcı ve anlaşılabilir.Her okuru mutlaka kütüphanesinde bulunması gereken bir romandır.En yakın zamanda Mahfi beyin diğer iki romanınıda okuyacağım.
2023 19. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2023 19:23
İnferis ve sahte sultan dan sonra devamında su gibi akan serinin 3ncü kitabı da çok güzeldi. Ekonomi alanında güzel eserler sunan Mahfi eğilmez hocadan yine keyifle okuyacağınız güzel bi eser.
2023 Okuma Raporları
FonMahfi Eğilmez · Remzi Kitabevi · 2023299 okunma
Fon... Kural olmayan yerde düzen olmaz
2023 3. kitabı
Kitap tam bir Mahfi Hoca klasigiydi diyebilirim. Hem polisiye hem de günümüzün veba haline gelmiş sorunlarını ince ince anlatmayı denemiş hocamız. Okumaya değer bir kitap.

Mahfi EğilmezYazar · 24 kitap
Ankara Atatürk Lisesinde okudu. 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin iktisat ve maliye bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesinden Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktorasını aldı. Yeminli mali müşavir ruhsatına da sahiptir. 1972 yılında "maliye müfettiş muavini" göreviyle Maliye Bakanlığında çalışmaya başladı. Hazine Müsteşarlığında daire başkanı, genel müdür, müsteşar yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, Washington büyükelçiliği ekonomi müşavirliği ve başmüşavirliği gibi çeşitli görevlerle ABD'de bulundu. 1997 yılında hazine müsteşarlığına atandı fakat 1997 yılı sonunda kendi tercihiyle kamu hizmetinden ayrıldı. Kamu hizmeti sırasında Dünya Bankası'nda Türkiye adına görev yaptı. Eylül 1997'de bakanlar kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu üyeliğine atandı, ancak kısa bir süre sonra bu görevinden de istifa etti. 1998 yılında özel sektöre geçmiş ve çeşitli finans kurumlarında yönetim kurulu üyelik ve başkanlıklarında bulunmuş, 2006 yılı itibarıyla tam zamanlı bütün görevlerinden ayrılmıştır. Uzun süre köşe yazısı yazdığı Radikal gazetesinden 2011 yılı sonunda ayrıldı. Yaklaşık 10 yıl yorumculuk yaptığı NTV televizyon kanalından 2018 yılında ayrıldı. 2000 ile 2010 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesinde, 2011 ile 2017 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesinde ekonomi ve maliye dersleri verdi. Mahfi Eğilmez, hâlen Altınbaş Üniversitesinde ders vermektedir. Kendi internet sitesinde ve aylık İktisat ve Toplum Dergisinde düzenli olarak ekonomi hakkında görüşlerini yazıyor. Yayımlanmış 25 kitabı ve çok sayıda makalesi vardır. Eğilmez'in ilk romanı olan Anitta’nın Laneti 2002'de yayımlandı. Hitit medeniyetini anlattığı bu tarihî romanın devamı Hattuşa’dan Kaçış ise 2008 yılında yayınlandı. Maurice Leblanc, Sir Arthur Conan Doyle, Agatha Christie gibi polisiye türünün klasik yazar ve romanlarını büyük bir beğeni ile okuduğunu ifade eden Mahfi Eğilmez, polisiye romanlarında cinayet, katil gibi türün alışıldık örneklerinden ziyade, Türkiye'de fazla anlatılmayan malî suçlar, siyasal yolsuzluklara da değinir. Mahfi Eğilmez'in sonraki polisiye roman üçlemesinin Inferis başlıklı ilk kitabı 2020 yılında yayımlandı. Devam kitapları olan Sahte Sultan 2021'de, Fon ise 2023 yılında yayımlanmıştır.