Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kendimle Söyleşi

Geçmişten Geleceğe Türkiye

Mustafa Balbay

Geçmişten Geleceğe Türkiye Gönderileri

Geçmişten Geleceğe Türkiye kitaplarını, Geçmişten Geleceğe Türkiye sözleri ve alıntılarını, Geçmişten Geleceğe Türkiye yazarlarını, Geçmişten Geleceğe Türkiye yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İktidarın baskıcı ve özel yaşama müdahale eden uygulamalarına hayır demeye dönüşmüştü olay. Ana tema özgürlük olmuştu.
224 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
22 günde okudu
Türkiye'nin Demokrasi ile İmtihanı
Lütfen bu incelememi tüm siyasi görüşlerinizi uzakta tutarak, ön yargısız bir şekilde okuyun. Bu incelememi iki başlık içerisinde yazacağım. Birincisi demokrasi adına, demokrasinin güçlenmesi adına çile çeken bir şahsiyet olan Mustafa Balbay özelinde demokrasiyi sorgulayacağız ve düşüneceğiz, ikincisi de kitabın içeriğinden bahsedip ufkumuzu
Geçmişten Geleceğe Türkiye
Geçmişten Geleceğe TürkiyeMustafa Balbay · Cumhuriyet Kitapları · 201414 okunma
Reklam
Genç Olmak
İnsan heyecanları kadar gençtir. Gezi direnişine katılan her yaştan genç vardı.
"AŞK VE SAVAŞ KURAL TANIMAZ."
Sayfa 184 - Cumhuriyet kitaplarıKitabı okuyor
Herkes Endişeli!!!!!
Herkes her şeyden korkuyordu. Sıradan insanlar dinlendikleri endişesindeydi, öğrenciler fişlendikleri endişesindeydi, kadınlar bedenlerine ilişkin her an bir yasa çıkabileceği endişesindeydi, sendikalardan meslek odalarına kadar hükümet dışı kurumlar bir gece yarısı çıkacak yasayla haklarının tırpanlanabileceği endişesindeydi, muhalifler her an terörist damgasıyla kutlanma endişesindeydi...
Korku İmparatorluğu
AKP kendisi gibi düşünmeyenlere, ele geçiremediği kişi ve kurumlara karşı yargı gücünü de kullanınca şu tanım, iktidarın markası haline geldi: Korku İmparatorluğu.
Reklam
Hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz, sözünü çok severim.
O günden beri baskıcı uygulamalar artarak devam etti.
Çünkü olay Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların katledilmesinden öte, iktidarın tüm baskıcı, özel yaşama da müdahale eden uygulamalarına hayır demeye dönüşmüştü. Ana tema özgürlük olmuştu.
Albert Sorel şöyle diyor: "Dünyada iki bilinmeyen vardır; biri kutuplar diğeri Türkler."
Reklam
Bu memleket bizim!!!!!
Ne diyor Nazım Hikmet Kuvayi Milliye Destanı'nda: Dörtnala gelip uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan Bu memleket bizim...
Casablanca'da Humphrey Bogart'ın filmdeki görüntüleriyle ışıklandırılmış tabelanın altında yine filmin ruhunu anlatan bir tümce yazılı: "Aşk ve savaş kural tanımaz."
Yunus Emre'nin şu dörtlüğünü anlamayan "âdem" olabilir mi: Şu âdem dedikleri El ayakla baş değil. Adem manaya derler, Suret ile kaş değil.
Türkçe'nin görünümünü şöyle özetleyebiliriz. Arapça ibadet ediyoruz, İngilizce İş arıyoruz, Farsça Aşık oluyoruz, Türkçe tartışıyoruz.
49 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.