Gizli Mabet

Ömer Seyfettin

Gizli Mabet Yorumları ve İncelemeleri

Gizli Mabet yorumları ve incelemelerini, Gizli Mabet kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Gizli Mabet puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
10 syf.
7/10 puan verdi
Ömer Seyfettin yerli Poe
Oryantalist eleştiri, Batılı yazarların Doğu'yu betimleme şekillerini ele alan ve taşyalan bir yaklaşımdır. Bu eleştiri, Batının Doğu'ya dair önyargılarını, üstünlük duygusu ve egemenlik arayışı üzerine kuruludur. Oryantalist eleştiri, Doğu kültürü ve toplumları hakkında genelleştirici, yanlış veya romantize edici streotipleştirmeleri
Gizli Mabed
Gizli MabedÖmer Seyfettin · Bordo Siyah Yayınları · 2012738 okunma
80 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Tam bir “Doğu” hayranı olan bir Fransız’ın Türkleri tanımaya çalışması anlatılır. Çerkez bir aileye konuk olan Fransız, Türk kültürünün tüm güzelliklerine fazlasıyla hayran kalarak şaşırır. Ama onu asıl şaşırtan şey, sabah uyandığında, hafif açık kapısı olan bir odayı keşfetmesiyle daha da artar... Kitapta ayrıca ‘KURUMUŞ AĞAÇLAR, FORSA, ALEKO (BİR ÇOCUK)’ adlı öyküler de yer almaktadır.
Gizli Mabed
Gizli MabedÖmer Seyfettin · Timaş Çocuk Yayınları · 2020738 okunma
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
20. yüzyılın toplumsal ve siyasal meselelerini ince bir dikkat ve mizahla metinlere taşıyan Ömer Seyfettin'in yirmi öyküsü bu kitapta bir araya geliyor.
Gizli Mabet
Gizli MabetÖmer Seyfettin · Turkuvaz Kitap · 2019738 okunma
204 syf.
·
Puan vermedi
·
14 günde okudu
Yaşadığı toplumun geçirdiği dönüşümleri, inançlarını, değerlerini irdeleyerek kendine özgü bir üslupla hikaye etmiş. İçerisinde çeşitli konularla ilgili hikayeler sizi düşünmeye sevk ediyor.
Gizli Mabet
Gizli MabetÖmer Seyfettin · Kurgan Edebiyat · 2013738 okunma
80 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Bu okuduğum kitap Ömer Seyfettin'den Seçme Eserler ana başlığı altında 4 hikaye içermektedir. Bunlar : Gizli Mabed, Pembe İncili Kaftan, Niçin Zengin Olmamış, Ay Sonunda. Ömer Seyfettin -bilmiyorum hala öyle mi- benim gibi 90 çocukları için ilkokullarda kütüphanesine muhakkak eklenen kitapların baş yazarlarından birisi idi. Bu kitapta öğretmenimin bana hediyesiydi ve ayrı bir değeri olduğundan 99 yılından bugüne kadar saklamıştım. Şunu söylemem mümkündür ki Ömer Seyfettin kitaplarını özellikle daha ilerleyen yaşlarda -okuduysanız bile tekrardan- elinize almanız bu hikayelerin ne denli değerli olduğunu hatırlatacaktır. Türkçede sadeciliği savunan yazar bunu çok başarılı bir şekilde uygulamış ve eserlerinde sunmuştur. Kısa olarak konuları söylemem gerekirse Gizli Mabed bence aslında bugün fazlasıyla devam eden ama o zamanlarda da kendini gösteren Avrupa hayranlığına karşı Frenk adında bir Fransızın bizim sahip olduğumuz değerlere duyduğu hayranlıkları ve Türk mahallesine yaşadıklarını ele alır. Niçin Zengin Olmamış ve Ay Sonunda hikayeleri ana tema olarak maddi sıkıntıları ve yarattığı psikolojiden bahsetmektedir. Niçin Zengin Olmamış'ta buna ek olarak ise zengin olmak için geçilen yolların sapa sokakları ve sonuçlarından bahsedilir. Sanırım en bilinen ve ünlüsü olan 'Pembe İncili Kaftan' ise vatan sevdalısı Muhsin Çelebiyi bize anlatır. Tam bu dönemde okurken açıkcası duygulanmamak ve düşünüp sorgulamamak elde değil. Sesli kitap sevenler için ise Rüştü Asyalı'nın sesinden Pembe İncili Kaftan'ın linkini buraya bırakıyorum. Özetle:) Ömer Seyfettin'i okuyalım okutalım. youtube.com/watch?v=ojG791K...
Gizli Mabed
Gizli MabedÖmer Seyfettin · Timaş Çocuk Yayınları · 2020738 okunma
·
Puan vermedi
Ömer Seyfettin'in hikayelerinden oluşan bir eser. Lise edebiyat kitaplarındaki okuma parçalarını hatırlattı. İlk hikaye hoşuma gitti. tam 5 duraklıktı, okudum ve bitti. (malum metro yolculuğum) "Mazinin tozlu sayfaları aralandı" derler ya. çok tatlı bir kıvam oluşturdu dimağımda. Galiba çerez gibi, dinlendirici bir kitap okuyacağım.
Gizli Mabet
Gizli MabetÖmer Seyfettin · Turkuvaz Kitap · 2019738 okunma
Reklam
17 öğeden 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.