Kazuki Kaneshiro, Keio Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 1998'de Revolution No. 3 adlı eseriyle edebi kariyerine başlamış ve Yeni Yazarlar için Shosetsu Gendai Ödülü'nü kazanmıştır. 2000 yılında, Japonya'daki etnik kimlik ve ayrımcılık sorunlarını ele alan "Go" eseriyle Naoki Ödülü'nü kazanmıştır. Romanın sinema uyarlaması, 2002'de Japonya'daki tüm büyük ödülleri kazanmıştır. Eserlerinin çoğu sinema filmlerine veya mangalara dönüştürülmüş olup, Kaneshiro, birden fazla format ve türde sinerjik bir şekilde çalışmakta oldukça yetenekli olup, SP ve CRISIS adlı TV dizilerinin orijinal konseptlerini ve senaryolarını yazmıştır.
«Burada bahsedilecek olan bir aşk hikayesi. Benim aşk hikayem. Ve komünizmin -veya demokratizm, pasifizm, otakuizm, vejetaryenizm ya da diğer -izmlerin- bununla hiçbir ilgisi yok.» S. 5.
Bu güzel, cesur ve içten romanda iki genç için aşık olmak, kayıp, aşk ve ırksal ayrımcılığın acısıyla ilgili olarak onların dünyalarını değiştirecektir.
«Uyumsuz biri olsam da aynı zamanda bir romantiktim.» S. 13.
Bir Japon lisesinde Koreli bir öğrenci olan Sugihara, her türlü zorbalığa karşı kendini savunmak zorunda kalmıştır. «Yeni okulumdaki öğrencilere göre ben üzerinde "Koreli" yazan yürüyen bir dojo tabelasıydım.» S. 20.
(Dojo: Dövüş sanatı okulu). Ancak, Sakurai adında bir Japon kızına umutsuzca aşık olduğunda hissettiği kalp kırıklığına hiçbir şey onu hazırlamaz. «Onu seyretmek hiç eskimiyordu.» S. 81. İkisi, klasik müzik ve yabancı filmler konusundaki ortak zevkleriyle, yavaş yavaş birbirlerine daha da yakınlaşırlar...
«Ben Koreli veya Japon değilim. Ben köksüz bir serseriyim.» S. 75.
Hikayenin tüm özü, Kazuki Kaneshiro'nun "Go" adlı bu romanının başkahramanı Sugihara tarafından söylenen bu cümle ile aslında anlatılıyor. Kitabın isminden yola