Osman Tatlı
Hayali bir ülke Hayali bir şehir Hayali bir fuar Gerçek bir cinayet Kitapları çok satan yazar yaptığı bir konuşma esnasında aniden ölür. Ölüm nedeni kalp krizi olduğuna dair teşhis konulur; ancak çok geçmeden yazarın öldürüldüğü anlaşılır. Kim, neden, bir yazarı öldürmek isterdi? Gölge cinayetler Türkiye’de ilk defa yazarlığın ve sahte yazarların dünyasına yönelik bir konuya değinmektedir. Okuduğunuz kitaplar, kimler tarafından nasıl yazılmaktadır. Elinize alıp, okuduğunuz kitapların ardındaki dünyayı merak ediyor ve polisiye, gizemli, heyecanlı romanlar seviyorsanız Gölge Cinayetler aradığınız kitaptır. Ruhlarımıza, duygularımıza, düşüncelerimize kim, nasıl, neden etki altına almak istemektedir, sorusunu cevabını merak edenler için.
176 sayfa

Puan vermedi
Merhaba arkadaşlar Akıcı bir dille yazılmış, içinde bolca gizem barındıran, görünmeyen gerçeklerle yüzleşmemizi sağlayan (yayınevleri, fuarlar, yazarlar, editörler) polisiye tarzda ama eleştirel bir kitaptı. İlk başta yazarımızı kurgusundan dolayı tebrik ediyorum Cesurca yazdıkları için ayrıca alkışı hak ediyor Kitabı okurken beynim yandı. Neden mi? Hayranı olduğum, kalemine aşık olduğum, her kitabı çıktığında ilk olarak aldığım ve büyük heveslerle okuduğum yazarlar(ki böyle hayran olduğum ve kitapları ne zaman çıkacak diye merakla beklediğim yazarlar var) kitapların yazarı değilse? Böyle bir ihtimal varsa, olamaaaz... Olmamalı en azından.... ************************************ Ünlü bir yazar olan Bahadır Korkakoğlu'nu, sönük geçen bir fuarı canlandırması için imza gününe çağrılmış. Yazarımız kısa bir söyleşi yapar. Söyleşi sırasında aniden fenalaşıp ölmesi ile hikayemiz başlıyor. Kalp krizi düşünülür. Ama yapılan otopsi de zehirlendiği olayın cinayet olduğu ortaya çıkar. *Peki kim veya kimler, neden öldürdü yazarı? *Cinayetin altında yatan gerçekler neler? *Peki gölge yazarlar var mı? *Varsa niye var? Toplumun kandırılması doğru mu? Ve daha bir sürü sorunun cevabını komiser Faysal ve ekibi ile araştırıp bulmaya çalışacaksınız. Son bir soru daha *Peki komiser Faysal cinayeti çözebilecek mi? Yada çözmesine müsade edilecek mi? Daha fazla spoi vermek istemiyorum. Okuyup öğrenin arkadaşlar Bir solukta okuyabileceğiniz sürükleyici bir kitap diyorum ve okumanızı öneriyorum. Keyifli okumalar diliyorum Kitapla ve sağlıkla kalın
Puan vermedi
Herkese Merhaba⁣⁣ Yine çok güzel bir kitap okudum ve bunu paylaşmak istiyorum sizlerle.⁣⁣ Gölge Cinayetler beni ilk sayfadan etkisi altına aldı. Nedeni ise kitabımız bir kitap fuarında geçiyor, ee hal böyle olunca da merak etmemek olmaz. ⁣⁣ Kitap fuarlarında büyük yayınevlerinin rekabetlerini, yer kavgalarını aslında pek tanık olmadığımız dünyasına adım atıyoruz. ⁣⁣ Ama sadece bunları mi okuyoruz tabi ki hayır. Fuar hayatının zorluklarını, gıpta ile baktığımız yönlerinin pek öyle olmadığını görüyoruz. ⁣⁣ Gelelim asıl konumuza;⁣⁣ Sönük geçen kitap fuarını canlandırmak için fenomen bir yazar için imza günü düzenlenir ve onun gelişi ile fuar canlanır. Gerçi yazar için gelenlerden başka hiçbir hareket olmaz fuarda ama bu da biseydir sonuçta. Yazarımız hazır herkes buradayken ben birde söyleşi yapayım diyip imzayı yarıda keser ve kimsenin umursamadığı bir konuşmaya başlar. Ama fenomen yazarımız bir anda yere yığılır. Asıl olaylar bundan sonra başlar. ⁣⁣ ⁣ Yazar kalp krizinden mi ölmüştür yoksa cinayete mi kurban gitmiştir?⁣⁣ Ünlü bir yazarı öldürmek kimin işine yarar?⁣⁣ Milyonlarin sevgilisi olan yazarın aslında o kitapları kendi yazmadığını öğrenseniz ne hissederdiniz?⁣⁣ Tüm bunları öğrenmek için bence kitabı okumalısınız. Ben severek ve merakla sayfaları çevirerek okudum. ⁣⁣ Hepimiz kitap okumayı çok seviyoruz ve konusu itibari ile bu kitabı çok seveceğinize eminim. ⁣⁣ ⁣
Puan vermedi
Kitabımız ünlü yazar Bahadır Korkakoğlu'nun kitap fuarın da vermis oldugu imzasın dan sonra yaptıgı söyleşi sırasın da aniden düşüp ölmesini anlatan, ki herkes kalp krızı gecırdıgını sanıyor, fakat birileri tarafından yedigi böregın içine koyulan zehirli madde yüzünden öldürülmüş oldugu ortaya cıkan Korkakoğlu'nun cinayet sorusturmasını araştıran komiser Faysal ve ekibi'nin vermiş oldugu mücadeleyi anlatıyor. Oldukça başarılı bir kurguya sahip olan bu kitabı eminim ki bu tarz severler elinden bırakamayacak . . Bu ara da fuarlarla, yazarlarla ve yayınevleri'nin işleyiş tarzıyla ilgili olan bölüm de çok hoşuma gitti ben gönül rahatlıgıyla tavsiye edıyorum
Puan vermedi
Çok güzel polisiye tadında farklı bir kurguya sahip olan bir kitapla geldim. Yazarın kalemi çok akıcı ve yalın bundan dolayı bir solukta okuyup bitire biliyorsunuz.kitap konu bazında bizleri farklı bir pencereden bakmamızı sağlıyor. Beni kitapta en çok etkileyen günümüzde gerçekten var olan sorunları tokat gibi yüzümüze çarpması oldu. ۰ Konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; Kitap fuarına imza ve söyleşi için gelen Bahadır Korkakoğlu’nun söyleyici sırasında yete yağılır ve hastaneye kaldırılır ve kalp krizinden öldüğü söylenir. Ancak otopsi sırasında zehirlenerek öldüğü öğrenilir. Yayınevi ve çevresi tarafından sevilmeyen Korkakoğlu’nu kim neden öldürmek ister? Komiser Faysal cinayeti çözmeye çalışırken çok farklı şeyler öğrenmeye başlar. Peki komiser bu cinayeti çöze bilecek mi? Katil yada katiller kimler?
#kitapyorumum #gölgecinayetler
Osman Gündoğan
Osman Gündoğan
tatlı Merhaba arkedeşler ben geldimmbu seferde Osman hoca ile bulustuk gel sana bilmediğin gerceklerden bahsedeceğim dedi. vınnnnn koptum yanına ben şok şok duyduklarıma inanamadım aman yarebbim olmaz bu kadar dedim ama malesef dedi . #kitapyorum cezmi bir yayin evinde bir zamanlar editorlük yapmış.fakat bundan haz alamayinca fuarlarda çalışmaya başlamış yazarlara imza gunünde yardim etmiş bir kişi Faysal komser işinde uzman bir polis fakat bir çok yerde eli kolu baglanmıstır. olay fuarda ünlü bahadır korkakoglu'nun ölmesiyle başlar. bahadır öldümü öldürüldümü Neden bole bir sey yaşandı Cezmi ile bahadırın alakası nedir ki faysal komser onun üzerinde yoğunlaşmıstır Suçlu cezmi mi Faysal olayı çözmüsken neden engellendi olay nasıl başka yöne çekildi bundan kimlerin cıkarı vardır bugüne kadar bu camiada bilmedigim bir çok gerçeklere osman tatlı çok buyük cesaretle kaleme almış.kendisini tebrik ederim. Bu kadar olayı ögrendikten sonra kimin gercek yazar olduğunu düşünerek beynim yanacak ünlü kişilerin kitaplarinin alınmaması gerektiģini anlamiş bulundum tüm okuyucu arkadaşlarım bu kitabi okumanız şart kitap beni çok yordu çünkü editor arkadaşımız hic okuma ve düzenleme yapmamıs ham haliyle bizlere sunmuş kitabi yazara garezimi vardı bilemiyorum ama yakiştıramadım esefle kınıyorum güzel bir emeği mahfetmiş kitapla ve sevgiyle kalin
Puan vermedi
Herkese merhaba Uzun zamandır polisiye kitap okumuyordum. Valla iyi geldi tazelendim diyebilirim. Sonuna kadar katil kesin budur diyemedim ki normalde tahmin de ederim. Gizli saklı olmasından ötürü bilemem çok normal diye düşünüyorum çok delil üstünde konuşulan bir kıtap değildi çünkü. Ben oldukça beğendim. Sonu beni şaşırttı, oldukça akıcı ve çok kolay okunan bir kitaptı. Fuar da geçmesi, fuar hakkında bilgi vermesi, yazarlık, editörlük, basım yayın işlerinin vs. zorluğu ağzımı açık bıraktı okurken açıkçası ve şunu düşündürdü 'acaba gerçekten Gölge Yazarlık var mıdır?' Kısacası ben zevkle okudum #ozgeninkitapligii
Gölge Cinayetler: Farklı Kurgusuyla Bir Ilk
Puan vermedi
Gölge Cinayetler: Farklı Kurgusuyla Bir İlk Çoğu okuyucu okuduğu kitabın nasıl yazıldığına dair bir fikri yoktur. okuyucu için kitabın nasıl yazıldığı değil, kitabın iç ve zihin dünyasına ne kadar
8/10 puan verdi
Kitapları çok satan, popüler yazar Bahadır Korkakoğlu, fuarda imza gününde yaptığı söyleşi sırasında aniden fenalaşır ve ölür. Ölüm nedeninin kalp krizi olduğuna dair teşhis konulur lakin adli tıp uzmanının yaptığı otopsi sonucu öldürüldüğü anlaşılır. Kim, neden bir yazarı öldürmek ister ki? Peki ya bu gölge cinayetin arkasındaki esrarengiz olaylar nelerdir? ~ Bu camiada işlerin hiçte göründüğü gibi işlemediği, yazarların popülerlik ve para uğruna, yayınevlerinin ise çok daha satış yapma hırsı uğruna neler yapabilecekleri hakkında ağzınızın açık kalacağı, polisiye tarzı kurgu olsada okuduğumuz kitapların ardındaki dünya gerçeklerini barındırdığını düşündüğüm, dili anlaşılır ve baskın merak duygusuyla sayfadan sayfaya atlayacağınız ve bir solukta okuyacağınız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. ~ Bu kitaptan sonra elime aldığım her kitabı "acaba bu kitabı gerçekten kapağında yazan kişi mi yazdı" diye düşünmeden edemeyeceğim.
Puan vermedi
Gölge Cinayetler Kitabımı elime aldığımda bir bakayım nasıl bir kitapmış dediğimi hatırlıyorum bide son sayfasını kapatınca gözlerimi kapatıp helal olsun dediğimi. Neden mi? Çünkü kitap çok akıcı Çok akıllıca yazılmış. Günümüz gerçeklerine ışık tutma cesareti göstermiş. Kitabın içeriği yazarlar kitaplar ve fuarlarla ilgi olunca beni direk çekti içine. Acı ama gerçekler dile getirilmiş güzel bir şekilde. Birazcık kitaptan da bahsedeyim o halde. Fenomen bir yazar bir fuarda imza gününde hayranı tarafından çok sevdiği bir böreği yemesi sonucunda, söyleşi için kürsüye çıktığı anda fenalaşıyor yere düşüyor ve ölüyor. Bu ani ve beklenmedik ölüm herkeste şok etkisi yaratıyor. İlk başka kalp krizi sanılan ölüm nedeninin yediği böreğin içine koyulan bir zehir sonucu bir kalp krizi değil bir cinayet olduğu anlaşılıyor. Ve tabi sorgular şüpheliler... Peki katil yada katiller kim? Bu kitapta tek bir katil yok peki o zaman ? Kitaplara ve yazarlara karşı içinize kurt düşüren bir kitap. Acabalarınız olacak çünkü benim oldu. Ben çok ama çok beğendim. Baskı da hatalar vardı ama yazarımız 2. Baskıda düzeleceğini belirtti. Onlarda nazar boncuğu olsun Tebrik ediyorum.
8/10 puan verdi
#okudumbitti️ #kitapyorum #gölgecinayetler ️ 176 Sayfa "Kitap fuarlarını bile particilige kurban ediyorlar. Öğrencilerin suçu nedir ki? Parti reklamı olsun da

Osman Tatlı
Osman TatlıYazar · 5 kitap
Şanlıurfa doğumlu yazar, ilk ve orta öğrenimini Şanlıurfa'da yaptı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezundur. Üniversite döneminde "Deyiş" edebiyat ve fikir dergisini çıkardı. Birçok edebiyat ve kişisel gelişim dergilerinde yazıları yayınlandı. Üniversiteden Mezun olduktan sonra eğitim sektöründe öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra yayıncılık sektörüne geçiş yaptı; Genel yayın yönetmenliği ve editörlük yaptı. Eğitim Sektöründe edindiği tecrübeleri 2009 yılında "UYGULAMALI EĞİTİM YÖNETİMİ" isimiyle kitaplaştırdı, bu aynı zaman yazarın ilk kitabıdır. 2010'dan itibaren yazar İLETİŞİM alanında çalışmalarına ağırlık verdi, merkeze sinemayı aldı ve Türkiye sinemasının son dönem filmlerini içeren "SUSKUN SİNEMA YAZILARI" adlı eleştiri kitabını yayınladı. Türkiye sineması üzerinde çalışmalarını derinleştirerek araştırmalarına devam eden yazar 2015 yılında "Türkiye Sineması ve Sinemada Algı" kitabını çıkardı. Yazar sinemada ve iletişim araçlarında algı ve propaganda üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Sinemada Algı ve Propaganda, sosyal medyada algı ve propaganda alanında semineler vermeye devam etmektedir. Yazar ayrıca, genç yazarlar adayı için yazdığı "HAYALİM YAZAR OLMAK" isminde de yayınlanmış kitap çalışması da mevcuttur. Yazar şuan İstanbul Kültür Üniversitesinde İletişim tasarımı alanında master yapmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.