Gölge Katil

İngilizce

6.5’tan 6
2025 7. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2025 12:08
İngiltere'nin Leeds şehrinde doğan Alex North, karısı ve oğluyla birlikte yaşıyor. İlk romanı Fısıldayan Adam’ın yazımı aşamasında kendi oğlunun yaşadıklarından ilham aldığı biliniyor. İngiliz polisiye yazarı Alex North, daha önce de başka isimlerle kitap yayınlamıştır. Yirmi beş yıl önce, Paul’ün arkadaşı Charlie Crabtree, sınıf arkadaşlarını vahşice öldürüp hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Paul, olaydaki sorumluluğundan ötürü kendini hiçbir zaman affetmez. Bir daha da evine dönmez. Ta ki yaşlı annesi düşene kadar. Artık bu kaçışa bir son verme zamanı gelmiştir. Çok geçmeden işler karışmaya başlar. Annesi evde biri olduğunu iddia eder. Paul de birinin onu takip ettiğini fark eder. Üstelik kilometrelerce uzaktaki bir kasabada, kopyacı bir katil ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine Paul şu sorunun yanıtını merak eder: Cinayet günü Charlie’ye gerçekten ne olmuştur? Kitabı birden fazla kez okumaya niyetlendim ama her seferinde vazgeçtim. Yeni kitaba başladığım zaman da aklım bunda kaldı. Neyse netice itibari ile okumayı başardım. Kurgu Paul’ün geçmişte yaşadıkları ve günümüzde Amanda’nın yürüttüğü cinayet soruşturmasıyla ilerliyor. Kitapta yaygın kullanılan terim; inkübasyon. Yani bir tür rüya analiz yöntemi. Bu yöntemde tanrılardan yardım dileyen kişi, yardım beklediği konu için tanrının kült alanında uyuyarak rüya yoluyla kehanet almayı amaçlarmış. Biraz karışık ama seyreltilmiş tanımı bu. Hal böyle olunca bir korku kitabında kurgunun rüya gibi olgusal imgelerle temellendirilmesi beni yine gerçeklik algımdan uzaklaştırdı. Sanrı ve gerçeklik iç içe geçince beynim otomatikman uzaklaşıyor. Vadettiği gerilim ve korkuyu alamadığım için bana hitap etmedi maalesef. Yine de okutuyor mu, okutuyor. Siz her şeye rağmen bir damla bal için bir kilo keçiboynuzu yemek
Edebiyat & Roman
·335 syf.·
2025 11. kitabı
Yazarın ilk kitabını sevmemiştim çünkü paranormal ve gerçek arasında dönen döngüyü sevmemiştim ama bu sefer tarzını bildiğim için bir şans daha vermek istedim, iyi ki de vermişim , sevmeyenler olmuş saygı duyarım ama korku dalı altında zaten normal bir hikaye beklememek lazım, adamın tarzı paranormal olayları kendi tarzınca ele almak burda da bir tür rüya aracılığıyla yapılan kötü eylemler , Hayal ve gerçeğin karışık bir tarzıyla yazar sizinle oyun oynamayı seviyor, ama son yüz sayfası çok heycanlı ve bombalar üstüste patlattı , şaşırdığım ve beklemediğim iki olay oldu , son sayfa da hüzünlü (duygulu) bitti , bazı şeylerin kıymetini daha önceden anlasak keşke , ve bunu karşıya dile getirmek karşıyı mutlu etmek bizi de mutlu eder sonradan yapmadığımız da böyle pişmanlıklarla keşkelerler’le devam ediyoruz hayatta. Not: kitap herkese hitap etmeyebilir, klasik korku kitabından farklı bir tarz ama çok akıcı ve her sayfa sonunda merakla bitirmesi elinden bırakmamana neden oluyor.
2025 3. kitabı
Yazar beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Hikaye umduğum gibi sürükleyici değildi. "Rüya günlüğü", "berrak rüyalar" gibi saçma bir kurgusu vardı. Okurken ne ürperdim ne de ilginç buldum. Kısaca Fısıltı Adam'a 9/10 puan veren bir okur olarak yazacak olursam, Gölge Katil maalesef sınıfta kaldı. Sanki başka bir yazar yazmış gibi hissettim. Vasatın altındaydı.
2025 248. kitabı
Bazı gölgeler kaybolmaz… İçimizde yaşamaya devam eder. Gölgeler bazen dışarıda değil, tam da insanın içindedir geçmişte yaşadıklarında, konuşamadıklarında, affedemediklerinde. Yavaş yavaş ilerleyen ama her bölümde biraz daha içine çeken, psikolojik dokunuşları güçlü bir kurgu. Eğer bir gün bir gölge seni izliyormuş gibi hissedersen... Belki de sadece geçmişin hala peşindedir.

Alex NorthYazar · 1 kitap
Alex North, şu anda karısı ve oğluyla birlikte yaşadığı İngiltere'nin Leeds kentinde doğdu. Fısıltı Adam, bir gün "yerdeki çocuk"la oynadığından bahseden North'un kendi küçük çocuğundan ilham aldı. Alex North, daha önce başka bir adla yayınlanmış bir İngiliz polisiye yazarıdır.