Gümüş Serçe

2021
Arkadya Yayınları

·336 syf.·
2021 26. kitabı
1940 lı yıllarda Paris'te yaşanan nazi zulmü ile başlayan olaylar, Mireille, Claire ve Vivienne nin hikâyesi.Annesinin intiharı ile kötü bir çocukluk dönemi geçiren Harriet, yıllardır hayalini kurduğu Paris'in ünlü moda ajansında işe kabul edilir.Harriet, Paris'te sadece hayaline değil tüm geçmişine kavuşacaktır.Hayatta yaşadığımız hiç bir şey tesadüf değildir.Mutlak bir sebebi vardır.Arkadya yine yapmış yapacağını ve bu güzel kitabı bizlere sunmuş.Kitap akıcı ,dili sade,okurken hem keyif alacağınız hem de yer yer duygu seline kapılacağınız bir kitap.Kesinlikle tavsiye ediyorum. ‌Sevgiyle kalın,kitapla kalın.
2025 12. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2025 23:23
Temposu düşmeyen aşırı akıcı bir kitaptı. Okurken bir yandan içim burkularak okudum ama bir yandan da üç arkadaşın dostluğuyla içim ısındı. Onlarla birlikte o yılları, olayları, acıyı, dostluğu ve yeri geldiğinde mutluluğu ben de yaşamış gibi hissettim. Ve kitabın sonu aşırı güzeldi çok beğendim. Tahmin ettiğim gibi bitti daha da güzel bitebilirdi ama böyle bile çok güzel bence.
2024 21. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2024 21:44
2.Dünya Savaşının Fransa özelinde yansımalarını ele alan bu eserde üç kadının verdiği mücadeleye şahitlik ediyoruz. Aile köklerinin peşine düşen Harriet stajı için Paris'e giderek geçmişe gömülen acının ve gizemin takipçisi olur. Büyükannesi ve arkadaşlarının savaş döneminde yaşadıklarını öğrenmeye başlar ve kimliğini yeniden tanımlama imkanı bulur. Kalıtsal travma ile tanışmak isteyen, nesiller sonrasını nasıl şekillendirdiğini görmek isteyenler için tavsiye edeceğim bir eser kendileri.
2021 42. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2021 19:53
𝗚𝗨̈𝗠𝗨̈𝗦̧ 𝗦𝗘𝗥𝗖̧𝗘~𝗙𝗜𝝝𝗡𝝠 𝗩𝝠𝗟𝗣𝗬 🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊🕊 İkinci Dünya Savaşı ile ilgili yaşanmış bir sürü hikaye okudum hepsi birbirinden acı ve dokunaklıydı. Bu kez de Yine bir Nazi zulmü ve bu zulme karşı hayatta kalmaya çalışan savaşçı ruhlu üç genç kızın hikayesi..Mirelle, Vivienne ve Claire Terzilik yaparken vatanları uğruna direnen ve asla pes etmeyen üç arkadaş. Harriet ise Claire’nın torunu. Geçmişle günümüz arasında gidip gelen bir hikaye onlarınki. Harriet elindeki sadece bir fotoğrafla çıktığı yolda 40’lı yıllardaki babaannesi ve iki arkadaşının aynı moda evindeki kesişen yolları ve verdikleri mücadeleyi okuyacaksınız. Ait olduğu köklerini ararken babaannesinin hayat hikayesi ile yüzleşen Harriet’in kendini bulması ile sonuçlanacak. Yalnız okurken hikayeyi Harriet’in ağzından dinlerken bu kadar bilgiyi nerden öğrendiğini sanki anlamlandıramadım ben kendimce. Sanki üçüncü ağızdan anlatılsa çok daha iyi olabilirdi diye düşündüm. Nazi gölgesindeki bu güzel arkadaşlık kalbinizde ince bir sızı bırakacak...:)
2024 32. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2024 21:11
Gümüş Serçe, 2.Dünya savaşı sırasında işgal altında olan Paris'te bir moda evinde terzilik yapan 3 genç kadının yani Mireille, Claire ve Vivienne'nin hikayesini konu alıyor. O döneme dair daha iyi kitaplar okuduğumu hatırlıyorum, yani anlatım çok akıcı gelmedi bana, bir döngü mevcut. Kötü değil ama yeni olay bir sonrakinin yan sokağından geçiyor gibiydi. Zaman doldurmak için okunabilir…
1000k
2024 55. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2024 21:14
Selam Bu kitapla tanışmam, arkadaşımın kitaplığından bu kitabı seçmesiyle başladı. Hemen temin edip birlikte okumaya karar verdik. Kitap, gerçek hayattan esinlenmiş. Harriet'in köklerini nasıl aradığına şahitlik ediyoruz. Kim olduğunu ve nereden geldiğini bir anda sorgulamaya başlayarak bir araştırmaya girişiyor. Gümüş Serçe isminin de nereden geldiğini anlamış olacağız okurken. Kitapta Nazi kamplarındaki insanların yaşadıklarını kısaca savaş zamanlarını, açlık, yokluk ve aşk konuları da harmanlanarak işlenmiş. Akıcı bir konusu var. Sevgiler Pinkhat İreminKütüphanesi
2021 78. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2021 23:28
Selam millet.size yine çok sevdiğim bir kitapla geldim. @arkadya_kitap #okudumbitti #okuhayaletveyaşa Dönem kitaplarını okumayı çok seviyorum.Beni çok uzselerde bir türlü vazgeçemiyorum. Hemen kitaptan da bahsedeyim; Miewille,Claire ve Vivienne ... Savaşla pençeleşen Paris in ortasındaki bir modaevinde kaderin biraraya getirdiği bu üç genç terzi,her şeye rağmen normal hayatlarına devam etmeye ve hayallerine tutunmaya çalışmaktadır. Fakat savaş acımasız yüzünü onlara da gösterdiğinde hepsi birer seçim yapmak zorunda kalır.Mireille ,şahit olduklarına daha fazla katlanamayarak gizli faaliyetler yürüten Direniş e katılırken Claire,gönlünü düşmana ,bir Alman askerine kaptırır.Vivienne ise öyle bir sır
2021 19. kitabı
Claire, Mireille ve Vivienne 1940'lı yıllarda Paris'te yaşamaya çalışan üç yakın arkadaş hatta dosttur. Savaş onları da es geçmez tabiki. Paris hükümeti de düşmüş yerini Nazilere bırakmıştır. Nazilerin acımasızlığını bilmeyen yoktur artık. Mireille haksızlığa dayanamayan gözü pek bir kadındır bu yüzden de direniş örgütüne katılır Yahudilere yardım eder. Bu sıralarda Claire ise bir nazi askeri ile konuşur ama yaşayacaklarını kendisi bile tahmin edemeyecektir. Aslında ne kadar da güçlü olduğunu fark eder. Vivienne ise çok konuşmayan kendince sırları olan bir kadındır. Tüm bu olan olayların gün yüzüne çıkmasını sağlayacak kişi de Claire'in torunu Harriet'tır. Annesinin intiharı ile babası ile pek de yakın olmayan Harriet, annesinin eşyaları arasında bulduğu bir fotoğraf ile yola çıkar ve Paris'te ulaşır. Peki bu yolculukta neler öğrenecektir? Annesinin intiharının 1940 senesi ile bir ilgisi var mıdır?
2021 58. kitabı
📚 “Önce kitapları yaktılar,şimdide tabloları yakıyorlar.Şu kamplarda insanları da yakıyorlar,kulağıma öyle geldi.Bugünü unutmayın,genç hanım,bir insanlık kıyımına şahit oluyorsunuz.Unutmayın ve çocuklarınıza,torunlarınıza anlatın ki bir daha böyle olayların yaşanmasına izin vermesinler.” ”KARANLIKLARI ANCAK SEVGİNİN IŞIĞI AYDINLATABİLİR..” Herkese merhaba ESRA AKGÜN moderatörlüğünde her ay seçtiğimiz bir Arkadya romanı ile geldim karşınıza @arkadya_okumayadevam etkinliğinde bu ay yazarımız @valpyfiona #gümüşserçe romanında 3 güçlü kadını #okudumbitti 💫 #kitapkonusu Mireille,Claire ve Vivienne..1940 Yıllarında 2.Dünya Savaşı ve Nazi toplama kamplarında acı çeken savaşın ortasında kalmış 3 güçlü terzi kadının Paris modaevinde yolları kesişerek sıkı dostlukları ve savaş ile geçen hayat hikayeleri hüzünle okuyacaksınız. Claire;bir Alman subaya aşık olurken,Mireille Direniş örgütüne katılır,aralarındaki en büyük sırra sahip olan ise Vivenne’dir.Vivenne’nin sakladığı sır?neydi?niye en yakın dostlarına bile anlatmıyordu? Yıl 2017 ise : Claire torunu olan ve kitabı biz okuyucuya anlatan Harriet,Annesini kaybettikten sonra annesinin eşyaları arasında bir fotoğraf bulur ve Harriet bu fotoğrafın Paris’te izini sürer.Geçmişin sırlarını çözebilecek mi? Sizler için #gününtavsiyesi olabilecek bir eser okumayan arkadaşlarıma özellikle #güçlükadınlarımıza #tavsiyeederim SAKİN OL,BİZ BİRLİKTEYİZ.HER ŞEY YOLUNA GİRECEK.”
2021 26. kitabı
Okunma: 23 Mart 2021 15:31
1940lı yıllarda Paris’te başgösteren Nazi işgalinde hayata tutunmaya çalışan, ülkesi için her riski göze alıp yardım etmeye çalışan; gizlice direnişe katılıp savaşan ve sevdiklerinden vazgeçmeyen üç kadının müthiş mücadelesi. Ve günümüzün Paris’inde bir moda evinde çalışmaya başlayan karakterin geçmişe uzanan bu hikayeyle bir bağlantısı vardır. Gerçek olaylardan esinlenip yazılmış olan, her daim hayatla savaşmayı bırakmayan kadınların hikayesi ve üç kadının dostluklarını, bağlılıklarını, samimiyetlerini okumak isterseniz bu kitap doğru tercihtir.