Mavi Dantel / Çağla Çakır
Arkadya
Merhaba okumanın farkındalığına inanan güzel insanlar.
Toprak değil kıt olan, kalplerin sevgiye kilitlendiği yerler olmalı.
Bir yerde kıtlık varsa bilin ki o toprağın insanları birbirlerini sevmeyi, yetimi kollamayı unutmuştur. Kıt olan toprak değil, kalplerdir.
1950’lerden günümüze uzanan, anneannesinin hayatından ilhamla yazılmış güçlü bir kadın hikayesi. Acı, umut, sevgi ve cesaretle dokunmuş bir yolculuk. Fahriye “Fırtına” gibi esti geçti; yıkılsa da inatla dimdik durdu.
Fahriye “Fırtına Fahriye” olarak anılıyor; yaşadığı tüm zorluklara rağmen yüreğinin sesinden vazgeçmiyor ve umudu elden bırakmıyor.
Tam ‘yok artık, bu kadarı da olmaz, derken size bunu söyleten o anı arattıracak daha dehşetli olayların birbirini izlediği, cehalet, çaresizlik, yokluk, sevgi, umut ve cesaretle örülü gerçek bir yaşam öyküsü .
Bu satırları gözyaşları içinde okuyorum. Bir kitap sadece kelimelerden ibaret değildir; kimi zaman bir hayatın, bir yüreğin, bir neslin hikâyesini taşır. Senin kaleminden dökülen bu ilk kitap, öylesine gerçek, öylesine içli ki…
Her bir cümlesinde anneanneni hissedebildim; onun sesiyle konuştun, onun gözlerinden baktın dünyaya. Ve biz de, o güzel insanı tanımasak da, seninle birlikte onu sevdik, özledik, onun eksikliğini hissettik.
Anneannenin hayatına ve anılarına gösterdiğin bu zarif vefa, sadece onun değil, nice büyüğümüzün anısına dokunan kıymetli bir emanet.
Ne mutlu sana ki bir nesli, bir geçmişi kelimelerle ölümsüzleştirdin. Böyle yürekli bir torun yetiştirdiği için, eminim ki şu an seni cennetin en güzel köşesinden gururla, gülümseyerek izliyordur. Allah rahmet eylesin, mekânı nurla dolsun. Başın sağ olsun.
Senin de kalemin hiç susmasın, yüreğin her daim hakikatle ve sevgiyle atsın. Bu ilk kitap son olmasın;