Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem

Muhyiddin İbn Arabi

Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem Sözleri ve Alıntıları

Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem sözleri ve alıntılarını, Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem kitap alıntılarını, Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kimsesiz hiç kimse yok, her kimsenin var kimsesi; Kimsesiz kaldım, yetiş ey kimsesizler kimsesi.
("halk"a açıkca anlat, "herkes" faydalansın)
Şam'da (bulunduğum sıralarda) Tanrı Peygamberi Hazret-i Muhammed'i gerçek bir rüya aleminde gördüm. Elinde bir kitap tutuyordu. Bana buyurdular ki, bu Fusûs'ül-hikem (Hikmetlerin özü) kitabıdır. Bunu al ve halka açıkça anlat da bu hikmetlerden herkes faydalansın.
Sayfa 19
Reklam
Arifin marifeti yükseldikçe onun himmet ile tasarruf kudreti eksilir. Bu da iki sebepten ileri gelir: Birinci sebep, arifin kulluk makamında hakikate ererek kendi tabii yaratılışının aslını düşünmesindendir. İkinci sebep de tasarruf edenle kendisinde tasarruf olunan şeyin birleşmiş olmasıdır. Bundan dolayı arif, üzerine himmetini ulaştıracak kimseyi göremez. Bu müşahede onun tasarruf kedretine engel olur.
Sayfa 94 - EZR Yayıncılık
" Bil ki Allah'ın mâhluklarına olan ihsanı ondan mâhluklara bir rahmettir."
"Allah âlemi korumak hususunda âdemi kendine " halife " kıldı. Bu hale göre içinde insan-ı kâmil var oldukça âlem, daima korunmuş olacak. "
"Allah'ın Adem'e bağışladığı ilk hediye Şit'tir. Allah ilmine sahip olanlar bilirler ki; bu hediye Adem'e yine kendisinden verildi. Ondan çıktı ve ona ait oldu. Çünkü çocuk babasının sırrıdır..."
Reklam
... Süt ne zaman düşte görülürse, o, kuşkusuz ilmin bir görünümüdür. Yani süt biçiminde görünen ruhi gıda, hikmettir.
Sayfa 141 - Sufi Kitap, 16. Baskı, Eylül 2022Kitabı okudu
Cenab-ı Hak, Resulü'ne (a.s), 'De ki, ey Rabbim ilmimi artır' diye buyurdu. Efendimiz de Rabbinin buyruğuna uyarak, irfanının artmasını diledi.
Sayfa 141 - Sufi Kitap, 16. Baskı, Eylül 2022Kitabı okudu
Bil ki hakikat erbabı nazarında Allah’ı tenzih, onu tahdit ve takyit etmektir. Hakk’ı tenzih eden kimse ya cahildir, ya edebi noksan kimsedir.
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.