Aşk Yabancılar #1

Beauty and the Baller

GÜZEL VE OYUNCU
2024 96. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2024 11:59
Herkese Merhaba, 8 üzerinden / 5,5 puanım Yeni bir romcom ile karşınızdayım. Ne sevdim ne sevmedim. Eh işte bir kitaptı.Merak uyandırmıştı bende ama merakını karşılamadı malesef. Ceviri ve editörde sorun vardı biraz. Arka kapak yazısı ile farklı işlenmiş. Konusu ise; erkek kahraman kariyerini ve nişanlısını bir araba kazasında kaybetder Partisine gizemli bir kız geldiğinde, ona çekilir ve onu bir geceliğine kendine bağlar Nova Morgan uzak bir galaksiden gelen bir prenses gibi yarı giyinik bir şekilde, en sevdiği oyun kurucunun dikkatini çekmek için yüksek profilli bir partiye gizlice girer. Ancak korkunç bir tek gecelik ilişkiden sonra umutları yerle bir olur. Bu ikisi tek gecelik ilişki yaşalar. Şimdi hikayenin konusu böyle başlıyor ve aradan 2 yıl geçiyor. Sonra bu kızı aynı kasabada ve yan komşu olarak denk gelirler. Biri kasabanın okulunun yıldız koçu olur. Kız karakter ise annesinin ölümünden sonra geçmişindeki üzünlü anılarının yaşadığı anne evine geri gelir. İşte kader bu ikisinin bağlar. Şimdi şöyle bir şey var. Bu konuyu okuyunca kız karakterin adama aşık olduğunu ve onun dikkatini çekmek için o partiye girdiğini sanar. Asla böyle bir şey yok. Sadece sporculara zaarfı olduğundan gidiyor. Şok oldum orayı okurken , sonra dıyor ki ‘’ben tek gecelık yaşamam ‘’ ne işin vardı o zaman orda, hemende yattılar eeee ne oluyor o zaman bu.... neyse işte ikisi bir şekilde beraber çalışmak zorunda kalır, kızın eski onu aldatana ve terk eden ilk aşkından intikam almak ıstemesi , adamanında onu evlendirmek ıcın uğraşan kasabalılardan kurtulmak ıcın beraber sevgili rolu yapmaya başlarlar. Yani klasık bir klişilerle dolu bir kitap. İki başrol karakteride sevmedim ben yaa, ikiside cocuk gibiler gerçekten... birbilerine laf sokmaları bile aşırı ergence geldi bana... hadi
Romantik Komedi
2025 40. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2025 01:34
Güzel & Oyuncu kitabın yorumu ile geldim.Okurken keyif aldığım yerler de oldu ama eleştireceğim konular da var.Ortalama bir kitap oldu benim için. Konusu kısaca,Ronan nişanlısı ile bir kaza geçiriyor ve ellerinde ölüyor.Ardından bir yıl yas süreci yaşıyor ve herkesten kendini soyutluyor.Ünlü bir futbol oyuncusu kendisi.Arkadaşının ısrarıyla bir partide Yıldız Savaşları filmindeki prenses Leia gibi giyinen bir kızla tanışıyor. O gece birlikte oluyorlar. Aradan birkaç yıl geçiyor .Nova annesinin ani ölümü üzerine 15 yaşındaki kardeşinin vasisi olarak büyüdüğü kasabaya geri dönüyor.Yıllar önce birlikte olduğu Ronan’ın yan komşusu olduğunu öğrenince işler değişiyor. Spoiler!!! Ben kitapta en çok ilk baştaki olaya takıldım.Nova sırf futbolcu ve seksi diye Ronan’nın arkadaşının davetini kabul ediyor.O partiye seks için gitmediğini söylese de bence öyle değildi yani.Hani öncesinde tanısa ve ona hayranlık arası bir çekim hissetse eyvallah ama daha önce görmemiş bile televizyon haricinde.Hatta şunu sorguladım .Bu başlangıç ,hikayenin gidişatı için gerekli değildi yani.Kitap Nova’nın kasabaya dönüşü ve o partide tanışmalarıyla başlayabilirdi. Bir diğer sevmediğim detay Ronan’ın bağlanmak yok mottosu.Tamam anlıyorum nişanlısı kollarında ölmüş ama git bir tedavi ol .Yani çok güzel bir ilişkinin içindeyken sırf korkuların için böyle git gel hallerini sevmedim.Ben net karakter okumayı seviyorum her ne olursa olsun.Nova’nın yaşadıklarından sebep bir erkeğe bağlanma konusunda sıkıntılar yaşaması daha mantıklıydı.Ama biz sorunu Ronan açısından gördük.Nova da birden aşık oldu o detayı güzel veremedi yazar bence.Çünkü eski sevgilisiyle alakalı içinde mücadele verirken (onu da güzel yazamadı bence yazar sanki ona karşı hala bir şeyler hissediyor havası verdi)birden aşk itirafında
EKSİKSİZ ANLATIM!
2025 55. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2025 10:43
Merhaba kuşlarım Bu sefer olayları ben değil, arka kapak yazısı anlatacak. Çünkü zaten bir sayfada benim anlatacağım her şeyi o anlatmış. Hemde ayrıntısıyla. "Yetenekli, zeki ve muhteşem NFL oyun kurucusu Ronan Smith, dünyayı avcunun içine almıştır. Ancak bir araba kazasında kariyerini ve nişanlısını kaybettikten sonra yas ve kötü seçimlerle dolu bir çukura düşer. Partisine gizemli bir kız geldiğinde, ona doğru çekildiğini hisseder ve yaşadığı her şeyi unutmak için onunla bir gece geçirir. Eski güzellik kraliçesi, Nova Morgan ise bir görevdedir. Çok çok uzak bir galaksiden gelen bir prensesin kostümüyle en sevdiği oyun kurucunun dikkatini çekmek için kalabalık bir partiye gizlice girer. Ama tek gecelik bir ilişkiden sonra bütün hayalleri suya düşer. İki yıl ileri saralım mı? Beş parasız ve çaresiz kalan Nova, yıllar sonra Blue Belle, Teksas’taki evine geri döner ve kaderin bir cilvesi olarak yan komşusu, herkesin hayran olduğu yeni futbol koçu Ronan’ın ta kendisidir. Fakat Ronan’ın onun kim olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Destek kulübü, Ronan’ın kasabada kalmasını istediği için onu sürekli kadınlarla tanıştırmaya çalışır. Ronan’ın bunun için elbette bir çözümü vardır. Nova’ya sevgililermiş gibi rol yapmayı teklif eder. Ancak Ronan yıllar önce tek gecelik ilişkilerinden sonra gizlice tüyen kızın Nova olduğunu anladığında, cuma gecesinin ışıkları altında işler gerçekten kızışır." VE GERÇEKTEN BİRLİKTE OLMAYA KARAR VERİRLER VE KİTABIN SONUNDA ÜÇ ÇOCUKLARI OLUR. İŞTE BU KADAR!! Tavsiye değildir, ben okudum siz okumayın. Ama yine de okuyacağım diyenlere, Okuyacaklara keyifli okumalar. Sağlıcakla kalın...
2024 117. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2024 20:19
Herkese selam Yıllarca önce okuduğum ve çokça sevdiğim Kağıttan Duvarların yazarı ile yıllar sonra yeniden bir araya geldim. Güzel & Oyuncu bir Kağıttan Duvarlar asla değildi. Ortalamanın epey altında dümdüz bir kitap yazmış yazar. Ünlü bir NFL oyuncusu olan Ronan geçirdiği trafik kazasında hem nişanlısını hem de kariyerini kaybeder. Yaşadığı bunalım ve yas onu hayal kırıklığıyla sonlanan tek gecelik bir ilişkiye sürükler. Eski güzellik kraliçemiz Nova ise hayranı olduğu oyun kurucuyla yaşadığı o tek gecenin utancıyla yıllardır mücadele ediyor. Malum olay gecesinin üstünden iki buçuk yıl geçer ve Nova annesinin kaybedince kızlardeşine bakmak için doğup büyüdüğü kasabaya geri döner. Yan komşusunun hırçın sevgilisi bahçesindeki gülleri ezip biçince bir iki çift söz söylemek için komşusunun kapısını çalar ama o da ne karşısında yıllar önce hayranı olduğu ve utanç gecesinin mimari Ronan'ı bulur. Ne yalan söyleyeyim Ronan'ın Nova'yı hatırlamaması en az onun kadar beni de sinir etti ama işte erkek miletti değil mi hepsi aynı -_- Ronan biten kariyeri sonrasında kasaba lisesinin takımında koçluk yapar ve kasaba sakinleri tarafından kasabada kalması için türlü türlü baş göz etme oyunlarına maruz kalır. Başgöz etme olayına son vermek içinde Nova ile sahte sevgili rolüne girerler. Konu klişe ve bazı klişeleri çok severiz ama bu düşük bütçeli vasat klişelerden. O yüzden maalesef okumak hiç keyif vermedi. Çeviri ve edisyon sorunu da tuzu biberi oldu. Siz bulursanız Kağıttan Duvarları alın OKUYUN ve OKUTUN Ama bunu bence almayın OKUMAYIN ve OKUTMAYIN KitapRüyasından Sevgilerle
Güzel & OyuncuIlsa Madden - Mills · Lapis Yayıncılık · 2024128 okunma
Kimse kendisine böyle davranılmasını izin vermemeli
2025 67. kitabı
Romantik kitaplarla ilgili en sevmediğim şey kendilerine saçma sapan davranan erkeklere ağzının payını vermeyen kadın karakterler. Bu kitap anlatım olarak, hikaye olarak kötü değildi. Ama güzeller güzeli bir kızın saçma sapan sorunlu bir sporcuyu sürekli alttan alması canımı sıktı. Bu karakter gerçek biri olsaydı kızım sana kötü davranan birine hiç olmazsa bir sefer ağzının payını ver demek isterdim. Ne aldatan eski sevgili, ne sürekli etrafında dönen ama bir türlü duygularindan bahsetmeyen ana karakter hak ettiği yanıtları alamadı. İnşallah bir gün hadi ordan dangalak diyen bir karakter okuruz. Temel olarak erkeginizin kölesi olun o da sizin sorunlarınızı çözsün temalı boş bir kitapti.
2025 Okuma Raporları
2024 221. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2024 14:28
#güzelveoyuncu -ILSA MADDEN- MILLS “Kalbimi New york’ta kaybetmiştim ama Teksas’ta yeniden bulmuştum…” Bu aralar sport romance diyince de ben Sıcacık misss gibi bir hikaye okudum. Aşık yabancılar serisinin ilk kitabı Güzel ve Oyuncu. Bir yeniden buluş hikayesi diyebiliriz. Küçük bir kasaba hikayesine dönüşen tutku dolu bir aşkı okuyacağız. Herzamanki gibi yine çok yakışıklı, zeki bir NFL oyun kurucusu var karşınızda. Ronan… Fakat acı bir trafik kazasından sonra malesef kariyerinin ortasında veda ediyor oyunculuğa. Üstüne birde nişanlısını kaybetmesi onun için dönüm noktası oluyor resmen. Kapılarını kapatmış ve yas içinde günler geçirirken en yakın arkadaşının onun için verdiği bir partide anılarından bir gece de olsa sıyrılmak için tek gecelik bir ilişkiye adım atıyor. Eski güzellik kraliçesi, rüya gibi bir tip olan Nova, bir prenses kılığında çıkıyor o gece Ronan’ın karşısına. Aslında bu Nova için bir çeşit görev. Oyun kurucunun dikkatini çekecek onu yastan bir nebze uzaklaştıracak. Fakat ikisi içinde başta tek gecelik olarak görünen bu gece, ilerisi için sadece bir başlangıç olacak. Sonra mı iki yıl ileriye gidiyoruz hikayede. Nova annesini kaybediyor ve otizmli kızkardeşi için doğduğu kasabaya Teksas’a evine dönüyor. Artık hayatını orada sürdürmek zorunda. Önce bir yan komşu sorunsalı yaşadığını düşünüp evdeki partiye sinir harbiyle sızıyor. Peki karşısındaki evin sahibi kim çıksın? Tabiki Ronan.. İki yılın ardından o şehvetli gecenin ikisinde de iz bırakmasından sonra Nova karşısında Ronan’ı görünce şaşırıyor tabi. Birde üstüne kasabının futbol takımının koçu olduğunu öğreniyor. İş arayan Nova, koçun asistanı ve lisede öğretmen de olunca ikili artık ayrılmaz bir ikili haline geliyor. Tabi anlaşmalı bir sevgili rolüyle de taçlandırıyorlar hikayelerini. İşin özü,
2026 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 17:14
Selamkitapseverleeer. Bu gün sizlere #aşıkyabancılarserisi ‘nin ilk kitabı ile geldim. 2 günde bitirdiğim kitap su gibi aktı çünkü ben romantik okumayı çok seviyorum bir de imkansızdan dönen bir aşksa eğer tadından yenmiyor Gelelim konusuna.. Ronan ; NFL’de başarılı bir oyun kurucusudur. Yıldız Savaşları aşığı, hayatı yolunda giden nişanlı bir adamdır. Bir gece çok aşırı yağmurda nişanlısı Whitney ile yola çıkarlar, yol çok kaygandır ve kaza yaparlar. O kazada Whitney hayatını kaybeder ve Ronan vücudunda büyük kırıklar , yüzünde derin yara izleri ile kurtulur. Hayatı bir anda tersine döner artık oyun kurucu kariyeri de bitmiştir. Aylar sonra en yakın arkadaşı Tuck bir partiye götürür ve orda Yıldız Savaşları’ndaki bir karakter gibi giyinen kızla tanışır ve bir gece geçirirler. Sonra kız biranda ortadan kaybolur. Daha sakin bir hayat isteyen Ronan bir kasabaya yerleşir. Nova, kısa bir süre içinde annesini kaybettiği için kız kardeşinin yanına döner. Çünkü kız kardeşi Otizm hastasıdır. Yaşadığı kasabayı değiştiremez çünkü kardeşi başka yerde yaşamak istemez. Bir gün yan komşusu bir parti verir ve partiye gelen biri Nova’nın annesinin çocukluktan beri bahçesinde yetişen sarı güllerin üzerinden geçer. Buna aşırı sinirlenen Nova ünlü Koç’un partisini basar. Ve o koç seneler önce bir gecelikte olsa etkilendiği adam olan Ronan Smith çıkarsa sizce neler olur? Merak ettiyseniz sizi böyle alalım..
2024 154. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 21:34
“Çünkü sen bir ışık patlamasısın,” dedi yumuşak bir sesle. “Çünkü insanlara inanıyorsun. Çünkü seni düşünmeden gece gökyüzüne bakamıyorum. Sen bir yıldızsın.” Herkese selamlar Bugun size tam bir romantik komedi hikayesi olan #güzelveoyuncu kitabının yorumu ile geldim. Bu kitapta yok yok arkadaşlar, aklınıza gelebilecek (sürpriz gebelik hariç ki bir ara o da olacak sandim) bütün klişeler burada toplanmış. Yazar her tuşa basmış ve ortaya eğlenceli bir hikaye çıkarmış Kitabi ilk okuduğum sıralarda bir anlamakta zorlandım aslinda ama sonra epey bir kaptırdım gittim ki bir bakmışım kitap bitmiş. Zorlanmamin nedeni de ne olduğunu bile anlamadan çiftimizin bir araya gelip birlikte olması ve neden bilmem kızın üzülmesi ve yine neden bilmem araya zaman girmesi oldu diyebilirim ve bunlar toplasaniz ilk 50 sayfada falan olmuştur. Belki ceviri de sorun olmus olabilir veya yazarin anlatimi boyledir bilmem ama dediğim gibi sonrasında hikayeye kapilinca umursamadım ve sadece keyif aldim Karakterler çok eğlenceliydi, özellikle de Nova ismi gibi bir yıldızdı. Onun o pozitif hallerine bayıldım. Ronan'da bence epey etkileyiciydi. Fakat anlamsız bazi tavırları bana biraz zorlama geldi. İkilinin ilk tanışmasındaysa ben birsey anlamadım, okuyup anlayan beri gelsin Cidden ben kızın platonik aşık olduğunu falan sanmıştım ama aadece hayranmis. E tamam olabilir, ama o tanışma sırasındaki konuşmalar, yaşananlar neden peki bir derinliği varmış havasi yarattı ki? Bir de kızımız gecelik ilişki yaşamam deyip de neden tanımadığı adama gitti ki? Yani sadece sporculardan hoşlanıyor olması bana çok yetersiz bir etken gibi geldi. Bu kisimlar zaten ilk bolumlerdi. Sizde benim gibi bu sayfaları "yaw he he tamam tamam sensin" deyip okursanız kalan bölümlerden bence benim gibi kahkaha atarak ve gülerek
2024 204. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2024 15:08
Selamlar. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Ben bu aralar çapraz okumalarla devam ediyorum çünkü hepinizin de bildiği üzere #istanbulkitapfuarı bittiğinden beri yayınevleri şahane kitaplar çıkarıyor ve ben hepsini çok merak ettiğim için yetişmeye çalışıyorum. Neyseki çapraz okuma ile sorunum olmadığı için tüm kitaplara yetişebileceğimi düşünüyorum. Bu aralar hep uzun soluklu kitaplar okuduğum için araya hızlı ilerleyen kitaplardan birini almak istedim. Gerçi kitaba bir bakayım diye elime aldım ama bir baktım bitirmişim. Geçmiş travmalar, küçük kasaba hikayesi, minik bir yeniden kavuşma.. Kitabı hızla bitirebilmem için tüm içeriklere sahipti diyebilirim. Zaten #smalltown benim en sevdiğim #trope olabilir. Araya katılan #sportromance ise resmen benim için kitabın bonus kısmıydı. Hızlıca okunan,yormadan ilerleyen bir kurgusu vardı. Benim içinde soluklanma donemi oldu. Sizlere birazda konusundan bahsedeyim. Ronan çok iyi bir NFL oyun kurucusudur. Lakin geçirdiği bir kaza ve nişanlısını kaybetmesi ile hayatı tamamen karışmıştır. Her şeyden uzaklaştı yani içine kapandığı bu dönemde kafasını dağıtmak üzere gittiği ve arkadaşının onun için planladığım partide olan biten herşeyi geri plana atacağı bir an olsun diye tek gecelik bir ilişki yaşıyor. Nova ise bir görev için o partide bulunuyor. Ayrıca kendisi eski bir güzellik kraliçesi! İkilimizin tek gece olarak gördüğü ilişki yıllar sonra kızımızın annesini kaybettikten sonra döndüğü Teksas'ta karşılaşmaları ile devam ediyor. Taşındığı an yaşadığı bir sürü tesadüf ile hiç beklemediği anda Ronan ile karşılaşıyor. Lakin bu karşılaşma sadece bir başlangıç. Neden mi? Çünkü artık birde beraber çalışma durumları var. Ayrıca birde ikisinin işine yaracak bir #sahteilişki başlıyor aralarında.. Sonra mı? Sonrası bolca tatlı, eğlenceli bir
2024 Okuma Raporları
Güzel & Oyuncu
2025 95. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2025 23:57
sevdiğim ve kendimi rahat hissetmek istediğimde okuyacağım kitaplardan biri oldu. konuşmalar özensiz ve karakterler arasındaki şakalar bazen garip ve alakasız gibi durdu. bazen güldürmedi, vazen duyguyu veremedi ama akıcı ve okuması keyifliydi. yarısından sonra açılmaya ve daha fazla keyif vermeye başladı. çevirisi ve düzeltisi çok iyiydi. neredryse gözüme hiçbir gata gelmedi ve bu beni mutlu etti dkxodmdğxğd teşekkürler lapis

Ilsa Madden - MillsYazar · 13 kitap
New York Times ve USA Today'de en çok satan yazar Ilsa Madden-Mills, bazen tokatlamak istediğiniz güçlü kahramanlar ve seksi alfa erkekler hakkında yazıyor. Üniformalılar ve kılıç kullanan dişiler de dahil olmak üzere distopyaya ait kitaplara ve fantaziye bağımlı. Diğer cazibeleri köpüklü kahve içecekleri, koyu renkli çikolata, Instagram, astronomi (o İkizler) ve dövmelerdir. İngilizce ve Eğitim Yüksek Lisans derecesine sahiptir.