İslam Kalesindeki Truva Atları

Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar

Kolektif

Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar Gönderileri

Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar kitaplarını, Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar sözleri ve alıntılarını, Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar yazarlarını, Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nebî-yi Muhterem (s.a.v.) Efendimiz de “Açıktan günah işleyenleri anlatmaktan niçin çekiniyorsunuz? İnsanlar onları ne zaman tanıyacak? Onların kötü eylemlerini anlatın ki, insanlar onlardan sakınsınlar, zarar görmekten korunsunlar.” (Beyhâki) buyurarak Müslümanların sakınması için, yeri geldiğinde yanlışların, sahipleri ile birlikte ifşâ edilmesine müsaade buyurmuşladır. Kitabımız bu temeller üzerine inşâ edilmiştir.
Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “...Allâh’a yemin ederim ki, Allâh Te‘âlâ’nın, senin sebebinle bir tek kişiye hidâyet verip doğru yola iletmesi, senin için, kızıl develerin olmasından (ve bunları tasadduk etmenden) çok daha hayırlıdır.” (Buhârî)
Reklam
Necip Fazıl’ın “Nefeslerimizle buzdan dağları erittik; erittik ama, ortalık da çamurdan geçilmez oldu.” şeklinde tasvir ettiği bir ortamda çamura bulaşma tehlikesiyle karşı karşıya olan kardeşlerimize iyi bir kılavuz olacağı kanaatindeyiz.
Sünnet-i seniyyenin vahiy kaynaklı olmadığı şüphesini ortaya atarak, "Bir yanda sünneti tamamen vahiy ilan eden gelenekçiler, öte yanda onlara tepki olarak ortaya çıkıp sünneti tamamen reddeden modernist akımlar..." M.İslamoğlu... Diyen kimselere cevap nedir?
Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar
Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar
Kısa Öykünün Büyük Ustaları
Kısa Öykünün Büyük Ustaları
Ashâb-ı Kirâm'ı eleştirenlerin ve onların arasındaki bazı ihtilafları kurcalayıp bazıları hakkında kesin hüküm vermeye kalkanların, Ashâb-ı Kirâm'ın yolundan gitmedikleri aşikardır.
Sevgi, dışa yansıyan bir duygudur. Eğer bu sevgi hakiki bir sevgi ise beraberinde derin bir saygıyı da getirir
Reklam
Yüce Allah'ın, insanlara kendi içlerinden birini örnek seçerek peygamber olarak göndermesi, onlar için büyük bir lütuftur.
Kur'an elbette bize lazım olan her şeyi içerir; ancak, Kur'an'ın anlaşılması için Nebi (s.a.v)'in sünnetine ihtiyaç vardır.
İmam-ı Azam'ın ilim silsilesi şöyle açıklanır: İmam-ı Azam'ın hocası Hammad, onun hocası İbrahim Nehai, onun hocası Alkame, onun hocası Abdullah b. Mesud'dur. O da Nebî sallallahu aleyhi vesellem zamanında fetva verebilen sahabelerin en fakihlerindendi.
Sayfa 150Kitabı okudu
Cüneyd-i Bağdadî tasavvufu tanımlarken; Tasavvuf, kalbin Hak Teala'dan gayrısıyla ilgisini kesmesidir. Zikrullah ile gönlü diriltmek ve kendinden geçip hakkı dinlemek ve emr-i ilahiye ve sünnet-i seniyeye uymak ve ameldir, buyururlar.
Sayfa 166Kitabı okudu
260 öğeden 161 ile 170 arasındakiler gösteriliyor.