Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Kalesindeki Truva Atları

Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar

Kolektif

Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar Gönderileri

Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar kitaplarını, Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar sözleri ve alıntılarını, Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar yazarlarını, Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
320 syf.
·
Puan vermedi
Ehli Sünnet itikadına uygun yazılmış bir kitap. Özellikle medyada dile getirilmesinden kaçınılan konuları dobra bir şekilde anlatması benim çok hoşuma gitti.
Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar
Hakk Dinin Batıl Yorumları'na CevaplarKolektif · Misvak Neşriyat Yayınları · 201631 okunma
Değil hadislerinden şüphe etmek, İsmail Hakkı Bursevi'ye göre "İhyâ'da itiraz edilecek asla bir harf bile yoktur." Zira ona göre, "Gazali, İhya-i Ulum isimli eserini tamamladıktan sonra alem-i manada Fahr-i Alem (s.a.v.)'le görüşerek kendilerine arz ve (ma'nen) imza ettirmiştir." İsmail Hakkı Bursevi (k.s.), Gazali'yi; zahir ilimlerde imam, arif-i billah, irşada yetkili bir postnişin olarak tanıtır.
Reklam
320 syf.
9/10 puan verdi
·
90 günde okudu
Genel itibariyle güzel bir kitap ve ehl-i sünnet kaynaklarla desteklenmiş. İtiraz ettiği kişilerin kaynağını güzel bir şekilde göstermiş. Onlara ehl-i sünnet çerçevesinde doğru olanın ne olduğunu kaynaklarını sunarak da yeterli ve doyurucu bir açıklama yapmış. Daha ne olsun.. Sadece son kısım fıkhî meseleler üzerinde durumları açıklamış yalnız orası tartışmalı mevzuların olduğu olduğu kısım kanaatimce. Herkesin kendi mezhebinin alimlerinden o kısımları araştırması daha doğru olur. Bence kitabın o kısmı olmasa müthiş olurmuş ama dediğim gibi o kısımlar ilmihal kitaplarından okunursa daha doğru olur. Son olarak da kitabın sonundaki liste çok güzel, kendi listemdeki kitapların haricindeki kitapları da listeme ekledim. En temel ve doğru kaynakları seçmişler Allah razı olsun. Hayırlı okumalar.
Hakk Dinin Batıl Yorumları'na Cevaplar
Hakk Dinin Batıl Yorumları'na CevaplarKolektif · Misvak Neşriyat Yayınları · 201631 okunma
Dârü’l Harb Meselesi: Cuma namazını dâr-i harbde bile kılmak câiz ve sahihtir. Merhum Ömer Nasûhî Bilmen, Büyük İslâm İlmihâli’nde: “Dâr-i harbde, Müslüman cemaatin uygun göreceği biri Cuma namazını kıldırabilir” demiştir. Çünkü Nebî (s.a.v.) henüz Medine’ye hicret buyurmadığı ve burada bulunan müslümanlar hâkim durumda olmadığı için, Medîne henüz dâr-i harb olmaktan çıkmış bile değildi. Hz. Peygamber (s.a.v.)’in; kendisinden emir gelmeksizin Cuma’yı kıldıran Es’ad b. Zürare (r.a.)’e, itirazda bulunmayıp bilâkis kabul etmesi ve (sonradan) Medine’de Cuma kılması için bir nâme gön-dermesi, dâru’l-harbde bile kılınan Cuma namazlarının sahih olduğuna gayet açık bir delildir!.. (Âlûsi Tefsiri, Cuma Sûresi Tefsiri) İbn-i Âbidîn’de: “Dâr-ı harb; orada, Cuma ve bayram namazları gibi, İslâm hükümlerinden (herhangi birinin) tatbik edilmesi ile dâr-ı İslâm olur, velev ki orada aslî kâfir kalsın, isterse İslâm Memleketlerine bitişik olmasın” denilmiştir. (Dürer) (İbn-i Âbidin, Reddül Muhtar, c. 3, s.391)
Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “Çok çocuk doğuran ve sevgisi çok olan kadınları nikâhlayın; zîrâ ben, kıyâmet gününde diğer ümmetlere sizin çokluğunuzla övüneceğim.”
260 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.