Son zamanlar da ulusal basında yaşana olayların temelinde nasıl olduğu ve basın aracılğı ile ülkenin nasıl yönlendirildiği,istenmeyen kişilerin milli değerle adı altında nasıl hedef gösterildiğini anlatan güzel bir yapıt.
HançerMustafa Hoş · Destek Yayınları · 201772 okunma
Normal şartlar altında bir günde okunup, bitirilecek kitabı ancak iki günde bitirebildim. Notlar aldım, önemli yerleri çizdim, düşüncelerimi yazdım, yazara kendimce okurken sorular sordum ve bu şekilde bitti.
Okuduğuma değdi. Zaman kaybı olarak nitelendirilemeyecek kadar güzel bir kiap. Kitabı bitirmeye yakın şunu da düşündüm. Mutlaka devamı olmalı yani bir seri niteliğinde.
Önce kitabın kapağından başlayalım. Oldukça dikkat çekici bir niteliğe sahip bir resim var. 'Hançer' birliğinin bayrağı. Siyah arka plan ve beyaz yazı karakteri ile uyumlu bir çalışma ama keskin olmayan yazı karakteri ile yazılsa belki görsel olarak daha da hoş görülebilirdi diye düşünüyorum. Kapak sloganı ise 'Gökte Allah, yerde Hitler, Allahüekber'. Başka söze gerek yok.
Yakın zaman Türkiye'sini görüyoruz.
Zafer, görsel medyanın en önemli ayağı olan televizyonda başarılı işler çıkaran ve yaptığı haberlerle yerini iyice perçinleyen genel yayın yönetmeni. Aranan, istenen ve çoğu kişi tarafından da yerinde olmak için can atılan bir mevkiye sahip. Halkın nabzını iyi tutan haberlerle diğer kanallara fark atan ve ekibi ile iyi işler çıkaran ve reytinglerde hep başta olan bir kişi. Fakat kendi içi dünyasında fırtınalar
kopan, televizyondaki o başarıyı özel hayatına yansıtamayan ama çoğu kadının da gözü üstünde olan bir kişi.
Bir gün iş çıkışı arabasına binmeye çalışırken, yanına yaklaşıp, bir şeyler söylemek isteyen bir kadının bir anda yere düşmesi, apar topar hastaneye götürülmesi, kadının daha sonra kızıyla ilgili bir şeyler anlatması ve yardım istemesi üzerine gelişen olayları okuyacağız. Konunun dikkate değer olması ve kadına özel olarak yardım etmek istemesi bunu da ancak elinde bulunan televizyon sayesinde yapacak olması yüzünden, birden hiç beklemediği şeylerle karşılaşmasını okuyacağız.
Okuduğum çok az kitap için zaman ve ara israfı olarak düşündüm.
Bu kitap da onlardan bir tanesi.
Tamamen siyasi ideoloji ile yazılmış, mevcut siyasi iktidara çakmak için polisiye süsü verilmis olaylar silsilesi.
HançerMustafa Hoş · Destek Yayınları · 201772 okunma
Sürükleyici bir kısa roman. Hitler döneminin ülkemizdeki yansımalarını içeren tarih anektodları da var. Tavsiye ederim. Yazarın diğer kitaplarını da inceleyeceğim.
HançerMustafa Hoş · Destek Yayınları · 201772 okunma
Döneme ilgi duyanlar için ve benimde sık sık kendime sorduğum hiç mi bu adamın arkasından bu memlekette dediğin bir konu. Hitler ve Türk militanları inanması zor ama
gerçek.
Kitabın arka kapağını okuyarak ilgimi çeken kitap benim için beklentinin çok altında kalmıştır. Kitabın ana konusu olarak ele alınan olay sonunda kısaca kesilerek olay örgüleri bağlanmadan noktalanmıstır. Yazar çok fazla vakit harcamamayı tercih ederek sonucu bize bırakmıştır.
Siyasi ve politik açıdan ele alamayacağım bir kitap çünkü kitabın ana fikrinde değinmek istediği konuda yeteri kadar bilgiye ve farkındalığa sahip değilim. Fakat kurgu açısından ele alacak olursam güzel kurgulanmış olduğunu belirtebilirim. Sürükleyici bir kitaptı. Bir çırpıda okunup bitirilebilecek çerezlik bir hikaye.
O kadar kötü bir kitap ki -nadiren kitap için harcadığım paraya üzülen ben- bu kitapta üzüntünün doruğuna çıktım. Sadece zaman kaybı değil aynı zamanda yanlış bilgilerle kurgu hatalarıyla dolu bir kağıt israfı söz konusu.
Mustafa Hoş gazeteci Zafer'i kendi ile eşleştirmiş muhtemelen bahsettiği kanal da "24".
Kitabın kapağına logo olarak koyduğu "Handschar division" Boşnak lejyonerlerine ait bir semboldür. Bulgaristandaki bir Türkün o sembolle ne işi olur? Ayrı Bir kitap yazıyorsun bâri bunu doğru araştır da düzgünce kullan.
Hakiki isimler kullanarak onları Nazilerle bağlantılı geçmişten bugüne uzanan bir mafyatik örgütlerin azaları gibi göstermek ne demek oluyor?
Verdiği bilgiler de yalan yanlış. Gazeteci Asım Us Nazist olarak yaftalarken acaba Mustafa Kemal Atatürk ün İsmet İnönüyü Hatay konusunda ikaz etmek için onun köşesini kullandığını biliyor muydu?
Yanlış olarak yazdığı ve içerisinde Nazist propaganda var dediği "Bir bayrak altına" adındaki kitap bir şiir kitabıdır ve yazarı mahlas olarak Atsıza Yoldaş müstearını kullanan Fethi Tevetoğludur. Yazar müstearı bile yanlış yazmış!
Bunu en son Rıdvan Akar yapmış ve tazminattan kurtulmak için merhum Reha Oğuz Türkkana özür mektubu yollamıştı. Tevetoğlunun ve adı geçen diğer kişilere bu kara propagandayı haber vermek istiyorum. Umarım böylece roman yazıyorum diye 270 sayfa iftira kaleme alanlar kendilerine çekidüzen verir
HançerMustafa Hoş · Destek Yayınları · 201772 okunma
Metin Uca ile Günaydın Türkiye, Pişti gibi farklı yapımlara imza atmıştır.
Moderatör formatı ile yayın hayatına geçen haber kanalı 24'ün yayın yönetmenliğini yapmıştır. Bu haber kanalında tematik film kuşakları ile sonsuzluk ve birgün, daima lilya(forever lily) gibi ödüllü filmlerin izleyici ile buluşmasını sağlamıştır.
Kurucusu olduğu 24'den beklenmedik şekilde ayrılan Hoş, gelen teklif üzerine Doğuş Grubu'nun NTV'ye kardeş kanal olarak kurmayı planladığı eğlence kanalı TVN projesine yönetci olarak katılmıştır. TVN proje çalışması sürerken NTV'de Ekonomi Ekranı'nın yapımını üstlenerek halkın anlayacağı ekonomi bültenlerini hayata geçirmiştir. Celal Pir veMeliha Okur 'un sokaktaki ekonomiyi anlattıkları kuşaklar dikkat çekmiştir.
Artıbir Tv kanalında haber genel yayın yönetmenliği görevine devam etmektedir.
wikipedia