Hannibal Lecter Serisi 4

Hannibal Rising

Eniştesinden İskender Yapan Hannibal'ın Hazin Hikayesi
2021 2. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2021 15:24
Eğer Hannibal'ın nasıl Hannibal olduğunu merak ediyorsanız benim gibi, bu kitap tam sizin için. Hannibal Lecter'ın nasıl o hale geldiğini hoş bir biçimde anlatıyor fakat Hannibal karakterini gerçekten merak etmeseydim bu kitap çok bayık gelirdi :') Peki ben Hannibal'ın dönüşümünden tatmin oldum mu? Imm... O konuda hiç emin değilim gerçekten, pek de beklediğimi alamadığımı söyleyebilirim sanırım :') Kurgusu tam bir film gibi olan kitabımız size adeta sinemadaymışsınız hissini veriyor bu arada, sahneleri gözünüzde canlandırmanız hiç zor değil. Adeta bir film karesi ile başlayıp, bir film gibi sona eriyor bu kitap. Okurken pek de sıkılmadım açıkçası ama dediğim gibi beni kamçılayan büyük bir merakım vardı.
2026 20. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2026 21:06
Bir Thomas Haris serisinin son kitabı. Kızıl Ejder, Kuzuların Sessizliği, Hannibal ve Hannibal Doğuyor. Serinin bu son bölümünde Dr Hannibal Lecter' ın çocukluk dönemi, 2 Dünya Savaşı ortalarında ailesini trajik bir şekilde kaybetmesi, onu bir canavar seri katil hâline getiren travmatik olaylar. Bu bölümde bunlara yer verilmiş. Thomas Haris seri katili bu bölümde tanıttığı için bunu ilk kitap da olabilirdi diye düşünenler de var ama kesinlikle en son okunması lazım. O heyecan dolu olayları Lecter'ı bu kadar yakından tanımadan okumak daha heyecan verici oldu. Polisiye gerilim, psikolojik gerilim sevenlere kesinlikle tavsiye edilir. Filmi izleyenler de bence okumalı. Grange sevenler (ki bazı eserlerinde bu seriden alıntılara rastlarsınız), Stephen King sevenlerin de yine severek okuyabileceği bir seri.
2015 60. kitabı
Kitabını okuduktan sonra filmini izledim. Kafamda canlandıramadığım birçok kısım için gerçekten aydınlatıcı oldu. Ayrıca Mischa o kadar tatlıydı ki kafam da bile o kadar tatlı canlandırmamıştım. Kitabın sonu tam anlamı ile trajedik bi şok. Psikolojik bir analiz. Açlık ve sevginin savaşı. Nefret,sevgi,intikam,öfke. Hepsinin karışımı. Belkide gelmiş geçmiş en karmaşık katil olan Hannibal'ın doğuşuna şahitlik edin...
2016 4. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2016 16:31
Kesinlikle düşünmeden okunması ve okuduktan sonra filminin izlenmesi gereken kitap. Doktor Hannibal Lecterın nasıl ve neden yamyamlaştığını, içindeki karanlığın nasıl açığa çıktığını yani herşeyin başlangıcını anlatıyor bu kitapta. Serinin dördüncü kitabı olsada ilk okunması gereken bu kitaptır.
Puan vermedi
Dr. Hannıbal Lecter. O bir korku imparatoru, o bir yamyam. Hannıbal’ın iyileşememe sebebi nedir? Onun içine işleyen kötülüğün kökünde ne yatıyor ? Neden intikam duygusundan kurtulamıyor? İşte bu soruların cevabı hepsi bu kitapta. Küçük bir not kitabı okuduktan sonra filmini de mutlaka izleyin eğer kafanızda soru işareti kalan yerler olursa tamamen kapanacaktır.
2022 66. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2022 16:34
Thomas Harris - Hannibal Doğuyor Merhaba. Hannibal dizisini izleyince birden kitap aklıma geldi ve diziyi bitirip hemen kitabı da okudum. Çünkü Hannibal Lecter neden böyle oldu sorusuna cevap arıyordum. Buldum mu derseniz, sayılır. Yazarın yazmış olduğu kitapları da araştırdım. Uygun sırasıyla okunduğunda her şey mantığa oturuyor. Eğer okumak isterseniz kitapların çıkış tarihine göre değil de olayların kronolojik sırasına göre okumanızı tavsiye ederim: 1- Hannibal Doğuyor (#HannibalRising) 2006) 2- Kızıl Ejder (#RedDragon) (1981) 3- Kuzuların Sessizliği (#SilenceoftheLambs) 1988 4- Hannibal (1999) Bu kitapta yazar bizlere Hannibal’ın çocukluğunda yaşamak zorunda kaldığı olayları aktarıyor. Hannibal’ın nasıl bir entellektüel olduğunu ve yine nasıl kanibalizm (yamyamlık-Cannibalism)’e yöneldiğine dair çarpıcı olaylar okuyoruz. Yine görüyoruz ki “Her şeyin kökeni çoçukluk” diyen Sigmund Freud haklı çıkıyor. Ayrıca filmini de özellikle izlemenizi tavsiye ederim: #HannibalRising (2007) Kitabın içinde Hannibal için geçen şu satırlarla sözlerime son veriyorum: “-Sizce o ne? + Küçük çocuk Hannibal, 1945’te karların içinde kız kardeşini kurtarmaya çalışırken ölmüş. Kalbi de Mischa ile birlikte ölüp gitmiş. Şimdi ne? Bunun için henüz bir kelime icat edilmedi. Daha iyi bir kelime olmadığı için canavar diyebiliriz.” (279) Keyifli okumalar dilerim… Hannibal Doğuyor Thomas Harris
Polisiye / Gerilim
Hannibal DoğuyorThomas Harris · Nemesis Kitap · 2020908 okunma
I'm not just a bitch, I'm a bitch with a backstory
2025 22. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2025 02:14
Kiraz kuşları, Japon kültürüne olan ilgisi, neden yamyam olduğu, geçmişi, ilk cinayeti, şeytanları, ilk aşkı, şeytana dönüşme yolculuğu, hayvan sevgisi, sanat aşkı, çizim yeteneği, zihin kütüphanesi ve çok daha fazlasını anlatan bir kitaptı. Diziyi izleyenler farketmiştir, her bölümün adı Japonca bir yemekten geliyordu. Ve bir bölümde kiraz kuşu yiyorlardı. Ve son sezonda Hannibal bir müzedeki tablolar karşısında çizimler yapıyordu. Bu gibi güzel detaylar kitaptan alnmış. Bunları farkedince daha da güzel bir okuma deneyimi oldu. Kısacası; iğrenç, aşağılık, sevgi ve sanat dolu satırlarla süslenmiş kaliteli bir okuma deneyimi sundu. Seride Hannibal’ın öldürdüğü kimse için üzülmediğim tek kitaptı. Büyük ihtimalle sizin için de öyle olacak. Okuma sıralaması: Kızıl Ejder, Kuzuların Sessizliği, Hannibal, Hannibal Doğuyor. Bence de bu sıralamayla okumanız daha keyifli ve anlamlı bir okuma deneyimi sunar. İkinciye okumak istiyorum her kitabı. Serideki favorilerim "Hannibal" ve "Hannibal Doğuyor" oldu. Sanat dolu, güzel ayrıntılarla süslü kitaplardı. Yayınevlerine yeterince ısrar edersek yeniden basılabilir kitaplar. Maalesef şu an hiçbir kitap piyasada bulunmuyor. Okuyacak olanlara iyi yolculuklar. -spoiler alarmı- . . . Tek eksik psikiyatr olma yolculuğuna değinilmemiş olması. Gereksiz bir bilgi: Hannibal Litvanyalı.
2022 5. kitabı
Hannibal'ın serisi varmış ama ben bu kitapla başladım çünkü kütüphaneden almıştım. Kitap Hannibal'ın çocukluğunda yaşadıklarını ve kız kardeşini öldürenlerden alacağı intikamını anlatıyor. Gayet akıcı bir kitaptı ama bazı bölümleri anlayamadım o askerli savaşlı bölümler karışıktı. Sanki film izledim gibi hissettim. Hannibal'ın öldürdüklerinin hiçbirine üzülmedim ve iyi yaptığını bile düşünüyorum. Sadece o yamyam katillerden sonra kimseyi öldürmeye devam etmesin isterdim. Hannibal iyilere karşı çok iyi kötülere karşı ise çok acımasız biriydi. Akıllı ve centilmendi. Leydi Murasaki ile yaşamaya devam edebilseydi keşke. Bu arada Leydi Murasaki'nin sakinliğini ve ağırbaşlı halini beğendim. Hannibal için de üzgünüm biraz. Okumak isteyen varsa şunu da söylemeliyim ki kitapta ölü ve kan gibi mide bulandırıcı unsurlar var.
Edebiyat Polisiye
2024 26. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2024 03:34
Kuzuların sessizliği ile tanıdığımız Hannibal Lecter nasıl bu hale geldi. Merakla hiç kalkmadan okudum. Kitap bittiğinde her zorluk ya da kötü olaylar yaşayan Hanibal olsaydı dünya nasıl bir yer olurdu diye düşünmeden edemedim. Savaş masum insanlar birer canavara dönüştürüyor. Eğer akıllı ve eğitimli iseler yapılanlar daha büyük etki yaratıyor ve daha büyük katliamlara yol açıyor.
2022 112. kitabı
Hannibal Lecter quadrolojisinin ilk 3 romanı bana göre gelmiş geçmiş en iyi polisiye romanlardır ve sırf bu yüzden Thomas Harris'in tembel bir yazar oluşuna çok kızarım. Hepi topu 6 romanı bulunan (diğer iki romanından Kara Pazar vasat, Cari Mora ise berbattı) bir yazarın özellikle Kızıl Ejder ve Kuzuların Sessizliği'ni yazabilmiş bir yazarın bu kadar az kitap yazması büyük şanssızlık. Bizler için. Serinin diğer romanlarını daha önce iki kez okudum ama Hannibal Doğuyor aynı ölçüde çekici gelmediğinden ilk seferde yarıda bıraktım. (Her şeyi acımadan yarıda bırakabilen biri olarak) Yıllar sonra seriyi son kez okumaya karar verince bu kez aslen 4. roman olan ama bir prequel (öncül) olan Hannibal Doğuyor'dan başlamak istedim. Roman, malumumuz Hannibal Lecter'ın Litvanya'da başlayan hayatının ilk dönemini ve onu hem entelektüel hem de yamyam yapan koşulları anlatıyor. Biraz savruk, dağınık ve diğer romanlardaki ustalık gösterilerinden yoksun olsa da Hannibal Doğuyor yine de önemli bir boşluğu doldurabiliyor. Yine de yetişkin Hannibal ile ergen ya da genç Hannibal arasında tutarsızlıklar (çok uzun bir değerlendirmenin konusu bu) var. Türkçe çeviri ve düzelti de hatalarla çevrili ve düzülü.

Thomas HarrisYazar · 8 kitap
New York'ta Associated Press'in editörlüğünü yapan Thomas Harris Amerika ve Mek-sika'daki suç örgütleri hakkında yazdığı haberlerle yazarlık mesleğine adım atmıştır. 1975'de yayımlanan Kara Pazar ile bir anda tüm dünyaya adını duyurmuştur. 1981'de Kızıl Ejder (Altın Kitaplar) ve 1988'de yayınlanan Kuzuların Sessizliği (Altın Kitaplar) ile şöhretin zirvesine çıkmıştır. Ünlü yazar 1999'da yayınlanan Hannibal adlı romanından sonra Hannibal Doğuyor ile tekrar okurlarının karşısında.