Cari Mora

16 Mayıs 2019
Nemesis Kitap Yayınları

2020 25. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2020 18:19
Merhaba; Thomas Harris ismi belki de çok tanıdık gelmiyor kulağa fakat Hannibal Lecter desem bir çoğumuzun yüz ifadesi değişir. Işte yazarımız Thomas Harris gerilim filmlerinin unutulmaz karakterlerinden insan eti seven Dr Lecter'ın yaratıcısıdır. Çok fazla kitabı olmamasına rağmen yazdığı tüm eserler film olmak gibi bir başarıyla sonuçlanmıştır. Uzun yıllardan sonra 2019 yılında 6. kitabı Cari Mora ile aramıza döner yazar. Kitap çıktığı anda hiç düşünmeden listeme aldım. Acaba yine nasıl bir psikopat karekter yarattı diye merakla okudum. Yazarın kaleminde hiç bir değişiklik yok. Yine akıcı bir anlatım ile ustalıkla bir birine bağlanan cümleler kullanmış. Kolaylıkla okunabilir rahatça anlaşılabilir üslup ile yazılmış. Bir tutam argo, hafif bir küfür, biraz şiddet biraz kan ile tatlandırmış hikayeyi. Yine sıradışı özelliklere sahip psikopat bir karakter var. Tüm bunlara rağmen kitapta aradığım şeyi bulamadım. Evet benim beklentim yüksekti fakat ciddi anlamda kurgu da zayıftı. Kitaba adını veren karakter kurgunun içinde çok etkisiz kalmış. Bir ara unuttum bile onu. Çok iyi karakterler var evet ama psikopat karakter sadece kitabın sonunda 'ben kötüyüm' diyor. Pablo Escobar'ın Miami'de ki evinde saklı bir kasa altını çalmak çok özgün bir kurgu. Ama olaylar basit. Sonuç olarak; Hannibal in tahtı sallanmadı bile çok merak etmeyin. Bu haliyle bile bir çok best seller kitaba taş çıkarır. Zevkle okuyacaksınız. Sağlıklı günler..... #evdekal Sevgiler
2020 181. kitabı
Okunmaması size bir şey kaybettirmez. Hannibal karakterini yaratan yazardan bu kadar vasat bir kitap beklemezdim doğrusu. Denemek isterseniz elbette bir şey söyleyemem ama paranıza yazık.
2021 96. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2021 15:38
Thomas Harris desem bir çoğunuz için hiç bir şey ifade etmez belki. Ama Hannibal Lecter yada Kuzuların Sessizliği desem hepinizin mutlaka duymuşluğu, izlemişliği, okumuşluğu vardır. İşte her yazdığı filme çevrilen, çok sayıda Oscar ödülü kazanan bu ünlü yazarın 12 sene sonra yazdığı son romanı Cari Mora ile karşınızdayım bugün. . İtiraf etmeliyim beklentimi karşılamayan bir kitap oldu Cari Mora. Son 40 sayfaya kadar çok karışık, aksi gibi çok durağan ve aklınızda oturmayan bir çok bölümün son sayfalarda birleşmesi bazı okuyucuları o 200 sayfanın sıkıcılığında yorabilir. Ben inatla okumaya devam ettim ve neyse ki kitabın son sayfaları beklediğime değdi. . Ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın Miami kıyısındaki malikanesinin altına sakladığı kilolarca altın. Yirmi beş milyon dolar değerindeki bu hazinenin peşinde olan acımasız katiller. Ve bu insanların başını çeken tam bir psikopat, Hans Peter Schineder. Evin bakımı ve kiracılarla ilgilenme gibi işlerden sorumlu olan, tüm bu pis işlerin ortasında güzel, genç ve cesur bir kadın Cari Mora. Geçmişi yıkımlarla, savaşlarla, eziyetlerle dolu Cari bakalım bu işgüzarların arasından ölmeden çıkabilecek midir? . Kitabı genel olarak beğenmesem de tarzı sevdiğim için iyiki okudum, farklı bir deneyim oldu diyebiliyorum. Hele de o altınlarla dolu kasanın, malikanenin bodrumu ve denizin arasına cıvalarla, bombalarla yerleştirilmesi, ve bunu okurken gözümde canlanacak şekilde tasvir edilmesi güzeldi. Tavsiye ediyor muyum tabiki, çünkü hep savunduğumuz gibi ; kitaplar göreceli kavramlardır
2021 70. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2021 23:18
Son dönem okuduğum en vasat kitap. Kapağı etkileyici ve sevdiğim bir seri olan Kuzuların Sessizliğini yazan yazarın kitabı ama okuyana kadar canım çıktı desem yeridir. Hemen her normal yazarın yazacağı ilginç ve çekici bir yönü olmayan bir konu ve tarz.
Cari Mora
2021 7. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 04:41
Merhaba • Yarattığı #hanniballecter karakteriyle sadece edebiyat dünyasının değil, sinema ve dizi sektörünün de en cani katiline hayat veren Thomas Harris’in 2019 yılında okurların beğenisine sunduğu ve yazarın diğer kitapları gibi @nemesiskitap ‘tan yayımlanan #carimora kitabını okudum. • 2020’de kitaplığıma eklediğim Hannibal Lecter Serisi, uzunca bir süre aklımdan salgını, pandemiyi alıp götürmüştü. Bu yüzden yılın ilk günlerinde okuma listemi planlarken, bir #thomasharris kitabı daha okuyacağım için oldukça heyecanlıydım ve kitabı çok kısa sürede okudum. • Cari Mora kitabı adını, kitabın kadın karakterinden alıyor. Cari, hayatı mücadele içinde geçmiş ve içinde bulunduğu tüm zorlu şartlara rağmen hayatta kalabilmiş güçlü bir kadın. • Ünlü uyuşturucu karteli Pablo Escobar’ın, dillere destan servetinin azımsanmayacak büyüklükte bir kısmı üzerine inşa edildiği bilinen sahil evinde kalan Cari Mora, evin bakımından sorumlu. Evin temellerinde olduğu düşünülen yarım tonluk altın takdir edersiniz ki pek çok suç örgütünün radarında. Kitapta iki farklı suç çetesinin Pablo Escobar’ın evindeki altını ele geçirmek için sürdürdüğü kanlı ve ihanet dolu mücadele işlenmiş. • Akıcı, mafya çatışması dolu, zekice kurgulanmış ve sayfalarında adeta Miami sahillerinin esintilerini taşıyan, kısa sürede okuyacağınız bir kitap arıyorsanız Cari Mora’yı çok geçmeden kitaplığınıza eklemelisiniz. • Thomas Harris, Hannibal Lecter Serisi’nden sonra çekildiği uzun soluklu inzivayı Cari Mora ile bozdu ama beklentileri karşıladı mı tartışılır. Kitaba dair söylenecek çok sözüm var, bu yüzden yorumumun tamamına ve diğer kitap yorumlarıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz; kitapmimari.com/kitap-yorumu/ca... Sevgiler
Puan vermedi
Uzaktan seviyorum seni kokunu alamadan, boynuna sarılamadan yüzüne dokunamadan sadece seviyorum öyle uzaktan seviyorum seni elini tutmadan yüreğine dokunmadan gözlerinde dalıp dalıp gitmeden şu üç günlük sevdalara inat serserice değil adam gibi seviyorum öyle uzaktan seviyorum seni
kitap yorumu
2022 11. kitabı
Hafif bir kitaptı. Hem polisiyeydi hem de macera aksiyon. İkisinin harmanlanması harika olmuş. Kısa ama sürükleyici ve harika bir kitap. Anlatımını yüzeysel ve dilini sadece, akıcı buldum ben. Zorluklara göğüs geren, zeki, güçlü, ölümü olaylardan kurtulmayı başarabilen, cesur başbaşkarakter olan kar karakteri de ayrı bir sevdim.

Thomas HarrisYazar · 8 kitap
New York'ta Associated Press'in editörlüğünü yapan Thomas Harris Amerika ve Mek-sika'daki suç örgütleri hakkında yazdığı haberlerle yazarlık mesleğine adım atmıştır. 1975'de yayımlanan Kara Pazar ile bir anda tüm dünyaya adını duyurmuştur. 1981'de Kızıl Ejder (Altın Kitaplar) ve 1988'de yayınlanan Kuzuların Sessizliği (Altın Kitaplar) ile şöhretin zirvesine çıkmıştır. Ünlü yazar 1999'da yayınlanan Hannibal adlı romanından sonra Hannibal Doğuyor ile tekrar okurlarının karşısında.