Hasan El-Benna

1 Ocak 2018
Sude Kitap

2021 14. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2021 00:11
Yazarın şehadet serisinin 4. kitabını okuyorum. Ama bu kitap diğerlerinden farklıydı. Yazarın akıcı vesade uslübu ile bir solukta okunabilecek sürükleyici bir eser. İslamiyet yayıldığı günden beri bu dava uğruna mücadele edildi. Ve onların hâlâ anlayamadıkları tek bir şey var ne verseler versinler gerçek mücahitler vazgeçmeyecekti bu davadan. Tek istedikleri şey çıkarlarının zedelenmemesi. Ama bilmiyorlarki bu dava uğruna şehadete gülerek giden mücahitler olduğunu unutuyorlardı yada anlamamazlıktan geliyorlardı. Nice mücahit şehadete erişti. Yazar burda Hasan El-Benna'nın mücadelesini okuyucuyu oylamadan kelime oyunları yapmadan okuyanı yormadan en güzel biçimde anlatmıştır.. Okunması gereken bir kitaptır. Keyifli okumalar. :))
2020 47. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2020 09:57
Tek solukta bitti. Allah'ın rızasını kazanmak için harcanmış bir ömür. En sıkıntılı dönemlerde verilmiş büyük gayretler ve çalışmalar. Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun.
Din
2019 10. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2019 17:25
- Bak evladım. Müslümanlar arasında kardeşlik ve sevgi en mühim meseledir. Bir anlamda cennetin anahtarı Allah için sevmek ve Allah için kardeş olmaktır diyebiliriz. Sana tavsiyem ihtilaflı konulardan uzak dur, kardeşlerini sev ve kardeşlerine daima yardımcı ol. *** Bir kitabın daha sonuna gelmiş olmanın mutluluğunu yaşarken bu kitabı , bu kadar geç okumuş olmanın hüznü de var içimde.. Yaklaşık olarak beş aydan fazla kitaplığımda duran kitap nedense bugün dikkatimi çekti. Zaten az sayfa olduğu için bir çırpıda bitiverdi.. Kitap bir biyografi roman tarzında yazılmış. Gayet akıcı ve insanın yüreğini etkiliyor. Hasan El Benna , ingiliz işgaline denk gelmiş bu işgalden dolayı düşüncelerine, yaşantılarına, din ahlakına, geçim standartları da başta olmak birçok zarar ve hezimete uğramış fazlaca vatandaştan biridir. Kendi toprakları üzerinde kendilerini aşağılayan , din anlayışlarını hor gören, toplumun her hareketini kendi çerçevelerine göre uyarlamaya çalışan bir işgal birliğinin arasında kalmış mazlum ama sağlam imanlı bir vatandaşdır. İlk zamanlarda ahlak ve edep üzerinden insanları uyaran , kimseyi küçük görmeyen, kendisi hakkında iyi kötü farklı her düşünceye sahip olana tebessüm edip kucak açan biridir ve toplum da onun yumuşak ahlakı ve vakârından dolayı çok sever.. Tabi sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri vardır . Özellikle ingiliz işgalcileri ve yahudiler. Sonrasında ise kendi ülkesinde onları kuklalık eden insan müsveddeleri. Para ve makam için kendi halkına zalimlik yapan kişilerden aşağılanan hemde bundan etkilenmeyen karaktere sahip olan birçok yardakçı. O zamanın Kralı ve birçok kişi.. Kendi halkına karşı yapılan zulümlere makam örtüsü ile gözlerini kapayan bir devlet başkanı.. Hasan El Benna herkes tarafından iyice sevilip, sayılmaya özellikle
2021 14. kitabı
Hasan El-Benna'nın dava şuuru, iman mücadelesi ve hayat hikayesi kadar beni aile yapısında çok etkiledi! Kitapçığa başlar başlamaz o saadet kokan ev ile karşılaşmak insanın ruhunu etkiliyor! - Dinin dertlisi bir Anne, Baba... Anne ve babası, Allah onlara rahmet etsin. Bir çoçuk nasıl yetiştirilmeli, ruhuma fidan diktiler. - Kendi idaalleri, hedefleri, çabaları, gayretleri olmadan çoçuğundan beklenti halinde olan bir ebeveyinden ziyade, tamda imanın dua dua dile vurulmuş olduğu bir anne, baba!.. Güzel yol gösterici olmak yetmez! Dua ordularıyla destek olacaksın yavruna!... Bir dava adamı nasıl yetiştirilir? Mihengi nedir? Dava adamı nasıl bir aileden çıkar? Ve böyle bir aileden çıkan dava adamı nasıl olur? Ailesinden kendi hayatına hayran olacağınız bir ömür!.. - Kısa ve öz anlatımıyla ruhu saran bir kalem yazarın yüreğine sağlık. Hasan El-Benna'nın hayatına tam manası ile vakıf olmak adına yeterli bir kitapçık değil ama ona dair ilk okunması gerekenlerden...
2019 71. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2019 22:37
Öncelikle Hasan El Benna o kadar kusursuz bir şahsiyet, imanla dolu öyle güzel bir yüreği var ki Allah şehadetini kabul etsin. Anlatımı o kadar akıcı ki hemen bitirdim ve bana kesinlikle çok şey katan bir kitap ve öncü oldu Hasan El Benna. "Öncülerin İzinde" serisinin okuduğum ilk kitabıydı kesinlikle diğer kitapları da okuyacağım çok güzeldi
2021 13. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2021 11:42
Öncellikle İslam davası için her türlü fedakarlığı yapan bütün kurtuluşların tek reçetesi Îslam olduğuna pelesenk eden Kur 'an hafız-ı ve muhafızı olan zatla geç tanıştığım için müteessirim. Söyledikleriyle kalbimize ruhumuza sirayet eden imanımızı yenileyen asıl yaşamak gayemizin yaratılış gayemiz doğrultusunda olmasını tekrardan hatırlatmıştır. Ayrıca bizi cennete götüren yolun İslam davası olduğu bunun en sevdiğimiz veyahut neyimiz var bunlardan fedakarlık etmemiz gerektiğini ifade eder. Velhasıl bizlerden hakikat davası için yaşayıp şehit mertebesine eren insanların hayat hikayelerini mücadelerini okumak onları rol model belirlemeye çalışmak bir nimettir. Allah bizleri bu yolda islam ahlakıyla duruşuyla yaşayan İslamı hayatın her nebzesinde şiar eden samimi kullardan eylesin olması dileğiyle. Amin.
2021 30. kitabı
4 dakikada 4 kitap anlattığımız videoda spoilersız kısa incelemesini yaptık. Videoya buradan ulaşabilirsiniz. youtube.com/watch?v=H7GSzYd...
2021 28. kitabı
Hasan El-Benna Ferhat Özbadem Öncüler eserinde şu dikkatimi celbetti , islam adına dava gütmüş ve bunun sonucunda şehit düşmüş tüm şahşiyetler takdir Allahındır rüya aleminde akıbetleri daha önceden arz edelmiş ve şehit olmuşlar. Kendi nefsi ihtirasları uğruna , devletini , dinini ve dahi şahsiyetini satanlar , acaba mahşer gününü hiç hatırlarına getiriyordumular ?
Hayat

Ferhat ÖzbademYazar · 36 kitap
1979 yılında Adıyaman'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman'da bitirdi. Gül Eğitim Yardımlaşma Dayanışma İlmi Araştırmalar ve İnsan Hakları Derneği kurucu üyesidir. Özgün İrade, Vuslat, AbıHayat ve Yolcu dergisinde şiir ve makaleleri yayınlanan yazar evli üç çocuk babasıdır.