Malcolm X,Amerikan tarihinin insan hakları savunucusudur. Daha 6 yaşında iken babasını kaybeden Malcolm,hayata karşı zorunlu bir mücadelecilikle inandığı şeyler uğruna mücadeleler vermiş ve insan
Kitap Malcolm X'in hayatından ziyade fikirleri ve düşüncelerini ön plana çıkarıyor . Amerika da yaşayan ve kendine İslam'ın Peygamberi diyen bir adamın, İslam'ı yanlızca Irkçılığa maruz kalan siyahilerin dini gibi anlatması ve Malcolm ' un bundan etkilenmesi söz konusu işleniyor. Ardından inandığı bu dini konferanslara yaymaya çalışan bir adamın daha sonra Gerçek İslam ile tanışıp fikirlerini ve düşüncelerini beyan etmesi ile devam ediyor.
Kitap ile ilgili aklıma kazınan Malcolm X'in sözleri şunlar ;
- Çocukların ölmediği bir dünya düşlüyorum.
-Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.
- Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter.
-İnsanlar bir adamın bütün hayatının bir tek kitapla değişebileceğinin farkında değiller.
Şimdiden iyi okumalar
Malcolm X’in hikâyesi, sadece bir şahsın veya bir ailenin değil, tüm Siyahların, hatta Siyahlara yaptıkları ile hâlâ gündemden çıkmayan bir yönetimin küçük ölçekli ama derinlikli bir hikâyesidir.
Bazılarının “Amerika’yı titreten adam”
Derdin, sıkıntın, kederin var diye kendini salıverme he men. Derdi veren Allah dermanı da vermiştir.
Malcom XFerhat Özbadem · Festival Yayıncılık · 20171,545 okunma
Malkomx ilk başta müslüman değilken müslümanlık hakkinda çok farklı şeyler düşünüyordu daha sonra. İslamla tanıştı ve kendisi islam için çok büyük savaşlar verdi Allah rahmet eylesin
Malcom XFerhat Özbadem · Festival Yayıncılık · 20171,545 okunma
Malcom X...
Bir Siyahi. Irkçılığın zirvede olduğu zamanlarda doğdu. İslami keşfetti ama... Yanlış yoldaki tarikatlara bulaştı. Irkçılık adlı hastalık içindeydi bu Tarikat. Malcom X hacca gidince de aslında İslamda ırkçılık olmadığını anlar. Sonra Gerçek Hak din olan İslamı keşfeder. Tarikattan ayrılır, ayrılmasını pek hoş karşılamazlar... Kendini geliştirir dersler alır. Sonra da İnsanları Davet etmeye koyulur. Konuşma yapacağı gün düşmanları tarafından vurularak öldürülür... kısaca hayatı böyle.
Sonra kitabda bir çok tavsiyeleri bulunur, anlayana gerçekten faydalı tavsiyeler. Okumanızı tavsiye ederim. Malcom X hakkındaki kitablarida okumakta fayda var.
Malcom XFerhat Özbadem · Festival Yayıncılık · 20171,545 okunma
Türkçe'yi bilmeyen, hikaye anlatmayı bilmeyen bir yazarla karşı karşıyayız maalesef. Adına kanıp öğrencilerimizin okumaları için seçtiğimiz bu kitabı okuduğumda dehşete kapıldım. Maalesef daha birçok kişi gibi Malcolm X de kullanılmış yazar tarafından. Yazık! Okumayın.
Malcom XFerhat Özbadem · Festival Yayıncılık · 20171,545 okunma
Siyahi bir adam sözünde durarak cennete doğru yol alırken hem siyahilere hem beyaz adamlara nasıl mücadele edilmesi gerektiğini öğretmişti. Bazı hayatlar edebidir, bazı hayatlar tiyatraldır, bazı hayatlar sinemasaldır, bazı hayatlar eylemseldir ve bazı hayatlar hepsi bir aradadır. İşte Malkolm X’in hayatı da böyle bir hayattır.
Malcom XFerhat Özbadem · Festival Yayıncılık · 20171,545 okunma
Teni değil zekasıydı onu farklı kılan.. Irkçılık dünyanın her yerinde var olan bir durum bunu kabullenmemek değil farkını teninin rengiyle değil yaptıklarınla ortaya koyabilmek bu kabullenmeyişe çare olur.
Malcom XFerhat Özbadem · Festival Yayıncılık · 20171,545 okunma
Malcolm bizimle konuşmayı öğrendi, bize konuşmayı değil... Yaşamıyla bize şunu öğretti: Daha iyi bir insan olmak için sürekli değişebiliriz ve yine değişebiliriz ve yine değişebiliriz.
Malcom XFerhat Özbadem · Festival Yayıncılık · 20171,545 okunma
Bismillahirrahmanirrahim
Bu kitap kısa da olsa Malcom X den bahseden onun hayatını anlatır. Ufak ufak hayatının tüm noktalarına değinir. Irkçılık yapan Amerika halkından bahseder çoğu yerde ve bu
1979 yılında Adıyaman'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman'da bitirdi. Gül Eğitim Yardımlaşma Dayanışma İlmi Araştırmalar ve İnsan Hakları Derneği kurucu üyesidir. Özgün İrade, Vuslat, AbıHayat ve Yolcu dergisinde şiir ve makaleleri yayınlanan yazar evli üç çocuk babasıdır.