Müslümanlar köleliğe razı olmamalıdır.
Özgürlüğe düşkün olmak imanımızın gereğidir.
Her toplum kendi idealleri uğruna neleri varsa feda edecek bir arzuya sahip olmalıdır.
Barış elbette ki savaştan daha hayırlıdır.
Ancak, şartlar savaşmak mecburiyetini taşıyorsa o zaman istiklal için kıyam şarttır.
Recep İLAN
Tarihe tanıklık eden ve tarihin seyrini değiştiren yakın dönem Müslüman öncüler, örneklikleri ile yeni nesillere en güzel yolu çizerler. Yakın tarihin en güzel Müslüman öncülerinden biri olarak Aliya İzzet Begoviç’in hayatını bölümler halinde ele alan bu biyografik roman, Aliya’nın hayatını konu edinen ilk biyografik roman olma özelliğini taşımaktadır.
Kendi çağının şahitliğini en güzel şekilde yapıp, Müslüman dava adamı sorumluluğunu yerine getiren Aliya, bizlere düşünce ve fikir olarak büyük bir miras bırakmıştır. Bu mirasın en güzel şekilde korunup diğer nesillere teslim edilmesi ise bizim sorumluluğumuzdur.
Aliya, bize bütün hücrelerimizde hissedeceğimiz güzellikler bıraktı. Güzel fikirler, güzel düşünceler, güzel duruşlar, güzel tavırlar, güzel dertler… Aliya, bizim en sevdiğimiz şarkının en güzel notasıdır.
Aliya, iyi bir okur, iyi bir yazar, iyi bir düşünür, iyi bir eylem adamı, iyi bir devlet adamı, iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir dost ve büyük bir ufuktur…
Yeni nesillere rol model olması ve içinde yaşadığımız toplumda yeni Aliya’ların çıkmasına vesile olması niyeti ile kaleme alınan bu roman, umudun, barışın ve sevginin yeni neslin gönüllerinde yeşermesine vesile olmaya aday bir romandır.
AliyaFerhat Özbadem · Sude Yayınevi · 2016305 okunma
Son zamanların en önemli şahsiyetlerin biri olan Aliya, bizlere İslam'ın sadece namaz kılmak, oruç tutmak ve hacca gitmek olmadığının aslında bize emredilen en önemli ibadetlerden birinin de malımızla ve canimizla yapacağımız cihad( savaşmak anlamında değil İslami yaşamak ve yaşatmak) ibadeti olduğunun canlı bir örneği olmuştur. Kitapta bunu gerçek anlamda kavrayabiliyorsunuz.
Nübüvvetten günümüze, tarih boyuncada İslamı ve izzeti korumak adına nice savaşlar yapıldı. Nice kanlar döküldü. Nice canlar verildi. Ve verilmeyede devam ediyor. Verilecektirde!...
-Müslümanlar köleliğe razı olmamalıdır. Özgürlüğe düşkün olmak, imanımızın gereğidir.
(Aliya İzzetbegoviç)
Ferhat Özbadem
Öncüler eserinin en mühim şahsiyetlerinden , Müslümanların Garp hudutlarının büyük savunucusu Rahmetli Aliya İzzetbegoviç yaşadığı anılarıyla çektiği çileleriyle , İslam adına ve Bosnak halkının umudu olmasıyla Garpta İslam'ın izzetini ve namusunu korumuş büyük dava adamı
Kolay okunan ve anlaşılır bir eser olmuş. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in hayatında ki kilit ve önemli noktaları anlatan, kütüphanenizde bulundurmak isteyeceğiniz bir kitap.
Yazar Ferhat Özbadem'in " Öncülerin İzinde " serisinin üçüncü kitabı " Aliya "...
Bosna lideri Aliya Izzetbegovic'in hayatı az ve öz ancak bu şekilde anlatılabilir.
Tavsiye eder,iyi okumalar dilerim.
AliyaFerhat Özbadem · Sude Yayınevi · 2016305 okunma
1979 yılında Adıyaman'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman'da bitirdi. Gül Eğitim Yardımlaşma Dayanışma İlmi Araştırmalar ve İnsan Hakları Derneği kurucu üyesidir. Özgün İrade, Vuslat, AbıHayat ve Yolcu dergisinde şiir ve makaleleri yayınlanan yazar evli üç çocuk babasıdır.