Geçmişi Nasıl Yanlış Anladık

Bad History: How We Got the Past Wrong
Sıralamalar

2018 14. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2018 14:52
bazı abartılmış ya da değiştirilmiş, bize yıllarca yanlış aksettirilmiş tarihi olayların gerçek halini anlatan, ama genel olarak Amerika ve İngiltere'de yaşanmış olayları anlatması bakımından oldukça kısıtlı bir bakış açısıyla ele alınmış bir kitap.
Tarih
·192 syf.·
2020 36. kitabı
Bunu Herkes Bilir isimli kitabın yöntemi ile aynı yöntemde yazılan bu kitap sürükleyici bir dille insanı sıkmadan yanlış bilinen tarihi meselelerin hakikatlerini göstermeye çalışıyor. Daha çok batı hakkında bilgileri sunan bu kitapla, çoğunlukla Osmanlı hakkında bilinen yanlış tarihi bilgileri düzeltmeye çalışan Bunu Herkes Bilir kitabının birlikte okunması birbirini tamamlar.
Tarih
Gerçekten Hatalı Tarih
Hatalı Tarih Şimdi nereden başlasam bilemedim.Kendisi bir kere asıl meslek olarak tarihçi değilmiş.Daha ilk bölümden, ilgi çekmeye çalışan Twitter floodlarını hatırlattı.Bana göre basit ve güvenilir olmayan basit bir kitap tabi ki hemen kaynakçasına baktım ama doğru dürüst bir iki kaynak var ha bir de kullanılan internet sitelerinin içinde. Vikipedi vardı. :) Hadi boşa gitmesin diye en azından bildiğim birkaç şey paylaştım içinden.Eğer tarihi şöyle adam akıllı öğreneyim diyorsanız hiç tavsiye etmem.

Emma MarriottYazar · 3 kitap
Emma Marriott bir yazar ve editördür. Warwick Üniversitesi'nden modern tarih diploması alan Emma, ​​yayıncılık kariyerine Pan Macmillan için kurum içi editör olarak çalışarak başladı. Orada popüler tarih ve biyografiden eğlence, yaşam tarzı ve film kitaplarına kadar çeşitli kurgusal olmayan kitapları yönetti. O zamandan beri, büyük yayıncılar için çoğu popüler tarih ve eğlence başlıkları olan ondan fazla kurgu olmayan kitap yazmaya devam etti. Ayrıca önemli isimler için hayalet tarafından yazılmış kitapları var. En son yayınları, Downton Abbey: The Official Companion (Başlık 2019) ve Yaşasın Kraliçeler (HarperCollins 2019). Uganda'da doğan Emma Londra'nın merkezinde büyüdü ve halen kocası ve üç çocuğuyla Bedfordshire'da yaşıyor. Çalışmalarının yanı sıra çeşitli yerel müzik ve edebiyat etkinliklerinde de yardımcı oluyor.