Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yeni Bir Dünya için On Eski Fikir

Hayata Nereden Bakmalıyız?

Svend Brinkmann

Hayata Nereden Bakmalıyız? Gönderileri

Hayata Nereden Bakmalıyız? kitaplarını, Hayata Nereden Bakmalıyız? sözleri ve alıntılarını, Hayata Nereden Bakmalıyız? yazarlarını, Hayata Nereden Bakmalıyız? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dünyayı ölçüp tartmakta iyileşirken, ölçüp tarttığımız şeye değer biçmekte kötüleştik. Çocukların okuma becerilerini ve yetişkinlerin verimliliğini optimize edecek yollar geliştirdik, fakat çocukların okuduklarının içeriğini, yetişkinlerinse ürettiklerinin değerini tartışma becerimizi kaybettik.
Sayfa 140Kitabı okudu
Modern özgürlük kavramımızdaki sorun şudur ki, eğer her zaman istediğimizi yaparsak (canımızın istediği gibi davranırsak) o zaman gerçekten özgür olmaz, arzularımızın kölesi oluruz.
Sayfa 123Kitabı okudu
Reklam
"Ölmeyi öğrenen, kölelikten kurtulur." Ölümü anlamayı ve anlamını kabul etmeyi öğrenmezsek, belki de hayatlarımızı, hayatın kısalığını idrak etmeden, önemsiz şeylerle harcarız. Bu da bizi tesadüfi, anlık dürtülere köle ederek, hayatı daha evrensel bir yerden değerlendirmemizi engeller.
Sayfa 134Kitabı okudu
“ benim kim olduğum, büyük oranda ne hissettiğime ve ne düşündüğüme bağlıdır; ne hissettiğim ne düşündüğüm ise, ait olduğum toplumda öne çıkan his ve düşünceye bağlıdır” Berlin
151 syf.
·
Puan vermedi
·
29 saatte okudu
Psikolojinin Felsefe ile harmanlanmış hali ile yazılmış oldukça etkileyici bakış açısıyla yazılmış, özellikle bu iki türü seven ve ilgi duyan kişiler için güzel bir eser. İnsan ve insanlığa çok farklı bakış açısıyla bakan, modern psikoloji, koçluk ve anda kal mottolarını çok güzel eleştiren , bireyin bireyselleşirken toplumsallaşması gerektiğini ancak bu şekilde daha mutlu, huzurlu ve yaşanılır bir toplum ve insan olabileceğimizi savunan, sevgi ve iyilik kavramlarının farklı açılardan incelenmesi gerektiğini anlatan dolu dolu bir eser. Yazar kitabı anlatabileceği en sade şekliyle anlatmaya çalışmış fakat işin içine felsefe girince bir çırpıda okunan bir kitap olmuyor haliyle. 10 bölümde oluşuyor ve her bölümde bir filozofun alıntısıyla başlayıp o filozof ya da yazarın düşüncesiyle o konuyu işliyor.
Hayata Nereden Bakmalıyız?
Hayata Nereden Bakmalıyız?Svend Brinkmann · İletişim Yayıncılık · 202266 okunma
Reklam
Her şey rasgele meydana gelse bile, sen rasgele hareket etme.
"Anlamlı ve tatmin edici bir hayat, iyilikler yaptığımız bir hayattır."
Üstelik karşılıksız
"Anlamlı ve tatmin edici bir hayat, iyilikler yaptığımız bir hayattır." s.39
Reklam
Pek çok disiplin -beşeri bilimler dahil tam da faydasızlıklarından dolayı faydalıdır. Dolayısıyla, hayatta "faydalı olan"dan başka şeyler olduğunu göstermek her zamankinden daha önemli. Sonuçta bunu kabul etmek, daha derin ve varoluşsal bir anlamda faydalı. Bu anlamda sanat, oyun, sevgi ve etik, faydasız oldukların- da-yani herhangi bir amaca hizmet etmediklerinde ve kendi içlerinde birer amaç olduklarında aslında en faydalıdır.
Çocukluk, ulusların rekabetçi küresel ekonomide ayakta kalabilmeleri için, etkin ve yenilikçi bir işgücü yetiştirme amacının bir aracından ibaret.
Sevgi,kendimizden başka bir şeyin gerçek olduğunu son derece güç bir biçimde kavramaktır.
Hakikat diye bir şey olmasa da insan doğrucu olabilir ve güvenilir bir kesinlik olmasa da insan güvenilir olabilir.
95 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.