Aşkın Kördüğüm Hali

Ekim 2023
Hayat Yayıncılık

2025 23. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2025 15:51
Adem Nebi üzerinden yüz kırk bin sene geçti. İzafi olan bu ölçütte hep var oldum. Her varlığın bir tanımı varken; ben hep saklı kaldım. Dehir ve nehirler kucağıyım ben. Bilinmez bir sarmalım. İçimde bin ahenk, bin bir gizle gezerim. Şu an sizi saran, sarmalayan, ılık bir su gibi üzerinizden akarak sizi de alıp gidenim. Bağrımda milyonlarca hikâye, sayısızca yüz. Çağların en mesut diliminde Sevgili'nin dürri yektası Äişe'nin yanındaydım. Aşka ışık tutandı o, vahye mürekkep olandı. Kadim sırrım şudur ki; "Äişe olmasaydı, irfan ocağının bacası böylesine inceden tütmeyecekti. Tıpkı Salsal Dağı'nın eteklerinde, kopup saçılan gerdanlık dizelerini topladığı gibi tam iki bin on iki inci dizesini tek tek toparlayan ve insanlığa sunandı. İşte bunun için Habibullah şöyle demişti: Dininizin yarısını bu Hümeyra'dan alınız." Duygulu anlatımıyla gönüllere taht kuran Nurdan Damla bu kitabında, "Bilmediği bir konuyu duyduğunda, onu iyice anlayıncaya kadar sormaya devam ederdi." denilen Resulullah'ın sevgilisi Hazreti Aişe'yi anlatıyor. ..Arka kabaktan.. ....."Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır,"... Syf 93
2026 49. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2026 22:55
"Bu kitapta Hz. Âişe Validemizin hayatını sadece tarihî bilgiler olarak okumadım; onun sabrına, ilmine, ferasetine ve Resûlullah'a (sav) olan muhabbetine de şahit oldum. Sayfalar ilerledikçe, Hz. Âişe'nin ne kadar güçlü bir şahsiyet olduğunu bir kez daha iyi anladım. Özellikle yaşadığı imtihanlar karşısındaki teslimiyeti ve Allah'a olan bağlılığı beni bir kez daha çok etkiledi. Kitabı bitirdiğimde sadece bir hayat hikâyesi okumamış, aynı zamanda kendime örnek alabileceğim annemizi bir daha yakından tanımış oldum. Her sayfası ayrı bir ders, ayrı bir tefekkür vesilesiydi." "Hz. Âişe Validemizi tanıdıkça, ilmin, iffetin ve sabrın bir insanda nasıl cem olabileceğini hayranlıkla bir kere daha gördüm."
Aşkın Kördüğüm Hali Hz. Aişe
2024 79. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2024 11:20
Nurdan Damla'nın kaleminden çıkan "Aşkın Kördüğüm Hali: Hazreti Aişe" adlı eser, İslam tarihine ışık tutan önemli bir figür olan Hazreti Aişe'nin hayatını mercek altına alıyor. Yazar, duygusal bir dille kaleme aldığı bu kitapta, Hazreti Aişe'nin sadece bir Peygamber eşi değil, aynı zamanda bilge bir kadın, öğrenmeye ve sorgulamaya açık bir kişilik olduğunu vurguluyor. <<<<<Kitabın Başlıca Özellikleri>>>>> ****Duygusal ve İçten Bir Anlatım: Yazar, Hazreti Aişe'nin hayatını anlatırken sadece tarihi olaylara odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda onun duygularına, düşüncelerine ve yaşadığı içsel çelişkilere de yer veriyor. Bu sayede okuyucu, Hazreti Aişe'ye daha yakından tanıyor ve onunla empati kuruyor. ****Bilgilendirici İçerik: Kitap, Hazreti Aişe'nin hayatı hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Peygamberimizle evliliği, sahabe ile ilişkileri, hadis rivayetleri ve İslam tarihindeki yeri gibi konulara değiniliyor. ****Çağdaş Bir Bakış Açısı: Yazar, tarihi bir figürü anlatırken günümüz okurunun anlayabileceği bir dil kullanıyor. Bu sayede kitap, hem dini bilgilere ilgi duyanlar hem de genel kültürünü genişletmek isteyenler için uygun hale geliyor. ****Kadın Figürüne Vurgu: Kitap, İslam tarihindeki kadınların önemini ve özellikle de Hazreti Aişe'nin bu konudaki rolünü vurguluyor. Hazreti Aişe'nin sadece bir ev kadını olmadığı, aynı zamanda bilge bir kadın, alim ve müfessir olduğu vurgulanıyor. <<<<<<Gelelim Kitabın Artı ve Eksilerine>>>>> ****Artıları: Hazreti Aişe'nin hayatını farklı bir bakış açısıyla ele alması. Duygusal ve akıcı bir anlatımı olması. Geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmesi. ****Eksileri: Bazı okurlar için bazı dini konularda daha derinlemesine bilgi verilmemesi eksiklik olarak görülebilir. Kimlere tavsiye edilebilir? **İslam tarihi ve hadis ilmine ilgi
2026 15. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 06:52
Nurdan Damla’jın kaleminden Hazreti Hatice’yi okumak çok tatlı bir etki bıraktı üzerimde. O dönemde peygamber efendimizin hayatının devamı niteliğinde Hazreti Aişe kitabını niyetiyle başlıyorum… ——— Aşkın Kördüğüm haline vurulmuş bir vaziyette su gibi okuyorum… Peygamberimiz (sav) ile Hz. Aişe arasındaki sevgi bağını cümle cümle kalbime işliyorum. Ne yüce bir ifade şeklidir o. Hz. Aişe’nin mahcubiyetle fakat büyük bir merakla sorduğu “Beni seviyor musun?” sorusuna aldığı “Evet, ey Aişe! Hem de çok.” cevabıyla yetinmeyip acemi bir devinimle sormaya devam ettiği “Nasıl bir sevgidir bu Ya Rasulallah?” soruna verilen cevap beni benden alıyor adeta… “Kör düğümü bilir misin ey Aişe? O ipteki sıkı düğümdür. İşte onun gibi. Kör düğüm gibi.” Bununla yetinmeyecek Hz. Aişe. Aradan biraz zaman geçince merakı yine depreşecek ve soracak “Ya Rasulallah! Kör düğüm ne alemde?” Ve cevaplayacak Sevgili “İlk günkü gibi Ey Aişe! İlk günkü gibi.” Ben böyle yüce bir ifade şekli görmedim. ——— Hazreti Aişe annemizi her yönüyle ele alan güzel bir kitap olmuş. Kadınlığıyla, ilmiyle, zekasıyla, duruşuyla, resulümüze olan aşkıyla beni büyüleyen Aişe annemiz… Onu tanımak, onun gözünden peygamberimizin son günlerine tanık olmak harikaydı. Severek okudum, akıcı bir dille yazılmış. Tavsiye ederim.
Aşkın kördüğüm hâli..
2024 18. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2024 16:47
Senden daha sevimli bir Servet bırakmıyorum Ey Âişe. Seni kaybetmekten daha büyük bir fakirlik bilmiyorum. Aişe olmasaydı İrfan ocağının bacası böylesine inceden tütmeyecekti.. Hz.Ebu Bekir nurdan Damla Nurdan Damla
Duygu/Düşünce
2025 33. kitabı
Tek kelime ile harika yazarın ikinci kitabı okuyuşum anlatımı didaktik anlatımı ve efendimize olan aşkı bağılılığı bazı yerlerini altını çize çize okudum
Hazreti AişeNurdan Damla · Hayat Yayıncılık · 2023134 okunma
Aşkın Kördüğüm Hâli Hz. Aişe (r.a.)
2024 9. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2024 03:27
Hz. Âişe(r.a) Müminlerin annesi. Zekâsı, ahlâkı, duruşu, sevgisi, Allah Resulü(s.a.v.)'ne olan sevgisinden doğan kıskançlığı ve çocuksu yapısı ile Müslüman kadınlara örnek olan bir kadın. Kadının yapısında var olan özellikleri kendisinde taşıyan ama doğruluk ve dürüstlükten ayrılmadan doğru bildiği yolda giden, yanlış yaptığında hatasını fark edip düzelten bir insan. Öyle bir kadın ki Hz. Muhammed(s.a.v.)'in yaşantısını adeta zihnine kazıyıp o günden bugüne ulaştırmıştır. Kadının tek görevini "eş olmak" deyip dar bir zihniyete bürümeden "ilim tahsil eden, ilim aşığı, kendi dönemindeki kadınlara ve çocuklara adeta rehber olan bir öğretmen, ahlâkı ile örnek olan ve eş kavramını yaşayarak öğreten şahsiyet". (Niyeti İslâm alemindeki sıkıntıyı gidermek olsa da istemeden sıkıntının içinde olan) Hz. Ali(r.a) ile yaşadığı sıkıntıdan duyduğu üzüntüyü son anına kadar unutmayan ve bu sebeple mahcubiyetinden Hz. Muhammed(s.a.v.)'in yanına gömülmek istemeyen bir yürek. Kim sevdiğine böyle bir muhabbet duyar ve yaptığı hatayı böylesine kabullenir? Kadın erkek Hz. Âişe(r.a)'nin hayatından öğreneceğimiz çok şey var. Yazarımız Nurdan Damla'nın kalemine sağlık. Yine gönüllere ilham olacak bir eser kaleme almış. Hz. Âişe(r.a) annemizi merak eden herkesin okumasını tavsiye ederim.
2024 11. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2024 22:11
Bir gün kendisini ziyarete gelen bir adam: "Bir kişi senin onun annesi olmadığını söylüyor, " Dedi. Hz. Aişe çok üsturuplu bir cevapla adamı ters köşe etmişti: "Doğru söylüyor, ben mü'minlerin annesiyim, münafıkların değil. "
2025 11. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2025 11:50
Bu kitap, tarihin bir köşesinde parlayan bir kadının iç dünyasına nazikçe uzanan bir el gibi. Nurdan Damla, Hz. Âişe’nin yaşamını anlatırken yalnızca olayları sıralamıyor; onun karakterinin inceliklerini, duygularının izlerini ve imanla örülmüş duruşunu özenle çözümlüyor. Metinler akıcı, anlatım nükteli fakat saygıdan ödün vermeyen bir dilde; okurken hem bilgi ediniyorsunuz hem de ruhunuzu dinlendiriyorsunuz. Neler buluyorsunuz? • Hz. Âişe’nin ilimle olan yakınlığı, aile ve toplum içindeki rolü ve manevî duruşunun günlük yaşama nasıl tercüme edilebileceğine dair içe dönük gözlemler. • Kadınlık, teslimiyet ve sevgi üzerine ince nüanslar; klasik biyografi kalıplarının ötesine geçen kişisel yorumlar. • Kısa, çarpıcı anekdotlar ve kalbe dokunan çıkarımlar; okunması kolay ama üzerinde düşünülmesi gereken pasajlar. Neden okumalı? Bu kitap, sadece tarih meraklılarına değil; kalbini doğruluk ve teslimiyetle beslemek isteyen herkese hitap ediyor. Modern okurun dile getirdiği sorulara Hz. Âişe’nin hayatından örneklerle cevap arıyor — hem ilham veriyor hem rehberlik sunuyor. Bana en çok dokunan: Yazarın, Hz. Âişe’nin sabrını ve iç dünyasındaki ‘sükûnet’i betimlerken kullandığı küçük ayrıntılar oldu — günlük yaşamdan alınan basit bir bakış, bir sözcük tenseliği, bir dua sahnesi; hepsi kitaba insanî bir yakınlık katıyor. Okurken not alınacak satırlar, tekrar tekrar çevireceğiniz kısa bölümler var. Herkesin kitaplığinda olması gereken harika bir kitap bence
Din
Aşkım Kördüğüm Hali Hz. Aişe
2025 5. kitabı
Okunma: 25 Mart 2025 00:06
Ben hz. Aişe Hümeyra (ra)' ilk makaleler, tezler ve bilimsel yazılardan tanıdım tanıdıkça hayranlığım artarak devam etti. Ümmeti Muhammed' in unuttuğu unutmasa da arkasında nahoş konuştuğu o ilim deryası ah ki ne ah ümmetin haline. Yazarın betimleme uslubunu hikmetleri anlatma üslubunu olayları aktarım şekline diyecek sözüm yok yıllardır okuyorum mükemmel tek kelime ile. Tek eleştirim sonlarda hz. Aişe 'nin ağzından keşke keşke keşke sözü Çok fazla ifade edilmiş bilmeyen isyan zanneder bilen pişman ve tövbe der orası bir gözden geçirilse kitap her haliyle en güzeli olur diyebilirim. Çok detaya girmeyeceğim okuyun tanıyın. Okurken sıkılmayacak başlarda tebessümü sonlarda gözü yaşlı bitireceksiniz. "Rasulullah 9 yaşında nikah kıydı Aişe'ye" bu yalanı size söyleyenleri dinlemeyin. Bir düşünün Rasulullah gerçekten çocuk yaşta evlenseydi cahiller saldırmazmıydı her olayı kendi lehine saldırı için kullanan müşrikler size mi bırakırdı bu işi? Hz. Esma ile arasında 10 yaş var! Dokuz diye Zikr ettiği kendi hadisinde gelince kız çocukların yaşları sayılmaz hayız olduğu andan itibaren sayılırdı. Ben dokuz yaşındaydım derken 9 yıldır hayız gördüğünü ifade ediyor Annemiz. 18 yaşında evlenmiştir Hatemul Enbiya ile tanıyın öğrenin gayret edin örnek alın

Nurdan DamlaYazar · 26 kitap
Yazar, 1963 yılında Erzurum'da doğdu. Aslen Iğdır'lıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde eğitim gördü. Şiir, roman, hikaye, makale ve denemeleri küçük yaşlardan itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Yazarın yazmış olduğu birçok tiyatro oyunu sahnelendi. Özellikle şiir ve hikaye dallarında çeşitli ödüller kazandı. En son eseri olan '365 Günde Sevgili Peygamberim' kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü'nü alan yazar '2007 Yılının Çocuk Yazarı' seçilmiş olup eserleri on bir dile çevrilmiştir. Çocuk hikayeleri, şiir, roman, gezi notları ve deneme dallarında muhtelif eserleri mevcuttur. Yazar, Çocuk Edebiyatçıları Birliği'nin kurucularından olup Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin Yayın Kurulu Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir. Hz. Muhammed'i Tanıma ve Tanıtma Uluslararası Derneği kurucularındandır. Evli ve 3 çocuk annesidir.