Aşkın Kördüğüm Hali

Nurdan Damla
Ben Zaman… Âdem Nebi üzerinden yüz kırk bin sene geçti. İzafi olan bu ölçütte hep var oldum. Her varlığın bir tanımı varken; ben hep saklı kaldım. Dehir ve nehirler kucağıyım ben. Bilinmez bir sarmalım. İçimde bin ahenk, bin bir gizle gezerim. Şu an sizi saran, sarmalayan, ılık bir su gibi üzerinizden akarak sizi de alıp gidenim. Bağrımda milyonlarca hikâye, sayısızca yüz. Çağların en mesut diliminde Sevgili’nin dürri yektası Âişe’nin yanındaydım. Aşka ışık tutandı o, vahye mürekkep olandı. Kadim sırrım şudur ki; “Âişe olmasaydı, irfan ocağının bacası böylesine inceden tütmeyecekti. Tıpkı Salsal Dağı’nın eteklerinde, kopup saçılan gerdanlık dizelerini topladığı gibi tam iki bin on iki inci dizesini tek tek toparlayan ve insanlığa sunandı. İşte bunun için Habibullah şöyle demişti: “Dininizin yarısını bu Hümeyra`dan alınız.” Duygulu anlatımıyla gönüllere taht kuran Nurdan Damla bu kitabında, “Bilmediği bir konuyu duyduğunda, onu iyice anlayıncaya kadar sormaya devam ederdi.” denilen Resulullah’ın sevgilisi Hazreti Aişe’yi anlatıyor. (Tanıtım Bülteninden)
352 sayfa

10/10 puan verdi
Aşkın Kördüğüm Hali Hz. Aişe
Nurdan Damla'nın kaleminden çıkan "Aşkın Kördüğüm Hali: Hazreti Aişe" adlı eser, İslam tarihine ışık tutan önemli bir figür olan Hazreti Aişe'nin hayatını mercek altına alıyor. Yazar, duygusal bir dille kaleme aldığı bu kitapta, Hazreti Aişe'nin sadece bir Peygamber eşi değil, aynı zamanda bilge bir kadın, öğrenmeye ve
Puan vermedi
Bir gün kendisini ziyarete gelen bir adam: "Bir kişi senin onun annesi olmadığını söylüyor, " Dedi. Hz. Aişe çok üsturuplu bir cevapla adamı ters köşe etmişti: "Doğru söylüyor, ben mü'minlerin annesiyim, münafıkların değil. "
10/10 puan verdi
Aşkın Kördüğüm Hâli Hz. Aişe (r.a.)
Hz. Âişe(r.a) Müminlerin annesi. Zekâsı, ahlâkı, duruşu, sevgisi, Allah Resulü(s.a.v.)'ne olan sevgisinden doğan kıskançlığı ve çocuksu yapısı ile Müslüman kadınlara örnek olan bir kadın. Kadının yapısında var olan özellikleri kendisinde taşıyan ama doğruluk ve dürüstlükten ayrılmadan doğru bildiği yolda giden, yanlış yaptığında hatasını fark edip düzelten bir insan. Öyle bir kadın ki Hz. Muhammed(s.a.v.)'in yaşantısını adeta zihnine kazıyıp o günden bugüne ulaştırmıştır. Kadının tek görevini "eş olmak" deyip dar bir zihniyete bürümeden "ilim tahsil eden, ilim aşığı, kendi dönemindeki kadınlara ve çocuklara adeta rehber olan bir öğretmen, ahlâkı ile örnek olan ve eş kavramını yaşayarak öğreten şahsiyet". (Niyeti İslâm alemindeki sıkıntıyı gidermek olsa da istemeden sıkıntının içinde olan) Hz. Ali(r.a) ile yaşadığı sıkıntıdan duyduğu üzüntüyü son anına kadar unutmayan ve bu sebeple mahcubiyetinden Hz. Muhammed(s.a.v.)'in yanına gömülmek istemeyen bir yürek. Kim sevdiğine böyle bir muhabbet duyar ve yaptığı hatayı böylesine kabullenir? Kadın erkek Hz. Âişe(r.a)'nin hayatından öğreneceğimiz çok şey var. Yazarımız Nurdan Damla'nın kalemine sağlık. Yine gönüllere ilham olacak bir eser kaleme almış. Hz. Âişe(r.a) annemizi merak eden herkesin okumasını tavsiye ederim.
Hazreti AişeNurdan Damla · Hayat Yayıncılık · 202378 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.