Every Day #1

Orijinal Adı:
Every Day (Every Day #1)

·336 syf.·
2020 7. kitabı
Merhabalar sevgili kitap sever dostlarım. Adını hiç duymadan elime bir anda geçmiş bir kitaptan hiçbir beklentim yoktu açıkçası. Fakat bu kitap gerçekten E F S A N E! Ha öğretici miydi aşk dolu muydu macerası bol muydu diye soracak olursanız, bence hepsini barındırıyor. Sayfamdan da anlaşılacağı gibi her cümlesi o kadar güzel, derin ve anlamlı ki... Hepsini sizlerle paylaşmak istedim. Evet fazla popüler bir yazar ya da kitap değil fakat okunmaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum. Siz de benim gibi hayatı sürekli değişiklikler yaparak yaşamayı tercih edenlerdenseniz eğer bu kitapta mükemmel ruh “A” ile her gün farklı bedende uyanacaksınız. Dahası her gün farklı cinsiyette ve farklı hayatlarda yaşayacaksınız. Peki her gün farklı bedende ve cinsiyette uyanan bir insan hayatının merkezine büyük bir tutkuyla aşkı koyabilir mi ? Buyrun okuyun ve görün... Umarım kitap hakkında yardımcı olabilmişimdir ve umarım siz de beğenirsiniz.Keyifli okumalar dilerim :)
·336 syf.·
2017 14. kitabı
Kitapta her gün başka bir bedende yaşayan A'nın 5994.günde -ki kitap bu günden başlıyordu- tanıştığı Rhiannon'ına o gün içinde aşık olması ve bir gününü çaldığı her insanın başının derte girmesine sebep olsa da Rhiannon'ını görmek istemesiyle başlıyor asıl. Bu kitabın en ilgi çekici yani onlarca farklı karakterin iç dünyasını anlayabilmemiz. Obez, İntihar etme düşüncesi olan, sıradan hayata sahip olan, sarhoş olan, tek sorunu dersleri olan, gay, lezbiyen, cinsiyetini değiştirmiş olan, şeker hastası, uyuşturucu bağımlısı... Ve daha fazlası. Bu kitapta herkesten bir parça var! Kitapta gülümseten birçok unsur da var, sana dünyada böyle insanların da var olduğunu düşündürüp üzen birçok unsur da var. Çoğu zaman kafa karıştırıcı ama bu kafa karışıklığı bile insanı mutlu eden cinsten. 2.kitabı da var: Başka Bir Gün. Eğer yanlış hatırlamıyorsam buydu adı. 2.kitap çok da önerilmemiş ama ben bu kitabın devamını çok merak ediyorum ve en kısa zamanda alacağım. Sevdim. Bize aşkın dış görüntüyle bir alakası olmadığını en iyi özetleyen kitap diyebilirim. Pazartesi akşam başladım ve Çarşamba öğlen 12'den önce bitti. Yediğim zamanın her saniyesine değdi. Kitapta 39 tane postit yapıştırdığım paragraf var. 336 sayfada 39 güzel yer... 39 düşündüren yer... 39 iç çekmenize sebep olan yer... Ne diyebilirim ki? Ben hayran kaldım.
2021 25. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2021 18:20
"Her gün farklı bedende. Her gün farklı hayatta. Her gün aynı kıza âşık." Bu cümle aslında bize kitabın konusunu özetliyor. A gezgin bir ruh ve her gün başka bir bedende uyanıp o bedenin hayatında bir gün geçiriyor. Bedenlerin gerçek sahipleri o günleri bulanık bir şekilde hatırlıyor. A için bu hayat artık sıradanlaşmış. Her gün uyandığı bedeni kontrol edip onun hayatına saygılı bir şekilde gününü geçirmeye çalışıyo ta ki Rihianno ile tanışıp aşık olana kadar. Sonrasında her değiştirdiği bedende Rihianno’ya ulaşmaya çalışıyor. Kitap gerçekten bir çok ödül almış ve bu ödülleri hak etmiş bir kitap. Karakterimiz her gün farklı bedende farklı kişilikle (Obez, İntihar etme düşüncesi olan, sıradan hayata sahip olan, sarhoş olan, tek sorunu dersleri olan, gay, lezbiyen, cinsiyetini değiştirmiş olan, şeker hastası, uyuşturucu bağımlısı) uyandığı için her bedenin duygusu kitapta hissedilmeliydi ki yazar bu duyguları başarılı bir şekilde okuyucuya nakletmiş. Yaşanılan hayatlardaki duygu değişimleri, mutluluklar, hüzünler okuyucuya çok iyi yansıtılmış.Özellikle A’nın bir yere ait olma isteği,her gün yeni bir ailesinin olması ama aslında hiç ailesinin olmaması gibi olaylar çok iyi işlenmiş. Kitap genç-yetişkin kategorisinde ama bence herkesin sevebileceği tarzda bir kitap.Bizlere aşkın dış görünüşte saklı olmadığını anlatan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. İyi okumalar ..
2023 28. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2023 18:59
Biraz fantastik tarzda ilginc bir kitapti diyebilirim. Kitabin bas kahramani A, her gun baska bedenlerde uyanan birisi. Ve bir kiza aşık oluyor ve olay örgüsü sekillenmeye basliyor. Sıkılmadan okudum diyebilirim. Istemeden hayal gücüme teslim oldum. Acaba boyle bir sey gercek olsaydi nasil olurdu diye dusunmeden edemedim :) keyifliydi sans verebilirsiniz.
1000k
2021 185. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2021 15:28
Bu kitaba nasıl açıklama yazılır nasıl anlatılır bilmiyorum. Bir gün dedesi ölmüş bir genç adam oluyor , bir gün erkek gibi hisseden bir kız, yakışıklı popüler bir erkek, bir gün ağır depresyonda bir kız, kilolu bir erkek, sınavı olan kız… her gün böyle ! Cinsiyeti yok, sadece A !! Nasıl, nedeni yok. Başka kimsede yok. Sadece A… ve duyguları, üZüntüleri, aşkı.. bedenini kullandığı insanların hayatları. Bunalım bir kitap değildi. Sadece bazen daralıyorsunuz. Neden daraltıyor derseniz ; inananın kitap insanın içine işliyor. Birden A oluyorsunuz, birden marcı anlıyorsunuz, bazen rhiannon olmak istiyorsunuz, daha sonra marshall… böyle sürüp gidiyor. Girdap içinde iyi misiniz kötü mü anlayamıyorsunuz. Hayatları okuyorsunuz .. Satırlarda büyük dersler, okunması gereken duygular var. Çok ama çok beğendim. Amaaaa böyle bitmemeliydi. Sonuna çok kızdım.. Uzaylı falan olduğunu öğrenseydik yada yeteneği olan bir insan … offf sonu çok kötü bitti !!! Okuyun :)
Aidiyetsizlik
2022 39. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2022 02:39
Kitap bitti. Kitap, şakasız elime ulaştığı gün bitti. Yazarın dili gerçek anlamda çok akıcıydı, artı olarak çerezlik bir şeyler okuyup kafa dağıtma ihtiyacım baskın geldi. Bundan ötürü kitabı günlere bölerek okumak istesem de tekte bitti. Fakat benim asıl değinmek istediğim bu değil. Bir ruh düşünün, nedeni belirsiz bir şekilde doğduğu günden itibaren her gün, başka insanların bedeninde can buluyor. Kız, erkek, şişman, zayıf, engelli fark etmiyor. Bu şekilde günbegün büyüyor, her gün farklı yaşamlara adapte olurken aslında hiç varolmamış benliğini kaybediyor. Bu böyle süregelirken bir gün, bir kıza aşık oluyor. Kitabı alırken özgün konusundan etikelenmiştim ve baş karakterinin beni bu denli etkileyeceğini düşünmemiştim. Her geçen paragrafta A'ya biraz daha bağlandım ve onun mutlak çaresizliğini kendimde hissettim. A, her gün yeni bir bedende uyanmasından ötürü derin bir aidiyetsizlik duygusu çekiyordu kendi içinde. Özellikle Marc'ın büyükbabasının cenaze töreni biterken düşündükleri, çaresizce ağlayışı ve kaderini kabullenişi çok dokundu bana. Aslında fantastik kurguları okurken okuduklarım realiteden uzak olduğu için ve yaşadığımız gerçeklikte bu tarz şeyler yaşanmayacağı için beni etkilemezdi. Fakat bu kitapta yazar sade ama etkileyici dilini kullanırken, A'nın başına gelenleri biz A'nın gözünden okurken, olağan bir şeymiş gibi bahsediyordu. Olay da buradaydı zaten, bu da benim okurken olanları kendi çapımda normalleştirmemi ve içselleştirmemi sağladı. En başlarda A, beden değiştirirken adapte olamadım. Çünkü bir kız, bir erkek oluyordu ve bu da tıpkı benim gibi Rhiannon'ın da zihnini bulandırıyordu. Yine de bütün bunlara rağmen A'nın aşkı her zaman sabit kalıyordu. Sonra bakış açımın yanlış olduğunu anladım. A, hiçbir zaman ona damgalanmış bir beden üzerinde
2020 17. kitabı
Her Gün! Adı gibi her gün bambaşka bedenler, kimlikler ve duygular içerisinde uyanmak.. Kitabın konusu ilk andan beri içimde büyük bir merak uyandırmıştı, okurken kitabı bir an olsun elimden bırakamadım diyebilirim.. Karakterlerle beraber uyanıp, onlarla beraber günü yaşadım sanki.. Olur ya bazen aidiyet duygusunu hissedemezsiniz içinizde bir yerlerde bir şey vardır ama adını koyamazsınız.. İşte tam olarak bu aslında. İkinci kitabı henüz okuyamadım ama mutlaka okuyacağım. Siz de bir şans verin ve okuyun derim, elinizden düşüremeyeceğiniz bir kitap olacak.
Değişen tek şey bedenim*
2025 3. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2025 21:53
Her gün değişen bedenler, her gün farklı bir hayata uyanma, her gün farklı bir hisle dolmak ve her gün aynı kıza aşık… Korkunç görünüyor değil mi her gün değişebilecek olmasına rağmen aynı kıza aşık olmak yalnız onun için mücadele edebilmek. Yazarın bu kadar güçlü bir karakter yaratmış olması bu karaktere bu kadar anlam yüklemesi bir yana yaşadığı her farklı hayat için bir uyum ve ahenkle ilerlemesi beni şaşırttı. Kalemi çok sağlamdı ve duygular çok kesin ve netti. En çok da bu yanını sevdim. Karışık hiçbir şey göremedim. Kitapta karakter çokluğu olsa da her şey birbiri ile bir uyum içinde ilerliyor bu da hikayenin akış yönü için geniş bir alan sağlıyordu. Ayrıca kitabın pek beklediğim gibi gittiğini söyleyemem. (Spoiler) gibi olmasın ama sonunda onun için ayırdığı zamanın artık gerçekten dolduğunu anladı. Üzgünüm A. başaramadın ama daima seni hatırlayacak. :)
Alıntı
2017 50. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2017 00:00
Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Ve sonuna bayıldım eğer her gün başka bir bedene sahip olsanız bile ruhunuz bir kişiye aşık olduğunda onun için her şeyi yaparsınız. A kendi bedenine sahip olamasa da aşkına o kadar sahip ki aşkı için uzaklara gidip sevdiğini güzel bir hayata emanet edebiliyor. Okumanızı tavsiye ederim. Sevgilerle...
2019 69. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2019 00:15
Hiçbir zaman bir yere ait hissedememek... Kendine ait bir arkadaşın, ailenin hatta bedeninin bile olmaması... Ne kadar zor olduğunu hayal etmemiz bile çok güç. A her gün yeni bir bedende uyanıyor, yeni insanlar tanıyor. Bambaşka hayatlara dahil oluyor. Hayatı böyle akıp geçerken aşık olmasıyla bu durum onun için daha da zor hale gelmeye başlıyor. Kitap benim için alışılmışın dışında bir kurguya sahip olduğu için çok güzeldi. Hep başka insanların düşüncelerini etkileyen hayatlarını merak eden bir insan olmuşumdur. Bu nedenle benim için A'nın durumu kendisine ait bir bedeni olsaydı şans olarak nitelenebilirdi. Bu kitaptan esinlenilmiş bir film de izlemiştim. (The Beauty Insıde) Sonunu kitaptan daha çok beğendiğimi itiraf etmeliyim. Daha fazla konuşursam spoiler verecek gibiyim Çok büyük beklentilere girmeden okumanız gereken, akıcı bir kitap.

David LevithanYazar · 14 kitap
New York Times çoksatanları arasına giren her gün; Nick & Norah’s Infinite Playist, Rachel Cohn’la kaleme aldığı Dash & Lily’s Book of Dares ve John Green’le kaleme aldığı Tek İsim, Tek Kader kitaplarının bol ödüllü yazarı, aynı zamanda New York’ta bir yayınevinin çocuk kitapları editörüdür. Hoboken, New Jersey’de yaşamaktadır.