Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hikaye Anlatıcısının Sırrı

Carmine Gallo

Hikaye Anlatıcısının Sırrı Gönderileri

Hikaye Anlatıcısının Sırrı kitaplarını, Hikaye Anlatıcısının Sırrı sözleri ve alıntılarını, Hikaye Anlatıcısının Sırrı yazarlarını, Hikaye Anlatıcısının Sırrı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Başarmak için başkalarını vizyonunuzu, hayalinizi ya da davanızı desteklemeye ikna etmeniz gerekiyor. İster yöneticilerinizi motive etmek, isterse de hissedarlarınızı organize etmek, medyanızı şekillendirmek, müşterilerinize seslenmek, yatırımcıları ka-zanmak veya bir işe girmek için olsun; dinleyicilerinizin dikkatini çekecek, onları aynı hedefleri paylaştığınıza duygusal açıdan ikna edecek ve sizin lehinize hareket ettirecek bir eylem çağrısı yapmanız gerekiyor. Zihinlerine olduğu kadar kalplerine de ulaşmalısınız - hikâye anlatmanın yaptığı tam da budur!
Sayfa 89
Bırak kalbin ve sevdiğin, kaybolduğunda pusulan olsun. -LADY ANTEBELLUM
Sayfa 82
Reklam
Kendiniz esinlenmedikçe kimseyi esinlendiremezsiniz. Hikâye anlatma sanatında ustalaşmanın sırrı gerçek tutkunuzu ve içsesinizin çağrısını derinleri kazarak teşhis etmekten geçer. Eğer kendi hikâyeniz size seslenmiyorsa, kimseye seslenmeyecektir.
Sayfa 71
Hayat kendinizi bulmakla ilgili değil. Hayat kendinizi yaratmakla ilgili. -George Bernard Shaw
Sayfa 41
Gardner şöyle demişti, "Başarının sırrı, yeniden meşgul olmak için gündoğumunu beklemeye bile tahammül edemeyeceğiniz kadar uğraşmayı sevdiğiniz bir şey bulmaktır."
Sayfa 38
12 Haziran 2005'te Steve Jobs tarihin en büyük üniversite açılış konuşmalarından birini yaptı. 2250 kelimelik bir konuşmayı 15 dakikada bitirdi. Hikâye anlatıcısı Steve Jobs, konuşmayı tek bir ana tema etrafında örülen üç bölümlü bir anlatı olarak kurgulamıştı: Sevdiğiniz şeyi yapın. "Kalbinizi ve önsezinizi izleyecek cesarete sahip olun. Bunlar bir şekilde, sizin gerçekten ne olmak istediğinizi bilir," dedi mezunlara.
Sayfa 37
Reklam
Hikâyeniz tutkunuzla başlar. Kendiniz esinlenmiş olmadıkça başkalarını esinlendiremezsiniz. Tutku bir bulmacadır. Çoğu insan gördüğünde tanır ama kendi başlarına keşfetmekte zorluk yaşar. Steve Jobs tutkuyu şu soruyla keşfetmişti: "İçimi şenlendiren nedir?" Bu sorunun cevabı, Ne yapıyorum? sorusuna verilen cevaptan oldukça farklı. Steve Jobs bilgisayarlar yapıyordu; insanların yaratıcılıklarını özgür bırakacak araçları inşa etmek ise içini neşelendiriyordu.
Sayfa 36
Gardner deyir..
Başarının sırrı, yeniden meşğul olmak için gündoğumunu beklemeye bile tahammül edemeyeceğiniz kadar uğraşmayı sevdiğiniz bir şey bulmaktır.
Beynin Bağımlılıkla İmtihanı
Biliminsanları beyindeki aynı ödül merkezlerinin ikna, motivasyon ve hafızayla da ilişkili olduğunu buldu. Bu bulgular başarınız açısından büyük anlam taşıyor.
Reklam
Duygu mantığa galip gelir. Bir insanın kafasına, ilk önce kalbine dokunmadan erişemezsiniz ve kalbe giden yol da amigdaladan başlamak üzere beyinden geçer.
Ateşin Bir Başka Özelliği
İnsalar ateşin etrafında kişisel deneyimlerini paylaştıkça, tehlikeden kaçınmayı, bir ekip olarak daha verimli avlanmayı ve kültürel geleneklerini güçlendirmeyi öğrendiler. Sosyal atropologlar, hikaye anlatmanın atalarımızın ateş başındaki sohbetlerinin yüzde 80'ini meydana getirdiğine inanıyor.
Bilgi çağında, bilgi ekonomisinde fikirleriniz kadar önemlisiniz. Hikayeler, bu fikirleri birbirimize aktardığımız araçlar. Fikirlerinizi duygu, bağlam ve alakayla paketleyebilme beceriniz gelecek on yılda sizi daha değerli kılacak tek yetenek.
Kitap hakkında konuşarak ülkeyi gezdikçe, dinleyiciler kim olursa olsun ve ülkenin neresinde bulunursam bulunayım, kitabımdaki bir bölümün en güçlü etkiyi yarattığını tekrar tekrar gördüm; büyük hikayeler nasıl oluyor da tüm etkileyici iletişimin temelini oluşturuyordu.
Bir insan büyük bir fikre sahip olabilir ama eğer başkalarını bu konuda ikna edemezse, fikrin bir önemi kalmaz.
401 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.