Home Body

Andrew McMeel Publishing
Orijinal Adı:
Home Body
İngilizce

Bu Beden Benim Evim-R. KAUR/Bir başına olabilirsin ama asla yalnız değilsin!
2023 93. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2023 19:07
Kadın, Kimlik, Göçmenlik, Aşk, Mücadele, Geçmeyen yaralar... "Yorgun görünüyorsun, dedi. Dönüp baktım ona. Yorgunum tabii, dedim. Yıllardır savaşıyorum erkek şiddetiyle, Başka nasıl görünebilirim ki?" (s. 149) Rupi Kaur Yakın zamanda kalemiyle tanıştığım, art arda üç kitabını da okuduğum, kalemini; düşüncelerini paylaşmak, dünyanın daha iyi bir yer olmasını sağlamak, kadınların ve göçmenlerin yaşadığı sıkıntıları ortaya dönmek için kullanan, henüz genç ama bir o kadar da başarılı, dünya çapında tanınmış şair... Verdiği mücadelede oldukça cesur, dize ve çizimleri korkusuzca... "Ne olursa olsun Her acıdan sonra ayağa kalkıyoruz ya İşte hayattaki en muhteşem şey bu!" (s. 179) Bu umut ayakta tutmuyor mu bizi? Bir gün her şeyin güzel olabileceği umudu. Olacak mı gerçekten? Bunun için hep birlikte mücadele etmek gerek değil mi? Herkesin yapabileceği bir şeyler var değil mi? Kiminin yazmak, Kiminin çizmek, Kimin hangi yeteneği varsa o şekilde katkı sunmak... Rupi Kaur bunu hem yazarak hem çizerek yapıyor:
Şiir
2025 54. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2025 01:24
Aşırı güzel bir kitap, okudukça okutan akıcı diliyle hiç sıkmadı. Bir kadının sınırlarını ve kadın olmanın yüceliğini o kadar iyi anlatmış ki kitap, her cümlesinde duvar izlettirdi uzun uzun. Her cümlesini alıntılamak istedim okurken. Özellikle reading slump'a girenlere tavsiye ediyorum. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar.
2023 43. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2023 11:54
"you are a soul. a world. a portal. a spirit. you are never alone. you are organs and blood and flesh and muscle. a colony of miracles weaving into each other." göç, ırkçılık, kadın olmak, cinsellik, aile, kişinin kendisi ile çatışmaları... her şeyi size açıkça, duygusal yolla sunuyor. yaşadıklarını özgürce yansıtabilmesi ve savunduğu noktalar dolayısıyla samimi bulduğum bir yazar olsa da yazdığı satırları 'şiir' adı altında yüz küsür sayfaya basıp, kalan boşluğu illüstrasyonlar ile doldurmaya çabalamasını anlamsız buldum. gerçekten cümlelerine, vermek istediği anlamlara saygı duyuyorum fakat koca bir sayfayı, üç kere 'get out of your own way' gibi kısa bir cümle ile doldurmasını desteklemiyorum. kağıt israfından başka bir şey değil...
Home BodyRupi Kaur · Simon & Schuster · 20201,487 okunma
2023 123. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2023 12:05
Aşk, travma, kadınlık ve göçmenlik üzerine yazılan bir şiir kitabı. Rupi'nin okuduğum üçüncü kitabı. O kadar çarpıcı sözler varki, insanın ruhuna dokunmaması imkânsız gibi. İnsan yaşadıklarını böylesine içten böylesine derinden nasıl anlatabilir! Kalemini seviyorum. Şair, ressam ve performans sanatçısı olması yeteneğini katmerleştirmis resmen. Her kitaplıkta bulunması gereken bir şiir kitabı olarak görüyorum. Okuyunca beni anlayaksınız kitap dostlarım. :) Keyifli okumalar...
2024 39. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2024 00:00
Bu beden benim evim - Rupi Kaur Göç, ırkçılık, kadın olmak, cinsellik, aile, kişinin kendisi ile çatışmaları... her şeyi size açıkça, duygusal yolla sunuyor. yaşadıklarını özgürce yansıtabilmesi ve savunduğu noktalar dolayısıyla samimi bulduğum bir yazar olsa da yazdığı satırları 'şiir' adı altında yüz küsür sayfaya basıp, kalan boşluğu illüstrasyonlar ile doldurmaya çabalamasını anlamsız buldum. gerçekten cümlelerine, vermek istediği anlamlara saygı duyuyorum fakat koca bir sayfayı, üç kere 'get out of your own way' gibi kısa bir cümle ile doldurmasını desteklemiyorum. kağıt israfından başka bir şey değil...
2026 98. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2026 17:22
Güzeldi. Beğendim. Kadın olmak ve yaşam üzerine güzel motive edici satırlar barındırıyor. Sade ve gayet akıcı bir üslubu var yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi . Okunur. Rupi Kaur
2023 29. kitabı
Kadın yazar olarak bayılarak okuduğum bir kitap. Kitapta zihin kısmında çok güzel şeylere değinmişti. Şiirlerinin çoğunluğunu sevdiğim bir yazar. Gerçek evini bulmak isteyen herkes için yazılmış bir kitap. Aşk, travma, kadınlık, iyileşme, ırkçılık, ayrımcılık, kapitalizm, feminizm, depresyon gibi bir çok günümüz konularına ve sorunlarına değiniyor ve yalnız olmadığımızı hiss ettiriyor.
Bitenlerden
2024 9. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2024 09:49
Ve geldik sevdiğim şairin son kitabına. Kendisi kadın şair olarak bayılarak okuduğum kitapların sahibi. Genç şairin Türkçe’ye çevrilmiş toplamda üç kitabı bulunuyor, geçtiğimiz günlerde ilk ikisini paylaşmıştım sizinle. Son kitabını okumayı da hep istiyordum ve sonunda kitap fuarından aldım hemen başladım okumaya. Sürekli büyüdüğümüz gerçeğine kucak açmaktan hiç vazgeçmeyen bir şair Rupi Kaur. Bu Beden Benim Evim’de geçmişin, şimdinin ve insanın özünde taşıdığı potansiyelin kapısını çaldığı, yansımalarla dolu, samimi bir yolculuğa çıkıyor. Kendisiyle yaptığı o saf, dürüst konuşmalarla bize kendimizi aşkla, kabullenişle, ait olduğumuz toplulukla ve aileyle beslemeyi, değişime kucak açmayı unutmamamız gerektiğini hatırlatıyor. Yine bu kitabında da kadın olmaya, feminizme, bedenini sevmeye, cinselliğe, aileye, aşka, cinsel tacize, travmaya, iyileşmeye, göçmenlik problemlerine yani bir sürü şeye değinmişti. Şairin kendi çizimleriyle süslediği bu kitabında doğa ile ruhun sofrası, aydınlık ile karanlık bir arada, yan yana. Gerçek evini bulmak isteyenler adına yazılmış bir kitap adeta. bunca yıl ayrı düştükten sonra zihnim ve bedenim artık nihayet bir – bu beden benim evim
Şiir
#4
2023 11. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2023 07:19
Merhabalar.. Kitabın kapağını aralayıp okumaya başladıktan sonra sadece bir şiir kitabından çok daha fazlasıyla karşılaştım. Yaşanmışlıklarla yüzleşmemde yardımcı oldu. Alıntı yapmayı isteyeceğim onlarca bölüm var.. Yazarımız, kendi yaşanmışlıklarına hitaben de dışavurumcu bölümler hazırlamış. İnsan psikolojisini çok iyi tanımlayabilecek bir kitap. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Şiir Bahçesi
2023 27. kitabı
Şiir okumayı çok seviyorum. Rupi Kaur okumayı ayrı çok seviyorum. Yaşadıklarından dolayı çok güçlü bir kadın ve bunu şiirlerine çok iyi yansıtıyor. Kalemi ile tanıştığım için mutlu ve mesudum. Kitabın içinde çizimler var ve onlarda kendine ait. Kısacası kendine has bir kitap. O yüzden ne diyoruz okuyun, okutun.

Rupi KaurYazar · 6 kitap
Hindistan, Pencap'ta doğan Kaur, ailesiyle birlikte genç yaşta Kanada'ya göç etti. 2009'da şiir yazmaya başladı ve Instagram'da öne çıktı ve sonunda üç şiir koleksiyonuyla en popüler "Instapoet"lerden biri oldu. Rupi Kaur, Mart 2015'te, üniversite fotoğraf projesinin kapsamında, kıyafetlerinde ve çarşaflarında regl kanı lekeleriyle kendini gösteren bir dizi fotoğrafı Instagram'da yayınladı. Instagram, Kaur'un şirketin eylemlerine yönelik viral bir eleştiri yazdığı resmi kaldırdı. Ancak sonuç olarak, Kaur'un şiiri daha fazla ilgi gördü ve başlangıçta kendi yayınladığı ilk koleksiyonu Milk and Honey (2014) yeniden basılarak ticari bir başarı ve ilgi kazandı. The Sun and Her Flowers (2017) adlı çalışmasından sonra bir süre tükenmişlik sendromu yaşadı. Üçüncü çalışması olan Home Body (2020) daha az ticari başarı hedefiyle çıktı ve temel olarak Covid-19 pandemisi üzerine yoğunlaştı. "Instapoetry" grubunun bir parçası olarak kabul edilen Kaur'un çalışmaları doğası gereği basittir ve Güney Asya kimliğini, göçü ve kadınlığı irdeler; çocukluğu ve kişisel hayatı en büyük ilham kaynaklarıdır. Popülaritesi pop yıldızlarıyla karşılaştırıldı ve şiiri farklı eleştiriler alıp, sık sık parodilere maruz kalmış olsa da, modern edebiyat sahnesini etkilediği için övüldü.