Kitabı okurken dizisini de izlemeye başlamıştım. Okuduklarımla ilgili sahneleri izlemek çok daha anlamlı ve keyifliydi. Dizide çok güzel bir kurgu ve senaryo vardı. Yani kaynaklara uygun çekilmiş bir dönem demek istiyorum. Kitabı okurken nasıl altını çizdiğim, not aldığım kısımlar varsa, dizisinde de Hz.Ömer'in kelamları, kağıt kalem bulundurup not almak isteyecek kadar güzeldi. .
⚖ Yazarın, dönem dönem Hz.Ömer'in yaşadıkları üzerinden hikayelerle aktarması ile onu tanıma fırsatı buluyoruz. Müşriklerin tarafında müminlere işkence bile yapmış bu zat, islamla şereflendirilişinin ardından sayısız hizmet etmiş bir müslüman olarak yaşıyor. Haksızlığa, adaletsizliğe olan duruşu, heybetiyle ve öfkesiyle herkesi korkutan Ömer, islamla birlikte şevkatli, islamla olgunlaşan, birçok kişinin hidayetine vesile olmuş, halifeliği süresince herkese adaletli yaklaşımıyla huzur ve güven ortamı sağlamıştır. Öyledir ki, bir çoban ne zaman bir kurdun koyunlarına saldırdığını görmüş, Hz.Ömer'in öldüğünü anlamıştır. Bu kıssa bile kendi başına derin manaları barındırır. .
⚖ Yazarın Hz.Ömer'e fazlasıyla saygı duyduğu ifadelerinden belli oluyor. Nasıl üslup kullanılırsa kullanılsın, Hz.Ömer'in yaşamında gösterdiği tavır, duruşu ve kelamları kendisini net bir şekilde ifade etmesine zaten olanak tanıyor diye düşünüyorum. Yani onun üzerine bir yorum yapılmasına, ayrıca bir açıklama eklenmesine gerek kalmıyor. Ne derseniz deyin, onu ne daha fazla yüceltebilir, ne de alçaltabilirsiniz. Bu açıdan hayatımda aşina olduğum karakteri en net, yeri ve değeri sabit ve de değişmeyecek olan, kendini olduğu gibi tanımlatmayı başarmış hayran olunası bir zat. Okurken Hz.Ömer'in vicdanının sesini duyuyordum. Ne desem az, ne desem yetersiz kalır..
Herkese ve her şeye karşı sergilediği tavrıyla, ⚖Hz.Ömer