İbrahim Peygamber

Muazzez İlmiye Çığ

İbrahim Peygamber Sözleri ve Alıntıları

İbrahim Peygamber sözleri ve alıntılarını, İbrahim Peygamber kitap alıntılarını, İbrahim Peygamber en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hristiyanlığın din kitabı olan İncil de asla İsa zamanında ve İsa'nın aldığı vahiyler üzerine yazılmamıştır. Ondan çok sonra birçok kimsenin İsa'ya ait hatıra şeklinde veya mektup olarak yazdıkları belgelerden toplanıp uygun olanları seçilerek İncil meydana getirilmiştir.
Sayfa 145 - Kaynak Yayınları
İbrahim'in yaşadığı tarih, İÖ 1900-1800 yılları arasına konmak istenmektedir. Bundan daha geç zamanlarda yaşadığını öne sürenler var. Ayrıca İbrahim, İshak ve Yakub'un yaşayıp yaşamadıkları da bir tartışma konusu. Eğer İbrahim 1900-1800 yılları arasında yaşamışsa, o tarihlerde ne İbrani denilen bir kavim ne de Araplar vardı diyor Max Dimont.
Sayfa 20 - Kaynak Yayınları
Reklam
Kur'an'a göre Tanrısal kitapların aslı gökte yazılı: "Gökte ve yerde göze görünmeyen hiçbir şey yoktur ki, apaçık bir kitapta (Levhi Mahfuz' bulunmasın." (Neml,75) .. Sümerlerde de aynı inanışı görüyoruz. Onlara göre dünyadaki bütün olaylar ve Tanrıların istekleri gökte yıldızlarla yazılıydı. Bunların okunması veya yorumlanmasından astroloji doğmuştur.
Sayfa 141Kitabı okudu
Sonsöz
Babam genç kızlığımda bana, "Kızım, din kitapları üç kısımdır: Bir, emirler; iki, tarihler; üç, efsaneler" derdi. O zaman bunun anlamını pek kavrayamamış, üzerinde de durmamıştım. Fakat arkadaşlarımdan birinin, İlahiyat Fakültesi'nde ders verirken din kitaplarında efsaneler olduğunu söyleyince büyük bir tepki gördüğünü duydum ve hemen babacığımın sözleri kulaklarımda çınladı. Ondan yıllarca sonra üniversite eğitimi görenler arasında bile onun gibi aydın bir kimse bulunmaması, bulunanların da yazmaktan çekinmesi bugünün Türkiye'si için üzülecek bir olay.
Sayfa 189 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Tekvin Bap 11:10'a göre İbrahim'in ataları olarak yazılan şahıs adlarının Harran yöresindeki yer adları olması, İbrahim'in bir kardeşinin adı olan Harran şehri hala varlığını koruyor. Diğerinin adı, Nahor. Bunun karşılığı Til-Nahiri. Bunlar, Mari ve Asur metinlerinde (İÖ 1900-1800) bilinen yer adları. Nahor'un yeri bulunamadı, fakat Harran yöresinde olmalı deniyor, İbrahim'in babası Terah adına uyan, Tilşa, Turah, Torah, Til-Turakki şeklinde değişen yer adları var. Torah'ın anlamı, keçi tepesi. Balih nehri'nin üzerinde. Büyükbaba Serug, Harran'ın batısında Sarugi şehri; daha eski atası Peleg'in, Habur ırmağı'nın Fırat'a karıştığı yerde bulunan Paliga olduğu kanıtlandı. Bunlar rastlantı olamaz deniyor. Ya bu şahıslar buralarda yaşayan kabilelerin başkanlarıydı ya da kabile adları bu şehirlere verildi.
Sayfa 101 - Kaynak Yayınları
günümüz putları para, güç, şöhret...
"Ben puta tapanlardan değilim!"
Reklam
457 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.