İçimdeki Evren

Aslı Şıkkibar
2023
Odessa Yayınevi

2023 6. kitabı
İÇİMDEKİ EVREN – ASLI ŞIKKİBAR Merhaba Canlarım, Bugün kalemi ile yeni tanıştığım sevgili yazarım Aslı Şıkkibar kitabı İçimdeki Evren‘in yorumu ile geldim. Öncelikle iki kitaptan oluşan bir seri olacak belirtmeliyim canlarım. Roman fantastik, bilimkurgu ve romantik öğelerden oluşuyordu. Ben severek okudum sizlere de tavsimdir #kitabınkonusu İki gezegen Tres ve Vega… Ve düşman iki kardeş Vincent ve Tyrone… Tyrone hırslarının ve kıskançlığının kurbanı olmuş, çekinmeden etrafındakileri de bu uğurda kurban etmiştir. Tres gezegeninin kralı olduktan sonra atacağı ilk adımı ise ilk günden belirlemiştir. Vincent her konuda akılcı davranan vicdanlı bir kişiliğe sahiptir. Kardeşi ile aralarında geçen tüm olaylara rağmen ona karşı daima affedici olmuştur. Vega gezegeninin cennet haline getirmiş, halk kral olarak Vincent ‘i daima sevip saymış ve gerektiğinde önünde diz çökmüşlerdir. Ondan sonra başa oğlu Arron geçerek kral olacaktır. Arron annesini çocuk yaşlarda kaybettiği için babasını düşkündür. Yavaş yavaş koruyucuları ve en yakın arkadaşı olan Alec ve Valen ile halkın arasına karışmaya başlamıştır. Tyrone Vega gezegenine birini gönderecek ve abisi Vincent’in saygınlığını bozmayı amaçlayacaktır. Arron tüm bu yapılanın farkına vardıktan kısa süre sonra güçlerini keşfetmeye başlayacaktır. Hisleri ve kafasının içerisindeki ses ona bu yolda en büyük ışık olacaktır. Tyrone abisi ile olan rekabetine en yakın adamı olan Kyle‘nın kız kardeşi Hannah’ı da dahil edecektir. Ve o andan sonra her şey bambaşka bir boyut kazanacaktır. #kitapyorumum Kitap bitti ama ben bir süre elimden bırakamadımSürekleyici olay örgüsü ve su gibi akan diliyle harika bir romandı. Karakter tasvirlerinden ziyade mekan ve olay betimlemelerine yer verilmesi beni etkiledi. Oluşturulan evren ve orayla
Roman-Edebiyat
2023 44. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2023 14:12
Vega ve Tres birbirlerine düşman iki gezegen... Her iki gezegenin farklı güçlere ev sahipliği yaptığı bir kitap ile geldim. Vincent Drigin, Vega gezegeninin Kralıdır. Kardeşi Tyrone küçüklüğünden beri abisini kıskanmış ve düşman olmuştur. Nefret dolu kardeş Tyrone ise Tres gezegeninin Kralı olmuş, gezegeni nefret ve intikam ile yönetmeye başlamıştır. Tek isteği ise abisini öldürmektir. Vega gezegeninin Prens’i Arron, birgün halkın arasında gezerken tuhaf olayların yaşandığına şahit olur ve gezegende bir ajan olduğunu düşünmektedir. Ve Tres’in komutanlarından birinin kardeşini görmesiyle aradıkları ajan artık ifşa olmuştur. İfşa haberini alan Kral Tyrone ise yeni bir plan kurmuştur. En güvendiği adam olan veziri Kyle’nin kız kardeşi Hannah’ı Vega gezegenine gönderecek ve Arron hakkında bilgi toplamasını sağlayacaktır. Hannah annesinin gezgin kanına sahip olduğundan dolayı gezegene girmekte hiçbir sorun yaşamayacaktır. Hannah Vega gezegenine giriş yapmış ve görevine hemen başlayıp bilgi edinmek için gezegende keşfe çıkmıştır. Asıl görevi olan Arron’la bile tanışmıştır. Ancak onu tanıdıkça, Vega halkını gördükçe gezegenin kendi gezegeninden çok farklı olduğunu anlayacaktır. Ve işler Hannah için zor bir hale gelecektir. Aynı zamanda Arron’un yeni ortaya çıkmaya başlayan güçleri ve duyduğu sesler savaşın kapıya dayandadığının ispatıdır. Evren, gezegenler, karakterler ve geçmiş hakkında her türlü bilgi verilmişti. Aynı zamanda kurgu olay anlatımından çok diyaloglar halinde ilerliyordu. Başlarda biraz kafam karışır gibi oldu ama anlatım diline alışınca nasıl geçti sayfalar anlamadım bile.Özellikle de bir olay oluyor ve o olay sonrası kitabı elimden bırakamadım.Bazı şeyleri tahmin etsem de asıl olan şeyi bilememişim. Hannah ve Arron çok tatlılardı.Alec ve Valen’in,
2023 16. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2023 18:38
Öylesine güzel bir kitap okumuşum kiii Mutlaka ama mutlaka siz de okumalısınız.. Beni bilenler bilir fantastik kitaplara karşı hep bir önyargım vardı. Ama bu kitap o önyargımı yok etti diyebilirim. Fantastik, bilim kurgu ve aşk hepsi bir arada. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kalemi çok iyiydi. Sıkmayan, olayları fazla uzatmayan ve su gibi akan bir kurgusu sahipti. Şimdiden heyecanla devam kitabını bekliyorum. Çünkü bomba bir yerde bitirdi. yazar bana minicik spoiler verirse kimseye söylemem aramızda sır olarak kalır. İki farklı gezegen Vega ve Tres. Birbirine düşman iki kardeş. Vincent ve Tyrone. Vincent iyilerin yaşadığı, tertemiz bir gezegenin kralı iken. Tres gezegeni ise kötülerin yaşadığı Tyrone'nin krallık yaptığı bir yerdir. İki kardeş arasında başlayan düşmanlık Tyrone'nin içinde büyüyen nefrete ve intikama neden olmuştur. Tek istediği abisini öldürüp gezegenini yok etmek. Önceliği abisi ile iletişim kurmak. Vega gezegenine adamı Hannah'ı sokup bilgi almayı düşünüyor. Plan şu ki abisi ile iletişime geçip onunla görüşmeyi sağlamak ve onu öldürmek. Daha sonrada yeğeni olan Arron'u öldürmek. Haahh her şey bu kadar kolaydı tabi. Tyrone ‘ye göre planı kusursuz işliyordu ama kimsenin Arron hakkında bilmediği bir şey vardı.. Ay o gerçeği öğrendiğimde şok oldum. Ve Hannah, Arron hakkında öyle şeyler gördü ki bunu kralına anlatamadı.. acaba neden? Asıl büyük savaş şimdi başlıyordu.. Ben kitabı, karakterlerin her birini çok sevdim. ama ama iyilerin yanlış olmasın. Uzun zaman sonra 374 sayfalık bir kitabı kısa sürede bitirmenin sevinci var içimde Vee şunuda anlıyoruz ki fantastik bir kurguda olsan amcaların hep aynı, hepsi sinsidir. aman dikkat.
2023 103. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2023 19:22
Aslı Şıkkibar ~☆~İçimdeki Evren Syf 374 Tuğçe Merhaba bugün @aslkaralcaaa kaleminden fantastik, romantik ve bilimkurgunun güzel harmanlandığı #icimdekievren yorumu ile geldim. Bir İlk kitap olmasına şaşırdım, çünkü oldukça oturmuş konusu,akıcı ve anlaşılır kurgusu ile okurken sizi konusunun içine çekiyor. Bir süre sonra tüm karakterleri ile maceranın bir parçası haline geliyorsunuz Gelelim kısaca konusuna; Vega Büyük evrende, Vega ve Tres gezegenlerine konuk oluyoruz. Vega gezegeni Kral Vincent ve oğlu prens Arron tarafindan yönetiliyor. İyiliğin hüküm sürdüğü gezegen sevgi dolu kralı sayesinde masallarda rastlanan bir güzelliğe de sahiptir.Yillar önce eşi Aisha kaybetmiş olan Vincent bir süre sonrada kızı Jill i kaybetmiş hayatta tek dayanağı sevgili oğlu Arron dır. Tres Tres gezegeni ise kral Tyrone ve oğlu prens Owen tarafından yönetiliyor desek de,burda durum hiç de Vega gibi değildir. Kral Tyrone içindeki kin ve düşmanlığa dur demeyen hırsları ve kötülüğü ile halkını ve gezegeni ni bu karanlığa mahkum eden bir adamdır. Kral Vincent oğlunu ne kadar sevip kolluyorsa, Tyrone bir o kadar oğlunu küçümseyen değer vermeyen bir adamdır. Sağ kolu Klye onun için herkesden önceliklidir. Bu iki gezegenin kralları aslında kardeştir.Abisinden ölesiye nefret eden Tyrone onu öldürmek için yıllardır plan yapıyor ve artık sona yaklaşmıştır, 3 yıldır Vega ya gönderdiği ajanı matt den bilgiler alıyordur .Ama bunlar yetmeyince Klye in kız kardeşi Hannah kısa bir eğitim ile ajan olarak Vega ya gönderilir Aslında herşey de Hannah nın Vega ya gitmesiyle yavaş yavaş açığa çıkmaya başlar. Sadece iki kralın değil, Klye ın da intikamı vardır ve bunu çok kimse bilmiyordur. Fakat intikam peşinde ki Tyrone a en büyük sürprizde her şeyin farkında olan Vincent dan gelecektir..Spoiler
2023 13. kitabı
Merhabalaarr Sevgili @aslkaralcaaa nın ilk kitabı olan #İçimdekievren kitabının yorumuyla geldim.. Yazarın kalemini ve kurgusunu beğendim, ilk kitap olmasına rağmen başarılı buldum.Başarıları daim olsun.. Fantastik, bilimkurgu ve romantik türlerinin birleşimi bir kitaptı ve devamında neler olacak çok merak ediyorum özellikle o sondan sonra.. Sizlere biraz konusundan bahsedeyim ve türü sevenlere öneririm.. #konusu Vega ve Tres iki düşman kardeşin yönettiği gezegenler.. Vega gezegeni iyilik ile Vincent ve oğlu Arron tarafından yönetilmektedir.. Vincent ise yıllar önce yaptığı bir anlaşma yüzünden oğlunu eğitmek zorundadır.. Tres gezegeni ise Kral Tyrone ve oğlu Owen tarafından yönetilmektedir, sürekli savaş için eğitilenlerin yer aldığı kötü yönetilen bir gezegendir.. Arron annesini küçük yaşta kaybeder ve babasına çok düşkündür, ama babasının ondan birşeyler sakladığından şüphe eder çünkü bir süredir eskisi gibi çok sık bir araya gelemezler.. Babasından sonra Kral Arron olacağı için yavaş yavaş Alec ve Valen ile halkın arasında gezmeye ve kendini halkına sevdirmeye başlar.. Tyrone, Kyle'nin kız kardeşi Hannah'ı bir gezgin olarak görevlendirir ve onu Vega gezegenine bilgi almak için gönderir.. Hannah kendine anlatılanların doğruluğunu sorgulayacak iki gezegen arasındaki sırları ve kimseye güvenmemeleri gerektiğini kralına iletecektir.. Arron Kral babası Vincent'in ölümü ile yeni Kraldır ve savaş başlamış olur.. Hannah ve Aron arasında neler yaşanacak? İki kardeş neden düşman oldu? Aşk, savaş, yıkımlar hepsi ve daha fazlası kitapta saklı...