Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İkarus ya da Bilimin Geleceği

Bertrand Russell

İkarus ya da Bilimin Geleceği Sözleri ve Alıntıları

İkarus ya da Bilimin Geleceği sözleri ve alıntılarını, İkarus ya da Bilimin Geleceği kitap alıntılarını, İkarus ya da Bilimin Geleceği en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ekonomik güç özel bir takım ellerde olduğu sürece kaynakları kontrol eden bir azınlığın dışında kimsenin özgürlüğünden bahsedilemez.
Sayfa 31
Günümüzde bilim hükmedenlerin gücünü arttırarak zarar veriyor. Bilim erdemin yerini alamaz ;iyi bir yaşam için akıl kadar kalp de gereklidir.
Sayfa 47
Reklam
Saf bencillik ile hareket eden kişi insanlığa "kamu ruhu" ile harekete geçirilmiş bir kişiye kıyasla daha az zarar verir.
Sayfa 38
Bilimin, insanları mutlu etmektense egemen grupların gücünü artırmak için kullanılacağından korkmamız gerektiğini düşünüyorum.
Bilim erdemin yerini alamaz; iyi bir yaşam için akıl kadar kalp de gereklidir. Kalbin olmadığı yerde bilim, insanı sadece daha akıllı bir şeytana dönüştürür.
Yani büyük bir firmanın amacı para kazanmak değil, başka bir firmayla olan rekabette kazanmaktır. Alt edilecek başka bir hiçbir firma olmasaydı bunların hepsi ilginçliğini kaybederdi. Bu rekabet kendini eklemlemiş ve ilgili ülkelerin sıradan vatandaşlarının desteğini sağlamıştır.
Reklam
Bilim, insanın doğa üzerindeki kontrolünü artırmıştır ve bu yüzden muhtemelen mutluluğunu ve refahını da artıracağı varsayılabilir. İnsanlar mantıklı olsalardı bu varsayım doğru olabilirdi, ancak gerçekte insan tutkular ve içgüdüler yığınıdır.
Bilimin Eksileri ve Artıları:
İnsanlık bilim sayesinde artmış olan üretkenliği sırasıyla üç temel araç olarak kullanmıştır: İlk olarak nüfusu arttırmak, sonra konfor standartını yükseltmek ve son olarak da savaş için daha fazla enerji sağlamak üzere. Hammadde, özellikle de mühimmat hammaddesi için rekabete yol açan pazar mücadelesi, temel olarak beraberinde bu üçüncü sonucu getirmiştir.
...aslında savaş bugünlerde temel olarak sivil nüfusa karşı yürütülüyor ve yenilmiş bir ülkede sivil halk en az askerler kadar acı çekiyor.
İnsanlık, bilim sayesinde artmış olan üretkenliği sırasıyla üç temel amaç için kullanmıştır: ilk olarak nüfusu artırmak, sonra konfor standardını yükseltmek ve son olarak da savaş için daha fazla enerji sağlamak üzere. Hammadde, özellikle de mühimmat hammaddesi için rekabete yol açan pazar mücadelesi, temel olarak beraberinde bu üçüncü sonucu getirmiştir.
68 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.