Öykümüzde Nesneler, Karakterler, Mekanlar ve Daha Fazlası

Aralık 2014
Can Yayınları

Puan vermedi·200 syf.·
2023 9. kitabı
Yekta Kopan Biliyorum,ben bana bakıldığında, okunduğumda var olabiliyorum.. (Eserden S:26) Bsşlarken Bir öykü sözlüğü yapmak istiyorum, öykümüzün nesnelerini, renklerini, kavramlarını, anlarını, karakterlerini maddeleştiren bir sözlük olacak bu." Yazarın söylemiyle.. Tanzimat döneminden bugünün genç yazarlarına yüzlerce ismi, öykülerinden alıntılanmış maddeler çerçevesinde, sözlükçü titizliğiyle bir araya getiriyor. Tanıdığımız isimlere yeni bir gözle bakmamızı sağlarken gözden kaçırdığımıza hayıflanacağımız eski ustalarla tanıştırıyor ve nihayet bugünün genç ustalarını bize takdim ediyor.İpekli Mendil, Türkçe öykünün gelişim serüvenini, yüzyıllar içinde değişen çehresini, değişmeyen dertlerini 300 farklı öykücüden örneklerle gösteren bir kitap dolu dolu hemde Yekta Kopan'ın Eşik Cini dergisinde başlayıp işinin ehli bir ekiple, uzun uğraşlar neticesinde genişlettiği bir çalışma İpekli Mendil. Dilini kalemini benimsedim dıger kitaplarını da sırayla okumak istiyorum Buyurun efendim
İpekli MendilKolektif · Can Yayınları · 201462 okunma
2016 53. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2016 17:47
1000K ailesi içinde alıntı yapmayı sevenlerin çok hoşuna gideceği bir kitap. Öykü kitaplarından alınan alıntılardan oluşuyor bu eşsiz kitap. İçerisinde birçok kitap birçok yazar var. Yeni kitaplar yeni yazarlar tanıma fırsatı buluyorsunuz. İçinize dokunacak birçok alıntı mevcut. Her türlü duyguyu içerisinde barındıran bir kitap. Seveceğiniz başucu yapacağınıza eminim.
İpekli MendilKolektif · Can Yayınları · 201462 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.