İslam'ın Siyasal Söylemi

Bernard Lewis

İslam'ın Siyasal Söylemi Gönderileri

İslam'ın Siyasal Söylemi kitaplarını, İslam'ın Siyasal Söylemi sözleri ve alıntılarını, İslam'ın Siyasal Söylemi yazarlarını, İslam'ın Siyasal Söylemi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bizde gerçek laiklik zor diyor yazar kısacası!
Klasik İslam'da kilise ile devlet ayrımı hiç olmamıştır. Hristiyanlikta ise müritlerine Sezar'ın hakkı Sezar'a Tanrı'nın hakkını Tanrı'ya vermelerini söyleyen bu dinin kurucusuna kadar, eskilere uzanan iki otoritenin birbirinden ayrı varlığı söz konusudur. .. Bütün bir Hristiyan aleminin tarihinde her zaman iki otorite olmuştur; Ruhani ve dünyevi. Her birinin ayrı hiyerarşisi ve örgütsel yapısı olmuştur. Batılılaşma öncesi İslam'da ise hep tek bir otorite olmuştur, bu nedenle ayrılık söz konusu olmamıştır.
224 syf.
7/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitabın ana omurgasını Exxon Vakfı ve Chicago Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği bir etkinlik kapsamında
Bernard Lewis
Bernard Lewis
'in verdiği bir takım dersler oluşturmaktadır. Bernard Lewis, en basit ifadeyle, İslam dininin siyasal söylemini oluşturan kelimeleri
İslam'ın Siyasal Söylemi
İslam'ın Siyasal Söylemi
'nde çözümlemektedir. Kitapta değinilen konulara yalnızca İslam ve Ortadoğu konularında uzmanlaşmış kimseler değil, genel olarak tarih ve siyasete ilgi duyanlar da rahatça takip edebilir. Kitabın ana metninin haricinde kaynaklar da açıklayıcı bir şekilde özenle okura sunulmuş. İslam'ın Siyasal Söylemi, İslam dünyasındaki siyasi yapının unsurlarını sosyolojik, dilbilimsel, etimolojik, siyasal ve tarihsel olarak merak edenler için başvurulabilir bir kaynak. Kitabı okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim. Bolca kitapla kalın..
İslam'ın Siyasal Söylemi
İslam'ın Siyasal SöylemiBernard Lewis · Kronik Kitap · 202158 okunma
Reklam
Yönetimin sınırlanması gerektiği anlayışı, daha ilk zamanlardan itibaren, İslam'ın hiç yabancı olmadığı bir konudur. Gerçekten de ilke olarak, Müslüman yöneticiler Hıristiyan monarklar kadar geniş yetkilerle donatılmamıştır. Bunun nedeni, Müslüman bir hükümdarın yasa yapmak ya da yasaları değiştirmek hakkına sahip olmayışıdır..
Sayfa 199 - Kronik KitapKitabı okudu
Hicret olayı Peygamber'in misyonunda bur dönüm noktasıydı. Daha sonraları İslam takviminin başlangıç tarihi olarak benimsenmesi de bunu gösterir..
Sayfa 189 - Kronik KitapKitabı okudu
Yönetimde ancak bir Müslüman meşru sayılabilir..
Sayfa 185 - Kronik KitapKitabı okudu
Sünniler arasında çoğunluğun görüşü ise günahkâr da olsa, hükümdara itaat gerektiği yolundadır..
Sayfa 184 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
168 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.