Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İslamın Dünya Görüşü

Seyyid Kutub

İslamın Dünya Görüşü Gönderileri

İslamın Dünya Görüşü kitaplarını, İslamın Dünya Görüşü sözleri ve alıntılarını, İslamın Dünya Görüşü yazarlarını, İslamın Dünya Görüşü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
9 Ekim 1906’da Mısır’ın Asyût vilâyetine bağlı Mûşâ köyünde doğdu. Hindistan kökenli olan babası el-Hâc Kutub b. İbrâhim, Mısır’ın İngiliz işgalinden kurtulması için çalışan el-Hizbü’l-Vatanî’nin aktif bir üyesiydi. Seyyid Kutub ilk öğrenimini köyünde tamamladı. 1921 başlarında Kahire’ye giderek eğitimine devam etti. 1926’da Öğretmen Okulu’ndan mezun olunca Külliyyetü Dâri’l-ulûm’un hazırlık sınıfına girdi, iki yıl sonra da Dârü’l-ulûm’a kaydoldu. Öğrencilik yılları sırasında Abbas Mahmûd el-Akkād ile tanıştı ve görüşlerinden etkilendi. Üniversitedeki öğrenci hareketlerine katıldı. Ayrıca edebiyatla ilgilendi. 1933’te üniversiteden mezun oldu ve ardından altı yıl kadar ilkokul öğretmenliği yaptı. Eğitim sisteminin düzelmesi için çeşitli reform taslakları hazırladı. Seyyid Kutub’un Akkād’a olan yakınlığı edebiyat dünyasında hızla yükselmesinde büyük rol oynadı, Akkād ve çevresiyle birlikte edebî tartışmalara katıldı (geniş bilgi için bk. Adnan Ayyub Musallam, The Formative Stages, s. 87-93; Salâh Abdülfettâh el-Hâlidî, Seyyid Ḳuṭub, s. 135-189). Öğrencilik yıllarında girdiği Vefd Partisi’nden 1942’de ayrılarak Sa‘diyyîn Partisi’ne üye oldu. Ancak 1945’te siyasî partilerle ilişkisini kesti.
İslamın Dünya Görüşü
İslamın Dünya GörüşüSeyyid Kutub · Arslan Yayınları · 197831 okunma
İnsan, komik bir gurur içinde bocalayıp gitmektedir.
Sayfa 263Kitabı okudu
Reklam
Bütün Müslümanlar din kardeşidirler. Birbirlerine yardım ve salih amelde müzahir olmadıkça, Allah'ın rahmetini elde edemezler.
Milletlerin öfkesinden ancak ahmak sömürgeciler emindirler.
Sayfa 269
Zira insan bedeninin yemeye, içmeye ve diğer ihtiyaçlara nasıl gereksinimi varsa, ruhunun da aynı şekilde imana ihtiyacı vardır.
Sayfa 71
İslâm, selâmın her yerde ve tanıdık-tanımadık herkese verilmesini ister. Çünkü selâm vermek için karşıdakinin insan olması yeterlidir. Selamun aleykum
Sayfa 168
Reklam
İslâm, kulların, Allah'ın diğer kullarına büyüklük ve kibir taslamalarından hoşlanmaz.
Sayfa 165
Bilinmelidir ki bir kimseye eziyet isabet ettiğinde, bunda büyük bir hikmet ve insanın müşahede edebildiği sınırlı hayırdan daha üstün bir hayır vardır. Öyle ki bu, insanın çözmeyi başaramadığı ve sadece Allah'ın bildiği bir hayırdır.
" İslam'ın bizden istediği seviyeye,ancak insanlığın yapısını ve durmadan değişen ihtiyaçlarını kavradığımız takdirde ulaşabileceğimizi unutmamalıyız..."
Sayfa 357Kitabı okudu
Reklam
"...İnsanlar,hayat tarzlarını bilgilerine göre değiştirip yönlendirmezler,aksine inandıkları uğruna bunu yaparlar. Evet,insan yine aynı insandır ! "
Sayfa 345Kitabı okudu
" İnsan,içinde yaşadığı toplumun kendisine kazandırdığı düşünce ve hayat tarzının bir eseridir."
Sayfa 326Kitabı okudu
126 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.