Sürükleyici, hızlı okunan, insanı merakta bırakan bir kitap olmuş. Sonuna kadar katilin kim olduğunu bulamadım.Akıcı bir anlatımı var.
Spoiler içerir
Sıradan yaşamlarından sıkılan bazı insanlar, hayatlarına biraz renk katmak ve sonundaki büyük ödülü elde etmek için bir yarışmaya katılırlar.Ne olduğunu tam olarak bilemedikleri bu yarışma, büyük bir gizlilikle hazırlanmaktadır. Issız bir adaya götürüldüklerinde ise yarışmanın şok edici kurallarıyla tanışırlar: Adadaki bu on kişiden biri acımasız bir katildir ve bu katilin amacı adada geçen her gün bir yarışmacının hayatına son vererek büyük ödüle ulaşmaktır.
İyi okumalar..
Bu dönem polisiye, gerilim ve gizem üzerine kitaplar okumak istiyordum ve ada ortamında geçeceğini düşünerek bu seriyi seçtim fakat tam olarak umduğumu bulamadım. Adada geçen hayatta kalma mücadelesi tarzında yapımları seviyorum, özellikle diziler ve filmler... Issız Ada'ya da bu şekilde başladım. Ada kelimesi geçmese adada olduklarını düşünmezdim çünkü neredeyse bütün bir olay sadece tek mekanda geçti, bu da ev oluyor. Tür olarak ise yalnızca gizem vardı diyebilirim çünkü gerilimin olacağı ortamda dahi bunu hiçbir şekilde hissedemedim. Sadece çözümlemeyi görmek üzerine devam ettim. Yine de bitirdim, benim için de kafa dağıtmalık bir kitap oldu. Katile dair hiçbir ip ucu olmadı, en azından fikir yürütmek isterdim ama yazar ne düşünmemizi istediyse o şekilde yazmış, bize bir tahmin hakkı tanımamış... Okuyacaklar bu şekilde değerlendirebilir. Ben şimdi diğer kalan 2 kitaba devam edeceğim.
Tesadüfen seri olan kitabın önce ikincisi elime geçti. Tabi ki önce yorumlara bakıp okumaya başlama gibi bir huyum olduğu için ikinci kitap olduğunu öğrendim. Sonra bir de baktım ki İlk kitabın yani bunun şuan basım veya satışı yok hiç bir sitede. Sonra böyle durumlarda başvurduğum @nadirkitapcom sağolsun en temizinden ve uygun fiyatı ile bu kitabı temin etmemi sağladı.iyi ki de okumuş ve sahip olmuşum. Soluksuz okunan merak ve tahminleri bire türlü tutturamayacağınız polisiye gerilim kitabıydı. Klâsik katil kim konusu olduğu halde elimden bırakmadan okudum bitirdim. Sıra ikincide.
Guzel bir konu,akici bir anlatim diyebilecegim bir kitaptı,fakat direkt Agatha Christie'nin On Kücük Zenci romanini animsattıği (ki kitapta da atıf oluyor zaten) ve okurken de ayni hissi devam ettirdigi icin özgün bulmadim. Ama yine de merakla okutuyor.
Bu serinin 3 kitabinida okudum ve her birini bir gun icerisinde bitirdim. Elimden dusurmedigim heyecanla okudugum bir kitap serisi oldu,ayrica kitabin degerinin cok bilinmedigini dusunuyorum Eger uzun zamandir kitap okumuyorsaniz ve aliskanlik edinmek isterseniz bu seri tam size gore oldukca gerilim,heyecan ve hatta dram iceren bir kitap cok begendim.
Tam anlamıyla bilinmezlikle dolu bir kitap. Kitabın son sayfasını okuyunca yüzünüzdeki o şaşkınlık ifadesi uzun bir süre yüzünüzden ayrılmayacak. Kesinlikle devamı olması gereken bir kitap
Sürükleyici ve 1 gün içinde bitirilecek bir kitap. Reality show adıyla yapılan ölüm oyununu anlatıyor ve tahmin edilemez bir sona bağlanıyor. Ben şahsen katilin kim olduğunu tahmin edemedim. Herkesten sırayla şüphe ediyorsun ve aslında biraz klasik olarak beklenmeyen biri katil çıkıyor. Sonunu çok sevdim ama oyunla biteceğini düşünürken aslında kurtarılan kişinin bilgisayar oyununa dönüştürmesi harika bir detay. Tabi devam kitaplarını da kesinlikle okumak istiyorum. Favorilerimde yer aldı.
Gerçekten okurken zevk aldığım ve çok güzel bir kitaptı. Reality showa gittiğini sanan, aralarında 1 kişi katil olan 10 kişilik bir grupla ıssız bir adaya gönderiliyor karakterlerimiz. Katil hakkında tekrar spoi yiyip katili öğrensemde kitabı okurken katili bir ara unuttum bile. Sürükleyici bir hikâyeydi. Cinayet romanları sevenler için ideal bir roman. "Ses" favorimdi bu arada.
Öncelike herkese ıyi okumalar
Konusu ile beni kendine çeken bur kitaptı ıssız ada bir nevi survivor un kitap versiyonu diyebilirim hani fragmanda yarışmacılar derya ölüm kalım savasi diye bu kitapta gerçekten o var ya öleceksin yada yasayacaksin ortası yok
Kısaca konu on kişi bir yarışma için bahamalarda bir adaya getirilirler tabiki hepsinin amacı birinci olup büyük ödülü almak ilk seçmelerden başlayarak yapımcı şirket gizemli bir şekilde adaylara bu konu hakkında hiç kimse ile konusmamalarini söylerler büyük bir gizlilik vardır hatta mülakatlarda bile program sahibi gözükmez sağdece hoparlörden konuşur büyük ödül kac paradır nedir yarışmacılar bunları tam olarak bilmezler
Ve on kisi seçilip adaya getirilir ve olaylar başlar issiz bir adadalirlar ve kimse orda olduklarını bilmez o hoparlör deki ses ertesi gün büyük ödülü açıklar KENDI HAYATLARI
Aralarında profosyenel bir katil olduğunu ve hergun bur kişiyi öldüreceğini söyler tek yapmaları gereken katil onları öldürmeden önce katili bulup öldürmektir
Kısaca konu bu peki kitap nasildi açıkçası son 3 kişi kalana kadar katili tahmin edemedim benim için supriz oldu bunun haricinde hızlı okunan tempolu soluk soluğa bir kitaptı ben sevdim ama şu var bi şeyler eksikti ama tam adını koyamıyorum çerezlik bir kitaptı
Bu kitabı çok beğendim.Eğer benim gibi gerilim tarzı kitapları seviyorsanız tam size göre bir kitap. Kitapta gayet akıcı bir dil kullanılmış ve katili bulabilmek için kitabı elinizden bırakamayacaksınız.iyi okumalar