Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İstanbul'da İşgal Yılları

İ. Hakkı Sunata

İstanbul'da İşgal Yılları Hakkında

İstanbul'da İşgal Yılları konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

15 Mayıs günü Yunanlılar İzmir'e asker çıkarmış. Bu, o gün öğlenden sonra dedikodu kabilinden söylenmeye başladı. 16 Mayıs tarihli gazetelerde bunun doğruluğu ortaya çıktı.. Dedikodular sürüp gidiyor: Yunanlıların asker çıkarması üzerine İzmir'de büyük bir ihtilal çıktığı, bize 600 kadar ölü olduğu ve bu harekete 300 kadar kadının da katıldığı söyleniyor.. İki günden beri Yunanlıların Karadeniz kıyılarında bazı yerlere asker çıkaracağı söyleniyor. Düşmanın bu hareketleri karşısında İstanbul'da kollarım bağlı durmak, ne can sıkıcı durum. İlk imkanı bulunca o tarafa geçmeye kararlıyım.. Eylülün yedisi oldu. Bir haftadır sonsuz bir sevincin saadeti içindeyiz. Bütün endişe ve sıkıntıyı unuttuk. Hastalık, parasızlık, ıstırap, düşmanlık, gelecek endişesi, her şey, her şey unutuldu. Yalnız Anadolu Zaferi ve Yunan yenilgisi..
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 20 dk.Sayfa Sayısı: 188Basım Tarihi: Ocak 2021İlk Yayın Tarihi: 2009Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
ISBN: 9789754586749Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 29.2
Erkek% 70.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

İ. Hakkı Sunata
İ. Hakkı SunataYazar · 3 kitap
İstanbul’da doğdu. Vefa İdadisi’ni bitirdi. Darülfünun (İstanbul Üniversitesi) Hukuk Fakültesi ikinci sınıfındayken, Birinci Dünya Savaşı başlayınca askere alındı. Çanakkale’de ve Doğu Cephesi’nde savaştı. Savaş anıları bu dizimizde Gelibolu’dan Kafkaslara adıyla yayımlandı. Mondros Mütarekesi ile terhis edildikten sonra İstanbul’a döndü, yarım kalan hukuk tahsilini tamamlarken ailesini geçindirmek için Darülfünun’da çalıştı. İstanbul’da İşgal Yılları kitabında ise bu döneme ait anılarını derledi. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Turgutlu’da savcı olarak işe başladı. Orada evlendi. Denizli’de sulh hukuk hakimi; Karaman, Artvin, Zonguldak ve Gaziantep’de savcı olarak görevlendirildi. İki kızı ve bir oğluna okumayı sevdirdi; üçü de tıp doktoru oldu. 1958’de Tekirdağ ağır ceza reisliğinden emekli oldu. Tuttuğu çocukluk, gençlik, savaş ve İstanbul’da işgal zamanına ait günlükleriyle anılarını, emeklilik döneminde yeni harflerle yazıp unutulmaması için çocuklarına bıraktı. İstanbul’da vefat etti.