Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İyileştiren Bitkiler

Erdem Yeşilada

İyileştiren Bitkiler Gönderileri

İyileştiren Bitkiler kitaplarını, İyileştiren Bitkiler sözleri ve alıntılarını, İyileştiren Bitkiler yazarlarını, İyileştiren Bitkiler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zerdeçalın çözünme sorununun yanı sıra ağızdan alındığında vücuttan emilimi de düşük orandadır. Bu nedenle günde 15 gram kadar zerdeçalı bal ile karıştırıp yutmak gerekir.
Sağlık önerileri gönderisi olsun bari
"Eczacılık, deva ve zehir arasındaki ince çizgiyi insan sağlığı yararına kullanabilme sanatıdır."
Reklam
vize sorumuzdu, hatırladım
Sarımsağın, serbest radikallerin hasarını önleyici etkisini gösteren çeşitli deneysel çalışmalar bulunuyor. Bilimsel çevrelerde bu etkiden sorumlu bileşen olarak allisin gösteriliyor. Bu bileşik sarımsak ezildiğinde allinaz enzimi ile temasa geçen alliin'in dönüşümü ile meydana geliyor.
Sayfa 95
Anne sütü alan ve infantil kolit tanısı konmuş bebeklere 3 ayrı grup halinde 10 gün süre ile papatya çayı, rezene çayı ve bu tip vakalarda önerilen bir sentetik ilaç (damla) verilmiş. Tedavi sonucunda düzelme oranları her üç grupta da hemen hemen aynı çıkmış; papatya çayı alan grupta olumlu sonuç gözlenen bebeklerin oranı yüzde 66,1 iken, rezene çayı verilen grupta yüzde 66,7 ve damla ilaç verilen grupta ise yüzde 66,7 bulunmuş. Her üç gruptaki bebeklerde herhangi bir yan etki görülmemiş.
Sayfa 67
Daha önce papatyaya benzeyen bir grup bitkinin (Senecio türleri) taşıdığı zehirli maddeler (pirazolidin alkaloiti) nedeniyle, papatya yerine kullanılması ile ölüm ve zehirlenmelere (karaciğer büyümesi) yol açmıştı. 1993 yılında Çince yerel adı ile toplanan bitkilerin yol açtığı zehirlenme olayı nedeniyle, düzinelerce kişinin böbreklerinin iflas ettiği, böbrek nakli yapıldığı basında yer almıştı.
Sayfa 65
Zerdeçalın çözünme sorununun yanı sıra ağızdan alındığında vücuttan emilimi de düşük orandadır. Bu nedenle günde 15 gram kadar zerdeçalı bal ile karıştırıp yutmak gerekir.
Sayfa 52
Reklam
Herhangi bir sağlık eğitimi olmayan, ancak akademik ünvanı bulunan, medyada sık sık boy gösteren her kişinin peşinden kapılıp giderseniz, işiniz zor! Hele hamlelerinizi internetteki bilgi kirliliğine kanarak ve internet üzerinden pazarlanan kontrol dışı ürün kullanarak yapmaya kalkarsanız, vay halinize! Hani halk arasındaki deyiş gibi "Kılavuzu karga olanın..."
Sayfa 10 - Giriş
Hindistan'da kolon kanseri vakalarının az olmasını, bu ülkede zencefilin çok kullanılması ile ilişkilendiren bir çalışmada, ağız yoluyla 4 ay boyunca zencefil özütü verilen deney hayvanlarında, bir kolon kanseri modeli üzerinde belirgin etki gözlenmiş. Çalışma sonucunda zencefilin kolon kanseri üzerinde önleyici etkisi bulunabileceği vurgulanıyor. Ancak bu sadece bir önbulgu.
Sayfa 49
...ağızda çürüklere yol açan bazı... mikropların gelişmesini önleyen madde sanıldığı gibi karanfilyağında bulunan bileşenler değil; fenolik maddeler (kempferol ve mirisetin) bulunmuş. Dolayısıyla kurutulmuş karanfil çiçeklerinin doğrudan ağızda tutulması daha yararlı olabilir.
Sayfa 42
Yapılan diğer çalışmalarda, yine piperin maddesinin, birlikte alınan ilaçların bağırsaklardan emilimini arttırdığı bildiriliyor. Deney hayvanlarında bazı ilaçların kan seviyelerinde, uygulanan piperin miktarına göre artış görülmüş. Ancak yine dikkatinizi çekerim, deneylerde yüksek miktarlarda (20 miligram) saf piperin kullanılmış. Aslında karabiberin bu etkisinden Uzakdoğu tababetinde de yüzlerce yıldır yararlanıyor, hazırlanan geleneksel ilaç terkiplerinin içerisine ilave edilerek etkinin artması sağlanıyor. Ancak baharat olarak kullandığımız karabiber miktarının karaciğerde hasara yol açması ya da hamilelerde düşüğe neden olması veya başka bir yan etki beklenmesi doğru olmaz.
Sayfa 40
Reklam
...Yapılan bir başka çalışmada, üzüm çekirdeği proantosiyanidinlerinin serbest radikaller ile deneysel olarak oluşturulan beyin ve karaciğer hasarı üzerinde E vitamini, C vitamini ve beta-karoten gibi antioksidanlardan daha kuvvetli koruyucu etki gösterdiği gözlenmiştir.
Sayfa 30
Deva ve zehir etkileri arasındaki ince çizgiyi 16. yüzyılda ünlü bilim adamı Paracelsus şu şekilde ifade etmiş: "Bir maddenin yararlı ya da zehirli olması miktarına bağlıdır." Bu kural doğal ya da sentetik tüm moleküller için geçerlidir. İşte eczacılık bu bakımdan bir sanattır; zararlı olabilecek bir madde ustalıkla tedavi amacıyla kullanılabilir; "Eczacılık deva ve zehir arasındaki ince çizgiyi insan sağlığı yararına kullanabilme sanatıdır."
Sayfa 24
384 syf.
7/10 puan verdi
·
193 günde okudu
Şifalı otlar ve şehir efsaneleri
herkesin anlayabileceği bir dille yazılmış. Bir bitki veya hastalık hakkındaki yöntemleri ve reçeteleri bilimsel araştırmalara dayanarak açıklıyor. Yanlış ya da doğru şehir efsanelerinden bakarak her birinin üzerinde tek tek duruyor. İşte bazı şehir efsaneleri: Goji yaşlanmayı geciktirir mi? Ginseng Alzheimer tedavisinde kullanılır mı? Badem kolesterolü düşürür mü? Gingko Biloba faydasız mı? Keyifle okuduğum bilgilendirici ve düşündürücü bir kitap...
İyileştiren Bitkiler
İyileştiren BitkilerErdem Yeşilada · Hayykitap · 201236 okunma
“Eczacılık, deva ve zehir arasındaki ince çizgiyi insan sağlığı yararına kullanabilme sanatıdır.”
"Ginkgo ile Einstein yaratamazsınız ama kapasitenizi daha etkin kullanabilirsiniz!"
245 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.