Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Beyniniz karanlıktadır, ama zihniniz ışığı kurgulayabilir.
Sayfa 41
Reklam
İnsan dişilerinin en az yüzde 15’i, onlara fazladan (dördüncü) bir renk fotoreseptörü kazandıran bir genetik mutasyon taşır ve bu sayede yalnızca üç tip renk fotoreseptörüne sahip olan çoğumuz için aynı görünen renkleri birbirinden ayırt edebilir.
Sayfa 44
Günümüzde çocuk ve gençlerdeki alerjinin en büyük nedeni aşılar ve GM katkı maddeleri, yetişkinlerde ise kortizon, androjen, östrojen ve insülin gibi protein yapılı rekombinant DNA ilaçlardır. Ayrıca bazı ilaçlar ( antibiyotikler, salisilatlar vs) kendi yapısında protein bulunmamasına rağmen, vücuttaki proteinle birleşerek protein özelliği kazanır ve bağışıklık savunmasını baskılar.
Bağışıklık sistemi geçirilen her hastalık ile birlikte uygun bir koruma yöntemi geliştirir ve bunu hafızasında yıllarca saklar. Bu bilgi anne sütü ile çocuğa geçer.
Bagışıklık sistemi, vücut içerisinde detaylı ve dinamik bir iletişim ağı aracılığıyla, milyonlarca farklı düşmanı tanıyıp ayırdedebilme ve hatırlama yeteneğine sahiptir.
Reklam
Bagışıklık vücudun yabancı maddelere yani antijenlere karşı kendini koruma yetisidir. Vücuda zarar verebilecek veya kendine has özelliklerini degiştirebilecek her tür antijeni (yabancı maddeyi) tanıyacak vücudu bunlara karşı farklı savunma yöntemleriyle korumak bağışıklık sisteminin ana görevidir.
Bağlımlılıktan ancak sabırla kurtulursun.
Sayfa 106 - Destek Yayınları
Herhangi bir sebeple kullanılan antibiyotik (anti- karşı, biyo- hayat, yani hayat karşıtı) vücutta ve özellikle bağırsaklarda yaşayan, sağlığı korumakla görevli mikropları yok eder. O zaman faydalı mikropların yerini zararlı mikroplar ve tek hücreliler doldurur.
Saç dökülmesi ve tırnak uzaması da toksinleri vücuttan uzaklaştırma yollarıdır.
Reklam
Tıbbi ilaçların kullanılmasındaki amaç hastalığı yok etmek olabilir. Ancak tıp tarihi acımasızca göstermektedir ki, sentetik maddeleri, vücuda almak bagışıklık sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi ve hormonal sistem gibi sistemlerin işlevine bilinçsizce müdahale etmek akıllıca bir iş değildir. Organlarda sistemlerde ve hücrelerde, her saniye aklın alamayacağı kadar karmaşık, muhteşem ve sonsuz işlemi kontrol etmeye hiçbir insanın aklı ve gücü yetmez. Böyle bir müdahale gerekli de değildir çünkü bu işlemleri kontrol eden, hiç bir hata yapmayan, kusursuz karar veren ve insanın yaptığı hataları en az zararla bertaraf eden muazzam bir Bağışıklık sistemi vardır.
Bir ülkede özellikle romatizmal ağrılarda olmak üzere en etkili ağrı kesici, kan sulandırıcı ve ateş düşürücü olan limon ile en etkili antibiyotik olan sarımsak yetişiyorsa, aspirin ve antibiyotik kullanmanın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.
Doğal aspirin sögüt ağacından üretilirdi. Ancak dünyada sögüt ağaçları giderek azalmakta, aspirin kullananların sayısı ise hızla artmaktadır. Dolayısıyla doğal aspirin yerine artık sentetik aspirin üretilmektedir. Doğal ile sentetik aspirinin farkı ölü ile canlı arasındaki fark gibidir.
Sultamisilin: yan etkileri (anafilaksi şoku dahil) ishal, kanlı ishal, bağırsaklarda yara, sersemlik, halsizlik, havale, dilde kıllanma, kan üretiminde bozulma, kanamalar, karaciğerde toksisite, cilt hastalıkları ve nefrettir. Ayrıca bağışıklık yetmezliğine yol açar. Antibiyotiklerin yan etkileri kullanıldığı dönemde veya kullanımından haftalar, aylar, hatta yıllar sonra oraya çıkar. Bu kadar tehlikeli yan etkileri olan sultamisilin ufacık bebeklere bile verilmektedir.
Sentetik kortizon tüm alerjik hastalıklarda (romatizma, astım - bronşit, egzema) Ve hemen hemen tüm cilt hastalıklarında kullanılan ilaçtır. Anaflaktik şoku önlemede nakledilen organ ve dokularında reddedilmesini engellemede; bağışıklık sistemi, böbrek, pankreas, akciğer ve karaciğer hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Kortizon, bagırsaklarda kalsiyum emilimini azaltır, kemiklerde kalsiyum kaybına böbreklerle dışarı atılmasına sebep olur.
554 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.