Temmuz 2019
Orijinal Adı:

ÖNERİRİM
2020 45. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2020 00:38
Öncelikle, tarihi kitapları, tarihi romanları seven herkese bu kitabı gönül rahatlığıyla öneririm. Meğer ben Julis Caesar hakkında hiçbir sey bilmiyormuşum, bunu kitabı okuduktan sonra fark ettim. Okurken Caesar'ın zekasına, cesaretine ve belagatına hayran kaldım. Kitap Galya seferine fazlaca yer vermiş, onun için Galya kısmında azıcık sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Galya seferlerinden kitapta fazlaca bahsedilmesi de Caesar'ın Galya seferlerini günlük şeklinde not almasından kaynaklanıyor. Ama genel anlamıyla iyi ki okumuşum dedigim bir eser ve iyi ki Julius Caesar'ı tanımışım. Şimdiden iyi okumalar dilerim.
2020 16. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2020 23:54
Roma tarihine kazandırdıklarının dışında en ince ayrıntısına kadar Caesar’ı anlatan bir kitap. Çok iyi araştırılıp, çok iyi analiz edilmiş. Caesar’ın kendi yazdığı “Galya Savaşı Üzerine ve İç Savaş Üzerine” metinleri sayesinde de her şey ortaya konmuş. Bazı gerçekleri yada Roma tarihinin bazı saçmalıklarını aklınızdan yok etmenizi sağlayabilir. Tarih boyunca her imparatorluğun ve uygarlıkların farklı bir savaş sanatları olduklarını da burada daha ayrıntılı görebilirsiniz. Caesar’ın hayatı, arkadaşlıkları, kariyeri, komutan olarak neler yaptığını öğrenmek isterseniz okumanızı tavsiye ederim. Yazarın (Philip Freeman) bu kadar çaba sarf etmesi dışında çevirmeni (Ülke Evrim Uysal) de tebrik ederim.
2020 72. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2020 01:23
Kitapta Caesar hakkında verilen bilgilerle yazar onun nasıl bir askeri deha olduğunu, hatipliği ve siyasi becerileri ile tam bir dahi olduğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Caesar'ın hayatına baktığımız zaman özellikle öne çıkan özelliği kimsenin denemediği şeyleri denemesi ve çok cesur biri olması. Örneğin Yunanistan'a gitmek üzere kışın Akdeniz'e açılması, Cermenlerin topraklarına girmesi, Britanya'ya saldırması vb. nice olaylar sıralanabilir. Bu olaylar kitapta bolca yer almış. Benim gibi siz de Caesar'ın hayatını merak ediyorsanız bu kitabı çekinmeden alıp okuyabilirsiniz. Kitap gayet detaylı, akıcı ve anlaşılır bir şekilde yazılmış. Yazar Caesar'ın kendi yazdığı notlardan faydalandığı gibi başka kaynaklardan da faydalanmayı ihmal etmemiş. Keyifli okumalar dilerim...
Kitap
Puan vermedi·400 syf.·
2021 9. kitabı
Keşke bütün biyografiler böyle olsa. Okurken siz de Sezar ile birlikte yaşıyorsunuz olayları. Çeviri,baskı her şeyiyle çok güzel bir iş çıkartılmış. Kronik kitaptan aynı kalitede hatta daha iyi biyografiler bekliyorum
2021 1. kitabı
Hayatım boyunca ilham alacağım bir karakterin biyografisini okuduğum için çok mutluyum. Caesar başarılı,zeki,pratik ve merhametli bir komutan ve devlet adamıydı. Mö yaşamasına rağmen bugün bile hayatının onun gibi azimli ve hedefi doğrultusunda ilerleyen gençler tarafından okunacağını bilseydi çok mutlu olurdu diye düşünüyorum. Özlü sözüyle satırlarıma son veriyorum. Veni,vidi, vici.
Hakikaten o Caesar!
2020 66. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2020 16:56
Antik Roma'nın en tanınmış komutanı, fakir halka iş, aş yerine ucuz ekmek veren ve gücü arkasında toplayarak cumhuriyeti bitiren diktatör Caesar'ın etkileyici hayat hikayesini öğrenmek isteyenler bu
Sezar'ın hakkını Sezar'a verelim
2023 18. kitabı
Okunma: 24 Mart 2023 10:28
Gaius Julius Caesar... Tarihin en önemli karakterlerinden birisi. Belki de en önemlisi.
Tarihin en büyük askeri ve siyasi dehalarından Iulius Caesar
2024 41. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2024 21:49
Iulius Caesar (veya ülkemizde daha yaygın olarak bilinen ismiyle Jül Sezar) hiç şüphesiz sadece Roma tarihinin değil, insanlık tarihinin en ünlü şahsiyetlerinden birisidir. MÖ. 100-44 yılları
Julius CaesarPhilip Freeman · Kronik Kitap · 2019406 okunma
Yine yolumuz Roma'da kesişecek Sezar...
2026 4. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 14:51
Kimileri için diktatör kimileri için Roma'nın babası. Diktatör mü Baba mı bilmem ama benim için çok değerli bir figür. Roma, İtalya sevgimi daha da artıran bi aslan parçası. Güç zehirlenmesi yaşamayıp, kendine ihanet edenlere merhamet göstermemiş olsaydı belki Roma ve Dünya tarihi çok başka olacaktı. Neysem Sezar Işıklar içinde uyu. Hatıran önünde saygıyla eğiliyorum. İlelebet İtalya ve Türkiye'nin var olması dileğiyle Kitaba gelecek olursak ara ara sıkıcı bazı detaylar olmuş olsa da genel olarak etkileyici okuması keyifli bir kitaptı. Dünya tarihine damga vurmuş isimlerle ilgili yazılan eserleri okumaya bayılıyorum. Kitap hoş ve güzeldi, Beni etkisi altına aldı. Beğendim. Bu tarz eserlere ilgi duyanlar mutlaka okumalı. Yine Roma 'da yolumuz kesişecek Sezar İyi okumalar, Güzel paylaşımlar.
2021 14. kitabı
Hayatı savaşla geçmiş caesar, en güçlü tarihi kişiliklerden birisi. Savaşları detay, roma ve senato yaşantısı daha özet geçilmiş. askeri dehası parlatılmış, siyasi manevraları biraz gölgede kalmış. Kitabı okuduktan sonra ünlü hatip cicero, cato, pompeius, brutus ve kleopatra gibi dönemin isimlerini de araştırma ihtiyacı duyuyorsunuz.. dip notlar da etkili ki (bir kez daha) tarihin asla tek bir perspektiften yorumlanamayacağına kanaat getiriyorsunuz. İlk 200 sayfa sabrettikten sonra diğer yarısı daha hareketli ve zevkli. Tavsiye ederim.

Philip FreemanYazar · 3 kitap
Lisans eğitimini Texas Üniversitesi'nde tamamladı. Doktora çalışmasını Harvard'da yapmıştır. Boston Üniversitesi ve St. Louis'deki Washington Üniversitesi'nde çalıştıktan sonra Iowa'nın küçük bir kasabası olan Decorah'daki Luther College'da Klasikler ve Kelt çalışmaları dersleri verdi. Halen Malibu, Kalifornia'daki Pepperdine Üniversitesi'nde görev yapmaktadır.