Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Philip Freeman

Philip FreemanJulius Caesar yazarı
Yazar
9.0/10
105 Kişi
323
Okunma
10
Beğeni
2.452
Görüntülenme

Hakkında

Lisans eğitimini Texas Üniversitesi'nde tamamladı. Doktora çalışmasını Harvard'da yapmıştır. Boston Üniversitesi ve St. Louis'deki Washington Üniversitesi'nde çalıştıktan sonra Iowa'nın küçük bir kasabası olan Decorah'daki Luther College'da Klasikler ve Kelt çalışmaları dersleri verdi. Halen Malibu, Kalifornia'daki Pepperdine Üniversitesi'nde görev yapmaktadır.
Unvan:
Amerikalı Yazar
Doğum:
Amerika Birleşik Devletleri, 11 Temmuz 1961

Okurlar

10 okur beğendi.
323 okur okudu.
19 okur okuyor.
258 okur okuyacak.
8 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sezar'ın içindeki Şuayip:
Caesar bir Romalıya göre alışılmadık derecede uzun boyluydu. Akdeniz güneşi altında çok uzun zaman geçirmesine karşın açık tenliydi. Koyu renkli, keskin gözleri vardı. Vücudundaki kılları düzenli olarak tıraş edecek kadar titizdi. Bilhassa kelliği söz konusu olduğunda oldukça kibirliydi. Çağlar boyunca pek çok erkeğin yaptığı gibi o da güneş ışığında parlayan kelini, başının iki yanındaki saçlarıyla kapatmaya çalışmış ancak yine çağlar boyunca pek çok erkeğin başna geldiği gibi böyle yaparak kimseyi kandıramamıştı. Caesar, yaşamının sonraki yıllarında askerî zaferleri nedeniyle değil, yalnızca dökülen saçlarını örtmek için defne yaprağından bir taç takardı. Bununla birlikte Romalı kadınlar Caesar'in kelliğine aldırış etmediler. O, kadınların gözdesiydi. Başta Cato'nun üvey kız kardeşi Servilia olmak üzere pek çok güzel kadınla ilişki yaşadı. Servilia, Brutus'un annesi olduğundan, bazı tarihçiler Caesar'ın kendi katilinin gerçek babası olduğunu düşündüler. Bununla birlikte Caesar, Brutus doğduğunda yalnızca on beş yaşındaydı. Bu nedenle büyük olasılıkla Brutus'un babası değildi.
Ne belgelermiş arkadaş!
Caesar askerlerini düzene sokmaya çalıştıysa da panik büyük bir hızla yayıldı. Gemilere ulaşmayı başaran askerler kendilerini aşırı yüklü güvertelere atılar. Bunun üzerine gemiler alabora olmaya başlayınca sudaki asker sayısı daha da arttı. Gözü dönmüş lejyonerler, Caesar'in küçük gemisine bile zorla çıktılar. Bu gemi de batmaya başlayınca neler olacağını anlayan Caesar da kıyafetleriyle suya atladı ve Pharos'a doğru yüzmeye başladı. Tiberde çocukken yüzmeyi öğrenmişti ancak şimdi elli iki yaşındaydı ve tepeden tırnağa zırhlıydı. Bu nedenle boğulma tehlikesi geçirdi. Bununla birlikte elinde çok önemli belgeler vardı ve belgelerin zarar görmemesi için sol elinde tuttuğu kâğıtları suya değdirmemeye çalışıyor, bu sırada üzerine oklar yağıyordu. Bazı kaynaklara göre kıyıya yüzerken mor renkli general pelerinini ağzına sıkıştırmıştı. Başka kaynaklar ise İskenderiyelilerin pelerini ele geçirerek zafer ganimeti olarak sergilediklerini yazar. Gerçek ne olursa olsun, Caesar güçlükle kıyıya ulaşmayı başardı ama geçidi ele geçirmeye çalışırken dört yüz asker ve ondan daha fazla denizci yitirmişti.
Sayfa 307Kitabı okudu
Reklam
kai su, teknon?
Caesar toplantıya katılınca onu karşılamak için tüm senatörler ayağa kalktı. Caesar, müzakereleri hızla bitirip, en öndeki yerine oturmak için acele etti. Caesar'ın kardeşini sürgüne yolladığı Tillius Cimber adlı bir senatör Diktatör'e yanaştı ve kardeşinin affedilmesini içeren bir dilekçeyi ona vermek istedi. Caesar adamı uzaklaştırmaya çalıştı. Cimber ise Caesar'ın togasına yapıştı ve merhamet etmesi için yalvardı. İşaret buydu. Casca adlı bașka bir senatör hançerini çekti ve Caesar'ın boynuna sapladı. Bununla birlikte Casca o kadar endişeliydi ki Caesar'ı ancak hafif şekilde yaralamıştı. Caesar ise sandalyesinden kalkarak stylusunu Casca'nın koluna batırdı ve onu podyumdan aşağı attı. Diger komplocular ise saldırıya geçti ve Caesar'i bıçaklamaya başladılar. Caesar da onlara gözü dönmüş bir șekilde karșılık veriyordu. Caesar'ı önden, yandan ve arkadan yirmi kez bıçakladılar. Caesar nihayet acı ve kan kaybı nedeniyle yere düştü. O ana dek canını kurtarmak için senatörlerle dövüşmeye hazırdı. Ancak kendisine yaklaşan genç bir adamı fark edince gözlerine inanamadı. Shakespeare'in ölümsüz sorusunun (Et Tu, Brute?) aksine Caesar, son sözlerini Brutus'un kulağına Yunanca fısıldadı: kai su, teknon? (Sen de mi çocuğum?) Caesar togasıyla yüzünü örttü ve Pompeius'un heykelinin ayaklarının dibinde öldü.
Sayfa 368 - Stylus: sivri uçlu bir yazı aletiKitabı okudu
Romalılar boyun eğmez:
Romalılar, aşılması olanaksız dağlar ve geçilmez bataklıklarla karşılaşmadıkları takdirde yollarını ok gibi dümdüz inşa ederlerdi. Aslında yollar, dünyaya meydan okuyan taştan bir mesajdı: Romalılar boyun eğmez. İki bin yıl sonra bile Via Appia ve İskoçyadan Suriye'ye dek uzanan imparatorluğun dört bir yanındaki diğer Roma yolları hâlâ ayaktadır.
Muhtemelen boyun devrilsin herif demiştir
Caesar'ın Mısır ziyaretindeki son olay, o bahar Kleopatra'nın erkek bir çocuk doğurmasıydı. Kleopatra oğullarına XV. Ptolemaios adını verdiyse de İskenderiyeliler alaylı bir şekilde çocuğu Caesarion (Yunanca "Küçük Caesar") olarak adlandırdılar. Antik dönem tarihçileri çocuğun doğumu konusunda hemfikir değildir. Bazıları Caesariondan hiç bahsetmez, kimi ise Caesar'in çocuğun babası olmadığını yazar. Ancak Caesar'ın arkadaşları bile hiç hoşnut olmasalar da onun baba olduğunu kabul ederler, dolayısıyla olayın doğruluğundan kuşku duymak için bir neden yoktur. Ne olursa olsun Caesar, Mısır kraliçesinden Romaya tehdit oluşturacak bir erkek çocuk sahibi olacağını hiç düşünmemişti ancak evlilik dışı ilişkinin ürünü olan bu çocuk, Kleopatra'nin sadakatinin sürmesi için faydalı olabilirdi. Caesar'ın uzun süredir acı içinde olan eşi Calpurnia'nin bu haberi aldığında ne tepki verdiğini bilmiyoruz.
Sayfa 313Kitabı okudu
2021'e girerken bu yıl iyiki okumuşum dediğim ve herkese tavsiye ettiğim 5 kitap şöyle: 1) Nutuk: Fazla yoruma gerek yok her Türk'ün her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının okuması gerek olan bir rehber. 2) Hayvan Çiftliği: Çok daha önce okumam gereken bir eserdi. Kitabı bitirdiğimde Yalta Konferansı'nda çekilmiş Stalin ve Churchil'in beraber oturdukları foto geldi aklıma. Her Dünyalı okumalı bu olağanüstü kitabı, tabii bu kitabın bir masal kitabı olmadığının farkına vararak, arkasındaki manaları anlayarak. 3) Farabi'nin İdeal Devleti: Sokrates'in ardışık soruların cevaplarını biriktire biriktire bir sonuca varması gibi Farabi de yaptığı temel tanımlamalar ile kitabın sonunda İdeal Devleti tanımlamış. Yorumlarında gördüğüm kadarıyla, insanların kitabın konusunu tam anlayamaması direk bir İdeal Devlet tanımı beklentisiyle kitabı okuduklarından kaynaklanıyor. Anlaşıldığında çok ufuk açan bir eser. 4) Yüzbaşı'nın Kızı ve Puşkin'in diğer hikayeleri: Sade diliyle harika bir edebi yapıt. Tolstoy ve diğer Rus yazarlara ilham niteliğindeki eserleriyle Puşkin gerçekten Rus edebiyatı için çok önemli bir isim. Dönemin Rusyasının kafada canlanmama ihtimali yok. 5) Iulius Caesar: Böyle önemli bir komutanın kesinlikle tanınması gerek, herkes adını bilse de hakkında sahip olduğu bilgi miktarı o kadar da çok değil. Gayet açıklayıcı ve okuması zevkli bir yazım şekliyle yazılmış. Bilgi tekrarlarıyla boğulmuş veya sıkıcı bir üslupla aşırı bilgi yüklemesi yapılmış bir kitap değil.
Nutuk
Nutuk
İdeal Devlet
İdeal Devlet
Hayvan Çiftliği
Hayvan Çiftliği
Julius Caesar
Julius Caesar
Yüzbaşının Kızı
Yüzbaşının Kızı

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
400 syf.
·
Puan vermedi
Hayatım boyunca ilham alacağım bir karakterin biyografisini okuduğum için çok mutluyum. Caesar başarılı,zeki,pratik ve merhametli bir komutan ve devlet adamıydı. Mö yaşamasına rağmen bugün bile hayatının onun gibi azimli ve hedefi doğrultusunda ilerleyen gençler tarafından okunacağını bilseydi çok mutlu olurdu diye düşünüyorum. Özlü sözüyle satırlarıma son veriyorum. Veni,vidi, vici.
Julius Caesar
Julius CaesarPhilip Freeman · Kronik Kitap · 2019303 okunma
400 syf.
10/10 puan verdi
Hakikaten o Caesar!
Antik Roma'nın en tanınmış komutanı, fakir halka iş, aş yerine ucuz ekmek veren ve gücü arkasında toplayarak cumhuriyeti bitiren diktatör Caesar'ın etkileyici hayat hikayesini öğrenmek isteyenler bu kitabı almakta tereddüt etmesinler. Gayet sade dili ile akıcı olan bu kitap sayesinde tarihe adını altın harflerle yazmış büyük bir deha ile
Julius Caesar
Julius CaesarPhilip Freeman · Kronik Kitap · 2019303 okunma
400 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kitapta Caesar hakkında verilen bilgilerle yazar onun nasıl bir askeri deha olduğunu, hatipliği ve siyasi becerileri ile tam bir dahi olduğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Caesar'ın hayatına baktığımız zaman özellikle öne çıkan özelliği kimsenin denemediği şeyleri denemesi ve çok cesur biri olması. Örneğin Yunanistan'a gitmek üzere kışın Akdeniz'e açılması, Cermenlerin topraklarına girmesi, Britanya'ya saldırması vb. nice olaylar sıralanabilir. Bu olaylar kitapta bolca yer almış. Benim gibi siz de Caesar'ın hayatını merak ediyorsanız bu kitabı çekinmeden alıp okuyabilirsiniz. Kitap gayet detaylı, akıcı ve anlaşılır bir şekilde yazılmış. Yazar Caesar'ın kendi yazdığı notlardan faydalandığı gibi başka kaynaklardan da faydalanmayı ihmal etmemiş. Keyifli okumalar dilerim...
Julius Caesar
Julius CaesarPhilip Freeman · Kronik Kitap · 2019303 okunma