Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Belgelerle Gerçek Tarih 1

Kadir Mısıroğlu'nun En Tartışmalı Sözlerinin Tahlili

Kadir Çandarlıoğlu

Kadir Mısıroğlu'nun En Tartışmalı Sözlerinin Tahlili Sözleri ve Alıntıları

Kadir Mısıroğlu'nun En Tartışmalı Sözlerinin Tahlili sözleri ve alıntılarını, Kadir Mısıroğlu'nun En Tartışmalı Sözlerinin Tahlili kitap alıntılarını, Kadir Mısıroğlu'nun En Tartışmalı Sözlerinin Tahlili en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Toplumu ilmi araştırmalara teşvik eden
Kadir Mısıroğlu
Kadir Mısıroğlu
gibi orijinal adamların, el üstünde tutulması icab ederken "deli" muamelesine maruz kalmaları sanırım sadece bizim ülkemize münhasır ve mahsus bir garabettir.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan, İngilizce Sosyal Bilimler ve Tarih alanlarında kitap tercümeleri bulunan ve bilhassa Kültür ve Etimoloji Tarihi üzerine araştırmalar yapan
Kudret Emiroğlu
Kudret Emiroğlu
ise bu mevzuda şöyle demektedir: “..fesin, Fransız Devrimi sırasında, azat olan esirlere giydirilen Frig başlığının moda olmasından sonra buradan Yunan adaları ve Garp Ocakları’na yayıldığı söylenmekteyse de, fesin biçimiyle Frig başlığı fazla benzeşmemektedir.”
Reklam
Üstad kronolojik olarak tarihi hadiseleri nakleden bir tarihçi değil, bir fikir, ruh ve dava adamıydı. Konuşur, yazar ve eserlerinin bizzat hayata tatbikinde vazife alırdı. Müslüman Gençliğe, ‘Haddinizi de bileceksiniz, hakkınızı da...’ diyerek onları zulmetmeyen, zulme rıza göstermeyen bir hayata çağırdı. Aslında bu cümle onun mücadele hayatının hülasası mahiyetindeydi. Allah Resulü, sahabe, ulema ve meşayıh-ı kirama karşı son derece müeddeb (edepli), onlara düşman olanlara karşı ise tavizsizdi. İslam büyüklerine karşı haddini bilir, düşmanlarına ise hadlerini bildirirdi.”
İhsan Şenocak
İhsan Şenocak
Halbuki Türkler, Hunlardan başlayarak deriden yapılmış kalpak giyerlerdi. Aslen Orta Asya kökenli olan kalpağın, Avrupa'ya Türk göçleri ile girdiği kabul edilir. Ancak Tarihçi ve Türk Dil Kurumu eski başkanlarından Şerafettin Turan'ın "Türk Kültür Tarihi" isimli eserinde de ifade ettiği gibi, "zamanla kalpağın yanında keçeden yapılmış olan börk'ün de yaygınlaştığı, Oğuzların ve Kırgızların börk giydikleri anlaşılmaktadır."
marksistler, insanlara “şeytana tapın” diyemedikleri için, onları bir yaratıcının olmadığına inandırmakla iktifa ediyorlar. Böylece “rakiplerini” sarsmış, birliklerini bozmuş ve dolayısıyla da zayıflatmış oluyorlar.
Muhtemelen bu yüzden; dünyada müze ve üniversitelerde sergilenen “düşünen adam" heykeli, Türkiye'de "Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"nin bahçesini süslemektedir. Düşünmenin delilikle eş manalı oduğu bir rejimde,
Kadir Mısıroğlu
Kadir Mısıroğlu
'na deli denilmesinin sebebini artık daha iyi anlayabiliyorum. Kemalist rejimin neden "düşünen adam"ları akıl hastanesine veya hapishaneye tıktığını sorgulamanın vakti sizce de hâlâ gelmedi mi?
Reklam
Üstad
Kadir Mısıroğlu
Kadir Mısıroğlu
’nun kadim dostu
Osman Nuri Topbaş
Osman Nuri Topbaş
Hocaefendi: “Kadir ağabey ömrü boyunca İslam’ı derdiyle dertlendi. Ümmetin derdini kendi derdi bildi. Yüreği, âlem-i İslam’ın perişan ahvaliyle mağmum idi. Bununla birlikte ümitsizliğin değil, daima ümitvar olmanın bir İslam prensibi olduğunu söyledi. Kendisi Allah’ın dinini yüceltmek için elinden gelen gayreti gösterdiği gibi Müslümanları da ümitle gayrete davet etti. İstikbalin İslam’ın olacağını müjdeledi.”
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Ekrem Buğra Ekinci
Ekrem Buğra Ekinci
: Kimse kimseyi sevmek, her fikrine iştirak etmek mecburiyetinde değil. Ama samimiyet ve müktesebatına saygı göstermek mecburiyetindesiniz. Maalesef Şark’ta insanlar her şeyi siyah veya beyaz görme temayülündedirler. İnsanları tasnif (kategorize) etmeyi severler. Sloganlar hoşlarına gider.
Kadir Mısıroğlu
Kadir Mısıroğlu
da anti-kemalizmin sembolü olarak görülmüştür. Muhalifleri, delile istinaden itiraz edeceklerine, hakareti tercih ettiler. Kendisine ciddi tek bir reddiye veya itiraz yapamadılar.
Kaşgarlı Mahmud'un Divânu Lugâti't Türk'ünde ise aynen şöyle yazar: "börk = Kavuk, başlık. Acemsiz Türk, başsız börk olmaz." Ayrıca Türklerde sarık sarma adeti de vardı. Sarık, Kaşgarlı Mahmud'un Divânu Lugâti't Türk'ünde, "er suwluk urundı" diye geçer. Manası; "adam sarık sarındı" demektir.
Nitekim M. Kemal, Montrö Sözleşmesi imzalandıktan sonra 19 Temmuz 1936’da Tevfik Rüştü Aras’a şu tebrik mesajını gönderir. “Tebrik ederim; Montreux Konferansı’nı pek parlak demeyeceğim, makul neticelendirebildiğinden dolayı."
51 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.