Yeniden Dirilişin Habercisi

2025
Hayykitap

2025 98. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2025 04:30
Herkese Merhaba Bugün sizlere Hayati Sır kaleminden Kalbin Kurtuluşu kitabının yorumu ile geldim Haziran ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 176 sayfalık bir kitap "Kuşatıldık. Dünya ve insan, akıl ve kalp kuşatıldı... Bu kuşatmayı yaracak olan ise ancak ve ancak Allah'ın ipine, vahyin sırlarına sıkı sıkıya sarılmaktır. Zira kurtuluş, kalbin yeniden dirilişindedir." •Hayati Sır hocamın kalemiyle tanışma kitabım oldu. Şiirsel bir üslupla, modern dünyayı, tevhidî ve metafizik bir çerçeveden okuyacağımız manevi bir uyanışa ve dirilişe davetliyiz! "Oku! Kuran'ı. Sen de emret iyiliği. Bilsin artık herkes, insanı, hayatı, kâinatı. Kalbinde sır olanı. Bilsin kendini. Kurtuluşumuz Kur'an'la." •Günümüz insanlığın maneviyattan uzaklaştığı etkiler; yapay zeka, 6G, elektromanyetik dalgalar, telefon ve ileri teknolojiler gibi kısaca hayatımızı kolaylaştırdığını inandığımız bu dijitalleşme nasıl insanı kendi özünden ve yaratıcısından uzaklaştırarak, bir manevi tehdit olduğunu göremiyoruz! •Bu tehdide karşı manevi bir zırh kuşanmanın zamanı gelmedi mi? Kalbin kurtuluşu için Kur'an'a sıkı sıkıya sarılma, dua etme ve Allah'a sığınma zamanı... "İnsan. Yeryüzü Halifesidir. Bunun için yaratılmıştır. Oysa insanın dünya hayatına bakınca. Şaşırabiliyoruz. İnsanın dünya hayat haz ve hızdan ibaret. Kalbin dışında. Vahyin dışında." •Kalbin gerçek kurtuluşu, yeniden dirilişle yani modern dünyanın insanı olarak yaşanan ruhsal zorluklara karşı dünyevi meşguliyetlerden arınarak özüne, ruhuna dönmekle mümkündür. •Oku! anlayarak hissederek satırların arasına gizlenen sırları açığa çıkararak oku. Yeni dünya düzenine esir olma, şeytanı çağırma, savaşları, katili, sürekli yenilenen teknolojilerin neden olduğunu anlamak için oku. Kısacık hayatlarından koparılan çocuklar için satır aralarında gizli sırlarla
Puan vermedi
Bu kitap, manevi bir bakış açısıyla insanın ruhsal yolculuğunu, şeytani etkilerden korunmayı ve kalbin saflaşmasını ele alıyor.Büyük bir hakikatin keşfini ima ediyor; "Kalbin Kurtuluşu" insanın kalbini dünyevi ve metafizik tehlikelerden arındırarak huzura kavuşmasını anlatıyor. Sayfalar da cinler, şeytan ve manevi tehlikeler üzerine vurgu yapılmış. Özellikle "bilgisayar oyunlarının cinleri çağırabileceği" gibi iddialar dikkat çekici ve tartışmalı. Bu, geleneksel inançlarla modern teknolojiyi birleştiren mistik bir yorum olabilir. Ancak bilimsel olarak ele alındığında, cinlerin dijital enerjiyle ilişkilendirilmesi kanıtlanmış bir gerçek değil, daha çok inanç ve metafizik bir yorum meselesi. Teknolojinin, yapay zekânın ve ekran bağımlılığının insan zihni ve çocuklar üzerindeki etkileri ele alınmış."Zihinleri yıkanıyor, harfler sayılara çevriliyor, mânâ kalmıyor" gibi ifadeler, modern dünyanın insanı ruhsal olarak nasıl etkilediğine dair bir eleştiri içeriyor. Aynı zamanda "İyiliği Emret" başlığıyla insanın manevi sorumluluklarına vurgu yapılıyor.İçsel yolculuğa çıkmak, çoğu zaman kişisel gelişim, huzur ve anlam arayışının bir parçasıdır. Eğer içsel bir yolculuğa çıkmazsak, yaşamın yüzeyine odaklanabiliriz ve uzun vadede ruhsal tatminsizlik, kaybolmuşluk veya tatmin duygusunun eksikliği gibi hissiyatlara yol açabilir. İçsel yolculuk, kişiyi daha bilinçli, dengeli ve özgün bir insan yapabilir. Duygusal ve zihinsel olarak derinleşmek, hayatın anlamını daha iyi kavramamıza yardımcı olabilir. Kitap, teknolojinin insanı maneviyattan uzaklaştırdığı fikrini işliyor. Dijital dünya ve ekranların bilinçsiz kullanımıyla ilgili bazı gerçekler olsa da, teknoloji tamamen kötü mü, yoksa nasıl kullanıldığı mı önemli, bu tartışmalı bir konu.? Genel olarak kitap, tasavvufi ve dini bir
Puan vermedi
Herkese selamlar sevgiler Bu gün sizlere @hayatisir hocanın kaleminden satırlara dökülen #kalbinkurtuluşu eseri incelemesi ile geldim Hayati hocanın kaleminden daha önce okumamış olanlar bir roman kitabı sanabilir bu eseri ama hayati Hoca'nın kendine has bir üslubu var hikaye anlatır gibi gerçekleri insanın yüzüne yüzüne vurması gibi.. Bir kaç eserini okumuş ve her bir sayfada ayrı ayrı kocaman anlamlar yüklü satırlara şahit olmuştum. Bu defa ki eseri bambaşka bir anlam yüklü direk kalbe işleyen cinsten.. Dünyanın şu son zamanlarda en çok neye ihtiyacı var sorusuna hayati hoca Kur'an-ı Kerim'e cevabını vermiştir.. Kalbin anahtarı şüphesiz yaratıcımızın bizlere yol gösterici olarak indirdiği mübarek kitabında saklı .. Bir defa şöyle bir söz işitmiştim Kur'an-ı Kerimi herkes olur fakat herkes aynı şeyi anlamaz Rabbim neyi ne kadar öğrenmenizi isterse o kadarına gark oluruz.. Çocuklarımız için neslimiz için yeryüzünün korunması için kalbin kurtuluşu için topluca kıyam etmeye var mısınız? Kurtulacak olanlar bizzat Kuran'ın gölgesi altında yaşayacak olanlar diyor yazarımız peki bunu neden diyor? Teknoloji yapay zeka sağlık elektromanyetik nano çipler kuantum hız manyetik kutuplar ve 6G ... İnsanı yeryüzü halifesi insanlık tehtıt altında teknoloji denen şey insan neslinin insan ruhunu bitirme çabasında yaşanan hiç bir şey tesadüf değil bu hayatta ve yaşanacak olanlarda tabi ki.. Peki bizlere düşen şeyler nelerdir.. İçimize dönmek Özümüze varoluş sebebimize yaradanımıza ve gönderdiği o mübarek kitabına sımsıkı sarılmak.. Cenab-ı Allah'ın salih amel işleyen kulları manevi zırhını kuşanmış olanlar. Kur'an-ın kalbinde yaşayanlar kurtulacak.. Unutmayın beyninize hükmedebilirler ama kalbinize ASLA!! @hayatisir Kahvekokulukitaplar1 Hayykitap
2025 4. kitabı
KALBİN KURTULUŞU Hayati Sır “İnsan… evet, mucizedir.” Ama bu mucizeyi unutalı çok oldu. Dijital çağın hızında savrulduk; iç sesimizi susturduk, kalbimizi geri plana attık. Hakikatten uzaklaştıkça karanlık büyüdü, biz de o karanlığın şekline fark etmeden büründük. Hayati Sır, bu kitabında da (tıpkı diğer kitaplarında olduğu gibi, çok kıymetli bir dille) teknoloji, yapay zekâ, sistemler derken unuttuğumuz ruhumuzu yeniden bize hatırlatıyor. Kaybettiğimiz yönümüzü tekrar bulmamıza yardımcı oluyor. Kalbimizin sesine kulak vermemizi ve asıl kurtuluşun orada olduğunu anlatıyor. Ve en önemlisi, geç kalmadan, bu korkunç yeni dünya düzeninin esiri olmadan uyanmamız için bize bir anahtar sunuyor.Herkes okusun çok isterim. Kurtulacak olanlar. Yeniden Dirilişin Habercileri. Kur'an'ın içinde yaşayanlar. Kalblerinde nur olanlar. İmanı kalbine inenler. Manevi zırhını kuşanmış olanlar. Evet, Cenab-ı Allah'ın Salih amel işleyen kulları. Onlar kurtulacak. #arkakapaktan
2025 33. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2025 21:07
Kalbin Kurtuluşu Yazardan okuduğum ilk kitap, kendine has bir üslubu var. ruhumuzu işliyor o kadar güzel konulardan bahsediyor ki yazarın kalemi çok çok farklı okumakta başlarda zorlandım okudukça alıştımilk sayfalarda çok duygulandım sanki ruhumu okşuyor gibi bir his veriyor. Kalbinin sesini duymayı, nefsine söz geçirmeyi, şeytanın tuzaklarına karşı uyanık kalmayı anlatıyor. dünyanın gidişatına karşı yaşadığı hüznü tedirginliği satırlarında hissettim,ve daha çok Kur’an ve ayetleriyle insanları,uyandırmaya ,toplu iman etmeye son çağrı gibi algıladım bu eserini…Modern dünyanın karmaşası içinde kaybolan insanın özüne dönme, kalbini arındırma ve manevi kurtuluşa ulaşma yollarını inceliyor yalnızca bilgi sunmuyor; aynı zamanda bir farkındalık, bir çağrı ve ruhu arındırmaya yönelik bir kılavuz sunuyor. Modern hayatın karmaşası, teknolojinin kuşatıcı etkisi ve sürekli artan bir koşturmaca... Tüm bunlar arasında insan, çoğu zaman kendi özünden, iç sesinden ve en önemlisi kalbinden uzaklaşıyor. Bu kitap, sıradan bir kişisel gelişim veya dini nasihat kitabı olmanın ötesine geçiyor. Şu kısacık dünya hayatı nedir ki? İnsan, acelecidir. Sabırsızdır. Aldanır. “Bilelim ki ey insanlar! Rabbimiz bizimle oldukça, Rabbimizin yardımını hak edebilecek hayırlı işler yaptıkça, biz iyiler kazanacak. Evet, oku Kur’an’ı, iyiliği emret.” Mutlaka okuyun
2025 52. kitabı
Manevi türde kitaplar okumayı sevenler, bu önerim size! #kalbinkurtuluşu insanın kalbinin dünyevi dertlerden kurtularak nasıl huzura erebileceğini, nasıl gerçek mutluluğa kavuşabileceğini anlatan bir kitap. Ayrıca teknolojinin zararlarından, insan hayatına etkilerinden de bahsedilmiş. Teknolojik bağımlılık şiddetli bir hastalık. Bununla ilgili olan kısımlar benim için gerçekten ilginçti. Bazı kısımlar sorgulanabilir ve okura garip gelse de ekran bağımlılığının günümüzün en büyük problemlerinden olduğunu ve gittikçe de daha tehlikeli bir hal almaya başladığını görmekteyiz. Her şeyin fazlası zarar. Dünyevi işlere kendimizi verdikçe asıl dünyayı unutmaya başladık. Yazardan okuduğum ilk kitaptı. Birkaç arkadaşım övgüyle bahsettiği için bende okumak istedim. Kitap biraz da insanoğlunu uyandırmak, dünyevi işlerle kendinden ve kendi iç sesinden uzaklaşmaması gerektiğini göstermek için yazılmış. Yazarın kendine has bir üslubu var. Okuyup faydalanmak, hatta uyanmak gerektiğini düşünüyorum. Sohbet havasında geçen, sizleri düşünmeye ve fark etmeye zorlayacak bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
2025 139. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 12:36
"KALBİN KURTULUŞU" "Dünya kainatın içinde küçük bir noktadır. İnsan dünyanın içinde o küçücük noktada kalbindeki sonsuz kainatla bir mucizedir. Ve insan bu mucize olma halinin değerini bilmeyip kendini şeytanın oyuncağı yapmıştır ve ne yazık ki insanlıktan çıkmıştır." Modern dünyanın karmaşası içinde kaybolan insanın özüne dönme, kalbini arındırma ve manevi kurtuluşa ulaşma yollarını inceliyor kitabımız. Yazar, akıcı ve etkileyici bir dille, dini ve tasavvufi öğretileri harmanlayarak günümüz insanının karşılaştığı sorunlara farklı bir bakış açısı sunmakta. Günümüz insanı teknolojiyle, bilgiyle, hızla kuşatılmış bir dünyada yaşıyor ama bu bolluk içinde ruhsal bir boşlukla da baş başa kalıyor. Tam da bu noktada eser, iç dünyamıza bir ayna tutuyor ve bize “Asıl kurtuluş kalpte başlar” diyerek sesleniyor. Modern hayatın kaotik ve yorucu akışında, insanın kendine ve yaratıcıya dönüş ihtiyacını en derin şekilde hissettiren kitaplardan biri. Hayati Sır, bu eserinde yalnızca bilgi sunmuyor; aynı zamanda bir farkındalık, bir çağrı ve ruhu arındırmaya yönelik bir kılavuz sunuyor. Modern hayatın karmaşası, teknolojinin kuşatıcı etkisi ve sürekli artan bir koşturmaca... Tüm bunlar arasında insan, çoğu zaman kendi özünden, iç sesinden ve en önemlisi kalbinden uzaklaşıyor. Bu kitap, sıradan bir kişisel gelişim veya dini nasihat kitabı olmanın ötesine geçiyor. Satırlar arasında gezinirken, modern dünyanın dayattığı sahte kimlikler, dışsal başarı odaklı yaşamlar ve teknolojinin bizleri nasıl esir aldığı üzerine çarpıcı tespitlerle karşılaşıyoruz Yazara göre insanın gerçek kurtuluşu, zihninden çok kalbini arındırmasıyla mümkün hale gelir. “kirlenmiş” kalbin saf hâle getirilme sürecini adım adım işleyen yazar, bizlere hem teorik hem pratik anlamda bir manevi arınma yolculuğu
Kalbin Kurtuluşu Rabbime Sağlam Teslimiyetledir
Puan vermedi
İnsan şu kısacık ömrü hayatında ne kadar debelenip duruyor topraktan geldiği özü olan azıcık toprak için Eli kanlı çocuk katili #israil Medeniyetin beşiği,insan haklarına riayet ettiğini düşünen ama uyguladığını görmediğimiz batı ve ABD Eli kanlı ülkeler ve yandaşları İnsanı kuklaya dönüştüren,dünyaya hükmettiğini sanan,vahşi,aciz,ölümlü sonu cehennemin dibi olan İsrail Eser bana bugünlerdeki insanın hakikatini anlatıyor Diyor ki; Hayati Sır “İnsan bilinmez olanın peşine düşer. Kendi gerçeğini dışında arar Oysa bilmez ki asıl bilinmez olan kendindedir Kalbinde.Vahyin içinde. İnsan. Kur’an’la nefes alır. Zikreder.Yoksa insan topraktır. Bir parça toprak. Ruha gelmesinin zamanıdır artık insanın. Ruha gelmek. Kainatın zikrine katılmaktır. Tek bir zikir haline girmek. Trilyonlarca hücrenle. Yıldızlarla bir zikretmek.” #kalbinkurtuluşu secde ile dir. Kur’an iledir. Ruhunu Allah’a birolana teslim edip,dünyalık putlardan arınmak iledir. Oku ,rabbine secde et ki kurtuluşa erenlerden olasın. İnsan çokça düşünmeden eylemlerini gerçekleştiriyor günümüzde çünkü hız tuzağına düşmüştür. Hız şeytandandır.
Din
2025 49. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2025 12:33
‎‎Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere tasavvufi tarzda yazılmış bir kitapla geldim ‎Yazarın kaleminden okuduğum altıncı kitap. Hayatın anlamını, Kur-an'ın önemini, maneviyatı ele almış. Dijital eşyaların tehlikelerinden, bizi sürüklemeye çalıştıkları (ki bence başarılı da oldukları) konuları anlatmış yazarımız. ‎Okumanın, özellikle de Kur'an-ı okumanın, kalbin huzurunu kazanmak için uğraşmanın öneminden bahsedilmiştir. ‎Siz de maneviyata yönelmek, yeniden iç huzurunuzu kazanmak isterseniz okumalısınız. ‎Yazarımızın kalemine sağlık Hayati Sır
Kalbin Kurtuluşu
2025 47. kitabı
Kitabı oldukça beğendim insan ruhuna dokunan kalbim kurtuluşu ismiyle oldukça güzel kur'an-ı Kerim'in önemini anlatan şahane bir kitap tavsiyemdir tüm herkes okumalı