Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kefenin Cebi Yok

Horace McCoy

Kefenin Cebi Yok Hakkında

Kefenin Cebi Yok konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Horace McCoy günümüzde 'polisiye' dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri değil. Bir Agatha Christie'nin popülerliğiyle kıyaslandığında 'tanınmıyor' bile denebilir. Ama gerçekte -hiç değilse kısmen tanınan, Raymond Chandler, Dashiel Hammett gibi- bazı başka Amerikalı yazarlarla birlikte bu türün öncüleri arasında sayılması gereken bir edebiyatçı. Üstelik McCoy'un eserleri pek çok polisiye roman/hikâye yazarınınkilerden daha derin ve güçlü edebiyat ürünleri. Horace McCoy, eserlerinde 1930'ların, 1950'lerin toplumsal bunalımlarını mükemmel yansıtmıştır. Türkiye'de de gösterilen Atları da Vururlar filmi, McCoy'-un 1935'de yayımlanan romanının uyarlamasıdır. McCoy'un eserlerinde polisiye tekniklerinden de yararlanarak yozlaşmış bulduğu sosyal kurumları kıyasıya eleştirmesi, ülkesinde kendisine karşı bazı tepkiler gösterilmesine yolaçmış ve elinizdeki kitabın ilk baskısı ABD'de değil İngiltere'de yapılabilmiştir. Kefenin Cebi Yok'da Horace McCoy, servet sahipleri, vakıflar, müşterek bahisçiler, gazeteciler, ırkçı-milliyetçi şiddet yanlısı grupları konu alır.
Çevirmen:
Ahmet Altan
Ahmet Altan
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 24 dk.Sayfa Sayısı: 226Basım Tarihi: Kasım 1991Yayınevi: İletişim YayınlarıOrijinal Adı: No Pocket in a Shround
ISBN: 9789754701753Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 35.3
Erkek% 64.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Horace McCoy
Horace McCoyYazar · 4 kitap
Horace McCoy (14 Nisan 1897 – 15 Aralık 1955) Büyük Depresyon dönemini anlatan, katı romanlarıyla tanınan ABD'li yazar. 1935 yılında yazdığı, ölümünden on beş yıl sonra aynı isimle sinemaya aktarılan, Atları da Vurular yazarın en bilinen eserleri arasındadır. McCoy Tennessee, Pegram'da doğdu. I. Dünya Savaşı esnasında Birleşik Devletler Ordusu Hava kuvvetlerinde hizmet etti. Düşman hattının arkasına birkaç görev uçuşuyla, bombacılık ve keşif fotoğrafçılığı yaptı. Savaşta yaralandı ve Fransa hükümeti tarafından kahramanlığı için Croix de Guerre ödülü verildi. 1919'dan 1930'a kadar Texas'da Dallas Journal isimli bir yayında spor yazarlığı yaptı. 1920'lerin sonlarına doğru birkaç ucuz, tanınmamış dergide kısa hikâyeleri yayımlandı. Aynı zamanda kara film örneğide olan, klasik romanlarından Kiss Tomorrow Goodbye'ı 1948'de yayımladı. Hikaye, romanın ahlaksız başkahramanı Ralph Cotter tarafından anlatılır. James Cagney romanı, daha sonra aynı isimle sinemaya uyarladı. Henry Hathaway, Raoul Walsh ve Nicholas Ray gibi yönetmenlerle çalıştı. Aynı zamanda King Kong filimin yetkili olmayan senaryo asistanlarından biriydi. McCoy 15 Aralık 1955'de Beverly Hills'te kalp krizinden öldü.