Bir ders kitabından alınacak maksimum verimi aldığımı düşündüm bittiğinde. Mevzu bahis dinse Kur'an-ı Kerim dışında hiçbir şeye ittiba etmem. Bu benim normalim. O yüzden bazen hadis inkarcılığı ile itham edilmişimdir. Bana böyle diyenlerin de hayatında kaç tane hadis okuduğunu çok merak ediyorum. Hoş istersen bütün hadis külliyatlarını aktarsınlar ben yine böyle düşüneceğim. Çünkü akıl mantık diye bir şey var. Ne olursa olsun zaman değişip asır başkalaşıyor. Ben iki dili ana dilim gibi konuşuyorum ve asla bu iki dil arasında bir şeyi bir şeye tam hakkıyla çevirebildiğimi düşünmüyorum. İki dil bilmek sadece bana fayda sağlıyor, başkasına aktarırken birebir aktaramam. Bu Arapçayı bilmeyen benim gibi olan tayfa için. Arapçayı çok iyi bilen insanlara gelelim, Arapça ana dili olan insanlara gelelim. Yıllar yılı Türkçe dersi alıyoruz bütün dersleri geçtim, Türkçeden konuşalım. Bütün Türkçe sınavlarından 100 mü aldık hepsinden full mü çektik? Ya da bugün ana dilimizde okuduğumuz bir kitabı %100 anlıyor muyuz? Bunlar da öyle işler işte. O sırada peygamber efendimiz birine bir söz söylüyor ve o esnada bir olaylar silsilesi var başının sonunu her şeyini bilmeden bu budur demek zaten çok zor. Ki bu işi korkuyla yapanlar da kolay kolay her hadisi kitaplarını almamış. Ama bunun görüyoruz ki sınırı yok, hatta şu anda internet çağında bu çok tehlikeli boyutlara ulaşmış. İnsanlar eskiden bir hadis uğruna 40 belde dolaşıyormuş ve o bir hadisi hayatına yediriyormuş. Yani olay bir sürü bir sürü hadis ezberlemek değil gerçekten kalben o sözün o hareketin hadis sünnet olduğuna ikna olmak. Hadisleri inkar etmiyorum sadece ne olursa olsun sıhhatleri konusunda yüzde yüz verim alınamayacağını düşünüyorum. Ve evet insanların sahih hadis dediği şeyler içinde böyle düşünüyorum. Sonuç itibarıyla