İslam toplumu, Hz.Peygamber’den sonra girdiği yayılma sürecinde kadim din ve kültürlerle karşılaşmıştır. Bu süreçte, genç ve dinamik İslam düşüncesinin bu fikirlerden sağduyuya dayananları hikmet çerçevesinde görüp kendi içine alarak gelişmesi, dünya tarihinin yeni bir medeniyete tanık olmasının yolunu açmıştır. Bu medeniyetin öncüleri, İslam’ı sadece bir inanç bütünü olarak görmeyip onun felsefesini yapan, başka din ve kültür sahiplerinin de anlayıp kavramasını mümkün kılan bir retoriğe dönüştüren Kelamcılar olmuşlardır. Kur’an’ın mantık örgüsünü çok iyi kavrayan, bu örgüye dayanan delilleri, bütün insanları dikkate alarak ortak aklî bir zeminde inşa eden ve yabancı din ve kültürlerin karşı iddialarını da çok iyi bilen Kelamcılar, tarihte gerçekleştirdikleri misyonlarıyla günümüz genç Kelamcılarının rol-modelleri olmuşlardır. İçinde yaşadıkları anın dayattığı bütün sorunları cesaretle ele almak, bunu hem Kur’an hem de akıl zemininde çözümleyerek hayata aktarmak; böylece, sadece bir düşünce değil, aynı zamanda etkin bir tarih yaratmak bu misyonun ana hedefidir.
728 sayfa

728 syf.
10/10 puan verdi
#İman şüphe barındırmaz.
Hangi dine inanıyorsun? -Müslümanım elhamdülillah Madem müslümansın madem İman ettin Islam'a; öyleyse bana dindeki bu farklı anlamaları ve bunların sebebini söyle! Buyrun kitabı okumaya...
Kelam
KelamKolektif · Grafiker Yayınları · 2012147 okunma
728 syf.
Puan vermedi
Okulda üç dönem boyunca yararlandığım yardımcı kaynak, kelam ilmî ile alâkalı çok güzel içerikler barındırıyor.Kitap içerisinde birçok kıymetli hocanın yazısı var okunmasını tavsiye ederim.
Kelam
KelamKolektif · Grafiker Yayınları · 2012147 okunma

Kolektif
KolektifYazar · 9710 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "
Kelebeğin Rüyası
Kelebeğin Rüyası
" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "
Güzel Yazılar - Şiirler
Güzel Yazılar - Şiirler
" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "
Sivil İtaatsizlik
Sivil İtaatsizlik
" gibi yayınlar.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.