Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ken'an Rifai ve Yirminci Asrın Işığında Müslümanlık

Nezihe Araz

Ken'an Rifai ve Yirminci Asrın Işığında Müslümanlık Sözleri ve Alıntıları

Ken'an Rifai ve Yirminci Asrın Işığında Müslümanlık sözleri ve alıntılarını, Ken'an Rifai ve Yirminci Asrın Işığında Müslümanlık kitap alıntılarını, Ken'an Rifai ve Yirminci Asrın Işığında Müslümanlık en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
“İnsan kâfirde, mü’minde, zenginde, fakirde, nar ve nurda aynı tecellîyi gördüğü vakit ancak o zaman, hakikaten lâ ilâhe illâllah demiş olur.”
İnsanların çoğunun bahtsızlıkları, bahtlarından habersiz olmalarından ileri gelir
“Urfî’nin dediği gibi: ‘İy ile de, kötü ile de öyle hoş ol ki, öldüğün zaman müslümanlar seni zemzem ile yıkamak, Hindûlar da ateşte yakmak istesin”
Sayfa 251 - Kubbealtı Neşriyât, 10.baskı, 2021.Kitabı okudu
Reklam
Edepten maksat da,rızâ-yı ilâhîyi tahsil etmektir.
"Edep bir tacdır;onu başına koyduktan sonra istediğin yere git" diyor.Evet !Beşerin kalbi ve gözü nûru, edeptir.Kur'an'ın bütün mânâsı da yalnız edeptir.
Vâsıtalı olsun, vâsıtasız olsun her yerde tecellî eden Allah'tır. Bunu sen anlamamakla böyle olmaması îcap etmez. Yapan, tertip ve tanzim eden hep odur.
Sâmiha Ayverdi kitaplarını okuyan insanların olması da mutluluk...
Esâsında aşk,âşık ve mâşuk diye ayrılıklar yoktur,bunlar tek bir şeyi ifâde eder.Mâşuk,âşıkın aynası,aşk ise her ikisinin mecmûudur.
Benliğin davasını terkeyle gafletten çekil Aşık ol Ken’an dilersen bulmaya maşukunu
Reklam
“Ken’an Rifâi’den bu zümreye mensup birisi, tespih çekerken nasıl tutmak lâzım geldiğini, düz tutulursa Sırat’ın kolay geçilip geçilemeyeceğini sorduğu zaman mâsumâne bir hayretle sual sâhibine, ‘Tespihle Sırat’ın ne alâkası var? İster yukarı tut, ister aşağı tut. Sen kendine bak, kendini doğru tut, bu kâfidir. Sırat tespihin mânâsı ile alâkadardır, şekli ile değil. Tespih demek, Allah’ı tenzih etmek, birlemek demektir, bunu yapabiliyor musun?’ diye sormuştu.”
Sayfa 176 - Kubbealtı Neşriyât, 10.baskı, 2021.Kitabı okudu
“Ken’an Rifâî’yi bütün hayâtı içinde dâima verici görüyoruz. Hastalara hayâtiyetini, tecrübesizlere bilgisini, çâresizlere îmânını, her tâlip olana muhabbetini verdiği gibi, vermeye doyamayan bu insan iki paltosu olduğu zaman birinden tutun da ocağında kaynayan tencereye, dolabındaki ilâca kadar akla gelem, gelmeyen her şeyini etrâfıyla paylaşırdı. Öyle ki bâzen yakınlarının îtirazlarından korkarak sessizce yapılan bu paylaşmalar evin içinde sürprizli hâdiselere bile sebep olmuştur.”
Sayfa 143 - Kubbealtı Neşriyât, 10.baskı, 2021.Kitabı okudu
Dikkat et senin her sözün, düşüncen ve hareketinle gene senin nasîbin binâ edilmektedir. Yalnız seninki değil, beşerin nasîbi de beraber.
“İlle hurma ile oruç bozmak, tahta çanaktan, tahta kaşıkla yemek yemek, cübbe ve sakalda ısrar etmek niçin? Hurma, en bol ve ucuz memleket mahsûlü hangisi ise o demektir. Tahta çanağın mânâsı kap kacakta fazla tekellüf ve masrafa kaymamaktır. Cübbe ve sakalın medlûlü, devrin en sıhhî, sâde, kullanışlı ve tasarruflu kisvesini tercih etmektir. Etik kıymetler dâima bâkirdir, fakat estetik versiyonlar devrin ihtiyâcına göre değişir. Tek bir versiyon üzerinde ısrar etmek, etik kıymetlerimizin velûdiyetine bühtan etmek olur.”
Sayfa 318 - Kubbealtı Neşriyât, 10.baskı, 2021.Kitabı okudu
103 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.