2025 7. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2025 01:16
Merhaba kuşlarım Kitabın konusundan bahsederek başlayacağım, tabiki spoilersız. Bide iki kitap zaten çapraz okuma olduğu için aynı incelemeyi yazacağım. Başlayalım.. Bir kızımız var ve okulun ilk günü 'sersem' bir çocuk kıza omuz atıyor ve bir kız gelip kızımıza yardımcı oluyor. Bu kızlar arkadaş oluyor ve ilk kızımız bu çarpan çocuktan etkileniyor ve çocuğun içtiği sigara izmaritlerini topluyor bir kutuda biriktiriyor. Bir sapık gibi çocuğun peşinde nereye giderse oraya gidiyor.. Bunu bir erkek yapsa katliam çıkardı ama kız yapınca romantik olmuş bla bla. Tamam kız erkeğe tecavüz edemez ama bu da taciz yani, peşinden bir sağa bir sola gidiyor. Tamam romantik gibi ama değil gibi de.. of bilemedim. Ben genel olarak beğendim spoi vermemek için susuyorum ve incelememi bitiriyorum. Okuyacaklara keyifli okumalar. Sağlıcakla kalın...
2024 209. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2024 00:00
KibritKibrit Cemal LatifoğluCemal Latifoğlu Gelin size ne umutlarla başladığım kitabın bende nasıl bir yara, öfke, hayal kırıklığı yaşattığını anlatayım.Ben Dram ve mutsuz son aşığıyımdır, okuduğum şey beni duvardan duvara vursun, kalbimi paramparça etsin isterim. Bu kitabı da dram dendiği için büyük heveslerle okudum. Ama tamamen yanıldım Normal şartlar da kitaba vereceğim puan beş ve daha fazla eleştiri yapmam olurdu gel gelelim ne kadar kitabın sonu ve olayların gidişatı beni delirtse de kitabın bir kaç yerinde ağladığım için insaflı davranmak istedim. İki puan tamamen o ağlamalarımdan geldi Yazarlarımız artık; hasta olduğunu öğrenen karaktere çocukça, bencilce bunu saklama vibe'ı aşılamak yerine, sevdiği kişinin bunu bilmeye hakkı olduğunu,onun elinden vedalaşma şansını alarak aslında daha büyük acı verdiğini bilecek bilinç yazsa dünyamız pespembe olurdu Hiç kimse başka bir insan yerine karar veremez, bunu bilmemesi gerekiyor, bu acıyı kaldıramaz diye düşünerek karşısındaki yerine karar veremez böyle bir hakkı yok.Bu aşk değil.Bu tamamen aptallık Mantığa bakalım; ölümümden sonra üzüleceğine onu terk ettiğime, onu hiç sevmediğime vs inansın elbet acısı bir yerde geçecek. Ee abla hangi ölüm acısı sonsuza kadar sürmüş? İnsanlar evlatlarını eşlerini kaybediyor hayata hayata ediyor, size gelince mi devam edilmiyor? Karşındaki kişi acıdan deliriyor, kendine hem fiziksel hem psikolojik zarar veriyor, hayatında ki her şeyi mahvediyor ve sen bunu izliyorsun. Nasıl acı çektiğini görmezden gelip hala 'bilmemesi gerekiyor'mantığına sığınıyorsun Onu da geçtim, hiç bir açıklama yapmadan hayatından çıkan kendisi değilmiş gibi bir de karşısında ki kişi hayal kırıklığından,acıdan delirince onu suçlamaya, kalbini kırmaya devam ediyor.Sebep; ondan nefret etsindjsjssj Bu saklama olayı o kadar sinir
2024 22. kitabı
kitap gayet hoş bir kitap. okumanızı tavsiye ederim. kitabın konusuna gelirsek iki gencin aşkını anlatıyor. kitabımızın kız karakteri yani izmarit, kibrite yani erkek karakterimize aşık oluyor. sonra bir blog hesabından aşkını itiraf ediyor. kibrit de cevap veriyor ve konuşuyorlar... bunun sonunda yaşanan bir kaç tatsızlık sonucu kitap kötü bitiyor. sonu kötü biten kitaplar okumak istiyorsanız tam size göre.
2026 7. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2026 01:18
Güzel bir kitap. Hele doğum tarihinin 2003 olduğunu duyunca daha çok şaşırdım :))) Kalemi güzel ama daha da güzelleşebilir. Ziraa bazı cümleler o kadar uzun ki yoruluyor insan okurken.
Güzel Ve Çirkin
·432 syf.·
2025 12. kitabı
Selam! Bu günkü konumuz, Kibrit. Ağlayacağımı bilerek okumaya başladığım bir kitaptı kibirt. İlk sayfasında beni etkilemeyi başarmıştı. İlerleyen bölümlerinde beni hayal kırıklığına uğratıp klasik bir Wattpad textingi olduğunu düşünsem de, kesinlikle böyle değil. Dinle, İnsanlar hayat hikayelerini analtırlar başka insanlara. Ben, sana nasıl öldüğümü anlatacağım. Konumuza geçelim! Babasını sigaradan kaybetmiş bir kızımız, babası tarafından terkedilmiş, annesine ebeveynlik yapmak zorunda kalmış sigara bağımlılısı bir oğlanımız var. Onu ilk gören kız, ondan ilk hoşlanan da öyle. Babasını sigaradan kaybetmiş kızın sevdiği çocuğun izmaritlerini biriktirdiği bir kitap okuyoruz. Yedi ay boyunca hislerini sadece kendisini ve onu gördüğü ilk gün açtığı bloğunun takipçileri biliyor. Zamanla onun da bu bloğu kullandığını fark edecek ve yazışmaları burada başlayacak. Çocuk kibrit, kız izmarit olacak. Sonra birbirleri için çok daha büyük anlamlar taşıyan kişiler olacaklar. Kitabı klişe kitaplardan ayıran Kibrit'in naifliği en çok ta. Kitaba edebilik kazandıran altı dolu yazışmaları... Güzel ve çirkinin trajik sonlu haline benziyor kitap. Kız hiç sevgi görmeyip canavar olduğunu zanneden Kibrit'e diğer insanlardan çok daha insancıl olduğunu gösteriyor. Kibrit, İzmarit'e inanıyor çünkü ilk kez birinden değer görüyor, bu değere layık olmaya çalışıyor zamanla. Kitap eleştirilerim, doğal olarak spoilerlı. Dürüstlük çok önemli benim için özellikle böyle bir bağ kurulacaksa. Ben Lidyanın arkadaşı, annesi veya ne bileyim yakını olsam gerçekleri anlatırdım Kutay'a çünkü onun nasıl daha iyi olacağı önemli olan benim için. Bir de insanın bazen de bencil olması gerekiyor, ne zaman bencil olacağını bilmesi gerekiyor. Doğrular elbet bir gün ortaya çıkacaktır siz bunu ne kadar erken itiraf
Duygu ve Düşünce
2024 47. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2024 09:03
"Ölecek miydim ben şimdi? Henüz ellerini tutamadan... Henüz karşısı­na geçip gülümseyemeden, ben geldim, diyemeden, yeşil gözlerinde parla­yan yansımamı izleyemeden, onunla el ele dolaşmanın hayalini kurduğumuz sokaklardan geçemeden, kalp atışlarını ezberleyemeden mi verecektim son nefesimi?" *** “Bunca uyuşmazlığa, denk gelemeyişe ve hayatın o sinir bozucu teğet ge­çişlerine rağmen birbirini anlayan iki insanın birbirini bulması, tüm ihtimallerin en güzeli bence.” *** Tamamı texting olan İzmarit kitabının devam kitabı olan Kibrit ilk kitaptaki boşlukları dolduruyor. “Kibrit”, Kutay Harmanlı’nın hikayesini anlatıyor; hayatı boyunca biri tarafından sevilebileceğine olan inancını yitirmiş bir genç. Soğuk, asi ve hırçın görüntüsünün altında, sevilmediği için hayata kırgın bir çocuk yatıyor. Bir gece, blog hesabına gelen bir bildirimle, bugüne dek hiçbir yerde rastlamadığı bir sevgiye rastlıyor: İzmarit. Kitap, aşkın insan üzerindeki etkisini, bazen delilik derecesine varan tutkusunu ve hayatın beklenmedik dönüşlerini işliyor. “Izmarit”, Kibrit’in içtiği sigara izmaritlerini toplayıp bir kutuda saklayan ve ondan çalınan nefesleri de saklayabileceğini sanan bir karakterin hikayesini takip ediyor. Altı yaşında içine düştüğü döngüden kendini kurtarabileceğini ve bu defa kendi sonunu kendisinin yazabileceğini umuyor. *** Yazar, İki lise son sınıf öğrencisi için fazlasıyla şairane ve dramatik bir dili kullanmış ama Teşekkür kısmında çok sancılı bir dönemin ürünü olduğunu belirtmiş ki zaten yazdığı sondan da anladık onu. Açıkçası ilk önce kafa dağıtmak için okumaya başladım seriyi ama böyle bir hikaye beklemiyordum. Wattpad 'te okuduğum daha iyi texting kurguları var ama hiçbirinin dili bu kadar iyi değil. Bence yazarın muhteşem bir anlatım dili ve kalemi var bunu
KibritCemal Latifoğlu · Ephesus Yayınları · 2023860 okunma
Bir Kibritin Gölgesinde Kaldım…
2025 11. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2025 00:19
Kutay’ın Hikâyesi, Benim Sessizliğim. Cemal Latifoğlu’nun Kibrit’i benim için sadece bir roman olmadı. Bu kitapla birlikte ben de içimde susturup durduğum bazı şeylerle yüzleştim. Kutay’ın hikâyesi boyunca okuduklarım, bazı yerlerde kendi cümlelerim gibi geldi. Çünkü bazı kitaplar okurun hikâyesine karışıyor, senin yerine konuşuyor, senin yerine susuyor. Kibrit tam olarak böyle bir kitaptı benim için. Kutay bir karakterdi, evet. Ama aynı zamanda ait olamayan herkesin sesi gibiydi. Sevdiği hâlde susanların, yanında olduğu hâlde sarılamayanların, göz göre göre kaybedenlerin hikâyesiydi bu. Ben de o sessizliğin içinden geçtim. Ben de sevdiğim birini ardımda bırakıp gitmek zorunda kaldım. Gitmek istemedim. Ama bazen hayat, istemediğimiz şeyleri önümüze “zorunluluk” gibi koyuyor. Bu kitabı tam da böyle bir anda okudum. Kitapta bazı satırlar var ki, içime düğüm gibi oturdu. Mesela şu cümlede sadece bir ayrılığı değil, bir ölüm sessizliğini duydum: “Senden gitmek ölümün ta kendisiydi, sevgilim.” Ve şu satırda, evine dönemeyen insanların sessizliğine tanıklık ettim: “Ev en nihayetinde kalbidir insanın.” Ama en çok da şu cümlede zaman durdu benim için: “Bugün benim doğum günüm. Ve ben az önce öleceğimi öğrendim.” Kelimeler kısa ama keskin, duygular ise göğsümde biriken duman gibi. Kutay’ın hikâyesinde yalnızca aşk yoktu. Aynı zamanda bir annenin sevgiye tutunamayan geçmişi vardı. Kutay’ın annesi, genç yaşta kocasını kaybetmişti. Onu unutamamıştı. Bu kayıp, içinde bir sevgi donmasına yol açmıştı. Kutay sevgiye hasret büyüdü. Annesinin içindeki o eksik parçayı fark etti ama dolduramadı. Bu da onu sevgiye, ama her zaman en uçta, en tehlikeli yerde aramaya itti. Belki de o yüzden bir kayıpta hemen sönmeye hazırdı. Kutay’ın hikâyesi sadece bir aşk hikâyesi değildi. Onu
Bir Ölü, Bir Deli, Bir De Kalbi Kırık Ben
2025 145. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2025 22:21
Kitabı bitirdiğim de durumumuz tam olarak bu şekildeydi. Tamam büyük spoiler verdim ama siz de beni anlayın eğer ki sadece hikaye kötü sonlu bitti deseydim bile anlamayacak mıydınız karakterlerin kavuşamadığını, hatta eminim ki büyük bir çoğunluk ikisinden birinin öldüğünü de muhakkak ki tahmin ederdi. Benim burada yaptığım tek şey sizin bu tahmininizi onaylamak oldu o kadar. Lütfen bana çok kızmayın. KibritKibrit , şans eseri okumaya başladığım ve bitirdikten sonra bunu yaptığım için hem çok mutlu hem de kırgın hissetiğim bir kitap. Kalbimde bir yangın var nasıl anlatayım ki size. Hayatımda hiç bu kadar güzel bir romantizm, böylesine saf ve yoğun duygular ve canımdan çok seveceğim bir çift okumamıştım. Kaderleri o kadar acı doluydu ki ana karakterlerin belki onlar dile gelip yazara sitem edemez ama ben ikisini böylesine zalim bir kadere mahkum ettiği için Cemal LatifoğluCemal Latifoğlu 'na çok kırgınım. Eğer ki kitabı okurken göğüs kafesime santim santim işleyen ve en sonunda da kalbimi paramparça eden bu kırgınlık beni tıpkı ruhumu öldürdüğü gibi fiziksel olarak da öldürebilseydi şayet şu an burada durup size bu satırları yazamazdım. Daha önce hiç bir kitap için tek damla gözyaşı dökmemiş olan ben KibritKibrit 'in son sayfalarında kendimi toparlayamadım. Gözlerimin önünü kapatan yaşlar görüşümü bulanıklaştırıp usulca gözlüğümün camlarına düşerken elimde peçete hikayenin finaline ulaşabilmek uğruna kanayan kalbimle savaştım. Öhm neyse kendimi kaptırmayayım sonuçta buraya benim yaptığım edebiyatı okumaya değil kitabın incelemesini görmeye geldiniz. Hemen konuya geri dönüyorum o halde. Kitapta romantizm var fakat sadece bir romantizm hikayesi değil kesinlikle. Hem Kutay hem de Lidya lise çağında ama ne bu bir genç kurgusu ne de klişe bir hikaye. Ben koca kitap boyunca onların hiçbir şımarık
2024 786. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2024 23:29
Kutay, kimsenin onu sevmediğini, hayatını boşa yaşadığını düşünüyordur. Bunun için de içini dökebileceği bir blog açmıştır ve orada sözler paylaşıyordur. Bir gün İzmarit adlı kullanıcıdan mesaj gelmiştir, uzun zamandır onu sevdiğini ve artık onu görmesi gerektiğini söylüyordur. Bu nokta da Kutay'ın hayatı değişmeye başlıyor.
KİBRİT
2024 65. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2024 23:41
Kibrit ve izmarit'in hikayesi.. Dikkat!.. Okumak isteyenler için detay spoiler içerebilir. Kutay ve Lidya Okulda agresif bir çocuk olan ailevi sorunlardan dolayı okul hayatında kırıp döken bir çocuk olan Kutay.. Ve Kutay'a karşı bir çekim gücü hissedip içtiği sigaraların izmaritini toplayan kendini gizleyen ve bir hesap üzerinde KİBRİT olduğunu öğrendiği Kutay ile yazarak konuşan İzmarit'in hikayesi.. Bir o kadar dokunaklı ve imkansız ve herşeye rağmen sevginin ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir hikaye.. Okul, ev, aile, arkadaşlık üzerine güzel bir kitap. Teşekkürler.

Cemal LatifoğluYazar · 1 kitap
Cemal Latifoğlu 3 Ocak 2003 tarihinde Almanya’da doğmuştur. Aslen Trabzonludur ve Oğlak burcudur. Sürekli taşınmaları nedeniyle eğitim hayatı boyunca birçok okul değiştirmiştir. Lise öğreniminin tamamını Ankara’da tamamladıktan sonra üniversite eğitimine İstanbul’da başlamıştır. Hâlen akademik hayatına devam etmekte, aynı zamanda aktif olarak yazarlık yapmaktadır. Yazı üretme süreci, hem kişisel gelişimine katkı sağlamakta hem de ifade gücünü zenginleştirmektedir.