Dünya Hökümətinin Sirləri

Azerbaycanca

300'ler Komitesi
2020 21. kitabı
Okunma: 08 Mart 2020 00:08
Bu kitap 'sıradışı' insanlara hitaben yazılmıştır. Sınırlı alan, sınırlı bilgi ve sınırlı okuma ile anlaşılamayan konulara açıklık getirmeye çalışmaktadır. Bunu da kitabın başında, 'sınırlı kapasitemizi aşan bilgilerimizi aldığımızda bunların doğruluklarından şüphelenmeliyiz (s.11)' diyerek okuyucuya bildiriyor. Yani sınırlı bilgiyle bazı anlaşılamayan şeylerin çözümlenemeyeceğini ifade ediyor. Anlatılan olayları anlatıldığı kadar gören bir kişinin yaşantısı da düz bir çizgi gibidir. Hep aynı yoldan işe, eve gitmeye benzer. Etrafında başka yol, yer aramak istemez ya da gerek duymaz. Normal anlatım dışında bir şey söylendiğinde ise hep şu kavramlarla karşı çıkar: 'Sen nereden biliyorsun?'. 'Yalan bunlar?'. 'Komplo, iftira ?'. 'Hadi canım sende!' gibi onlarca cümle kurar. Olayları anlatan kişi (yani anlatıcı) sonra kendini sorgulamaya başlar. 'Acaba ben mi biraz abarttım. Çoğunluk yalan söyleyecek değil ya!'. İşte bu uyanış hali kişiyi daima dinç tutar. Sorgulamadan çekinmez ve kendisi de bu sorgulamadan payını alır. Ve birden William Reich'in Dinle Küçük Adam'daki (#62809933) 'küçük adam' kavramı karşımıza çıkar. Ama 'küçük adam' olarak değil onu aşmış Reich olarak. Peki burada küçük adam kim diye düşündüğümüzde ise o, normal anlatının dışında bir şey duymak istemeyen kişdir. Ya da ben öyle anlıyorum. Yazarda, 'Gün çoktan döndü buralarda'(Barış Manço - Dönence) der gibi bizlere sıradan gösterilen olayların arkasında olan güçler hakkında bilgi vererek 'sıradanlaşmanın' tehlikesine dem vurarak, birileri tarafından 'sıradanlaştırılamayan' kişiler olunması için görülmesi, duyulması, okunması, yazılması ve tartışılmasını istiyor. 150 yıldır dünyayı yöneten 300'ler Komitesinin (s.13) yapısı hakkında bilgi verirken, sıradan okunan veya gözüken
Siyaset
2017 3. kitabı
Komite, Illuminatik örgütler diyebileceğimiz örgütlerin Genel Kurulu gibidir. Ekonomik sömürü, manipülasyon, zihin kontrolü vb. yöntemler ile dünyayı kontrol eden "Elit Soy"un faaliyetleri açıklanmıştır. İnsanları kolelestirmek, dünyanın tek hakimi olmak bu komitenin yegane amaci olarak gözükmektedir. Kitap kimilerine saçma veya aşırı gelebilir. Özellikle şarkıcıların kliplerine indirgenen İlluminatik zihniyet halk arasında alay konusu yapılmaktadır. Bu durumda insanların algisi değiştirilerek gerçeğin üstü kapatilmaktadir. Zaten onların da amacı budur; insanları Illuminatik zihniyetin olmadığına inandırmak. Bu konulara ilginiz varsa tavsiyem konuları birden çok yazardan okuyup bilgilerin güvenilirliğini teyit edebilirsiniz.
Puan vermedi··
Halihazırda okumaya devam ediyorum, kitabı piyasadan edinmek neredeyse imkansız kasıtlı olarak tüm mağazalardan satın alınıp yayıncısı destek yayınevine yeni baskı yapmaması telkin edildiğine kesinlikle eminim önceki okuduğunuz komplo teorisi kitaplarını unutup ayağı yere basan ve işin özünü anlamanıza yarayacak bu kitabı tabi edinebilirseniz herkese tavsiye ediyorum..
Etkileyici
2023 2. kitabı
Medyanın ve aldığınız eğitim hayatının size asla bahsetmediği ve bahsetmeyeceği gerçekler, dünya üzerinde oynanmış ve oynanmakta olan bütün kirli planlar bu kitapta yazılı. Kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap.
Hayata Dair
2024 34. kitabı
Ara ara tekrara düşmüş ama yine de akıcı.. Tek Dünya Devleti'nin elit kesimi(300ler komitesi) servetleri uyuşturucu kaçakçılığı, altın, elmas, silah, bankacılık, borsa, petrol, medya ve eğlence sektörlerinden gelen İngiliz aristokrasisi ve onun Amerikalı akrabalarından oluşacaktır. Wall Street aracı kurumları 300'ler Komitesi'ne geçmiştir. Elindeki bu kontrol mekanizmasıyla Komite, üyelerinin Wall Street'te sıradan bir yabancı yatırımcıdan en az iki kat daha fazlasını kazanmasını sağlamaktadır. Dünyanın en zengin bazı aileleri Avrupa'da yaşamaktadır dolayısı ile bunların diğer Komite üyelerinden daha üstün olmaları normaldir. Araştırma yazıları ilk kerede anlamak virolog veya mikrobiyolog olmayan bir kişi için zor olabilir ancak hemen pes etmeyiniz. Okumaya devam ettikçe detayların kafanızda anlam ifade etmeye başladıklarını göreceksiniz. Bu deneyim eski Poloraid fotoğrafları incelemek gibidir. İlk başta fotoğraf kâğıdı bembeyazdır, sonra dış hatlar belirmeye başlarlar ve en sonunda net fotoğrafı görürsünüz. Tavistok Enstitüsü hakkında çok bilgi yok. Ama adamlar aynı planları dünyanın gözünün içine baka baka hala uyguluyorlar. Okudukça vahşi insanların aslında takım elbiseli ve saygın görünümlü olduğunu görüyoruz. Dünyayı yönetmek için her türlü entrika, Zulüm, timsah gözyaşları içinde olan batının siyasi koridorlarında satın almış olan ahtapot gibi dünyanın her yerinde olan şirketler. Toplumları yönetmek için, "Seri halinde krizler yaratarak nüfusu Lewin terör taktiklerine göre yönlendirmeye çalışın. Hedef grubun beklendiği gibi hareket ettiğini göreceksiniz." Çalışmalarında tavistok üyesi Lewin'in psikolojik MANİPÜLASYON İle özellikle televizyon, sosyal medya ve kadın dernekleri olmak üzere medya araçlarının geniş halk kitleleri üzerindeki sosyal kontrolü
Her son bir başlangıç
2024 11. kitabı
Kitap, güçlü ve etkileyici bir analiz sunarak okuyucuları küresel elitlerin gizli planlarına dair bir yolculuğa çıkarıyor. Coleman, kitapta, dünya üzerindeki politik, ekonomik ve sosyal olayların arkasındaki güç yapılarını ele alıyor ve bu yapıların nasıl bir araya geldiğini, nasıl çalıştığını ve nasıl etki yarattığını detaylı bir şekilde inceliyor. 300'ler Komitesi adını verdiği bu elit grup, Coleman'a göre, dünyadaki olayları kontrol eden ve manipüle eden güçlü bir oluşum olarak karşımıza çıkıyor. Kitap, okuyucuları dünya sahnesinde gerçekleşen olayları daha derinlemesine anlamaya ve arkasındaki gizli güç dinamiklerini çözmeye teşvik ediyor. Coleman'ın kapsamlı araştırması ve açıklayıcı yaklaşımı, okuyuculara aydınlatıcı bir bakış açısı sunarken, aynı zamanda dünya siyaseti ve güç ilişkileri hakkında derin bir anlayış kazandırıyor. Kitap karanlıkta kalan gerçekleri ortaya çıkararak, okuyucuları düşündürmeye ve harekete geçmeye teşvik eden bir kılavuz niteliği taşıyor.
Bence komplo teorisi değil
2022 8. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2022 14:54
Uzun zamandan beri okunmak için sırasını bekliyordu ve aslında sırası hala gelmemişti. Twitter'da gördüğüm pandemi hakkındaki paylaşım üzerine öne çektim. John Coleman eski bir MI16 ajanı ve yeni dünya düzeni hakkında pek çok kitabı var. Bu kitabında şimdilerdeki tabiriyle "büyük sıfırlama" konusuna girmiş. Özellikle pandemi, küçük çaplı savaşlar, kıtlık vb konularındaki aktarımlarının (günümüzdeki olayları göz önüne aldığımızda) "boş konuşuyor" diyemiyorsunuz. Kennedy suikasti ile ilgili kitapta iki bölüm var. "Çok gizli, herkes bilmez" dediği konulara, isimlere "yıllar süren" araştırmaları sonucu ulaştığını iddia eden yazar hakkında insan şunu düşünmeden de edemiyor: "iyi de abi sen bu kadar gizli bilgilere ulaşıp adamları deşifre edebiliyorsan, bu çok gizli adamlar bu bilgileri yayınlamana nasıl izin verdi?"
Araştırma-İnceleme
2019 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2019 15:13
Kitap daha cok amerikan kulturu icin ancak yinede evrensel yanlari barindiriyor..ozetle aslinda son dort yuzyil dir sirketlerin dunyayi yonetmede hukumetlerden daha buyuk rolu oldugu ifade edilir..kapitalizmin dogmasi ile birlikte sirketokrasi dunyaya kanli bir sekilde hakim olmustur..tabi monarsiyle uzlasarak..isci-kole sinifida millete evrilmis ve bir tak haklarla duzenin carkini dondurucu olarak islev gormektedir
2015 10. kitabı
INSALANRIN COXALDIGINI DEYIB ONNARI AZALTMAX UCUN HANSI YOLLARA EL ATILDIGI BARADEKI FIKIRLERI COX GOZEL VURGUULUYUB MENCE BU KITABI HAMI OXUMALIDI. CUNKI KITAPDA HER SEY COX GOZEL VURGULANIB.

John ColemanYazar · 2 kitap
John Coleman (1935 doğumlu), dünya meselelerinin yazarı ve analistidir. Dünyanın güç yapısını analiz eden çok sayıda kitap ve çeşitli yazılar yazan MI6 için bir İngiliz İstihbarat Subayı olduğunu iddia ediyor. “300'lerin Komitesi ” olarak adlandırdığı göreceli olarak küçük bir insan grubunun, bir dünya hükümetinin hedefini peşinde koşan yönetici bir elit oluşturduğunu savunuyor. ++ The Rothschild Dynasty - A book documenting the extensive and secretive influence of the Rothschild extended-family of bankers. ++ The Tavistock Institute Of Human Relations: Shaping the Moral, Spiritual, Cultural, Political and Economic Decline of the United States of America ++ Conspirators Hierarchy: The Story of the Committee of 300 ++ One World Order: Socialist Dictatorship (formerly titled Socialism: The Road To Slavery) ++ Diplomacy by Deception: An Account of the Treasonous Conduct by the Governments of Britain and the United States ++ Beyond The Conspiracy: Unmasking The Invisible World Government, The Committee Of 300 ++ What You Should Know About The United States Constitution And The Bill Of Rights