Komplolar Üzerine

Niccolo Machiavelli
Makyavelizm'in isim babası ünlü İtalyan düşünür ve siyasetçi Niccolò Machiavelli Komplolar Üzerine'de, Prenslere öğütlerine devam ediyor. Örnek ve benzetmelerinde Roma İmparatorluğu'nu kullanarak, zamane prens ve cumhuriyetlerine, "nasıl ayakta kalacaklarını" ve "iktidarın inceliklerini" öğretiyor. İktidarda kalmak isteyenlerin dini nasıl kullanmaları ve halka karşı nasıl bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğini bir bir anlatıyor. Komplolar Üzerine, öne sürdüğü tezler günümüzde de hâlâ geçerliliğini koruyan ve uygulama alanı bulan, Makyavelizm'e giriş niteliğinde bir eserdir. (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 18 dk.Sayfa Sayısı: 152Basım Tarihi: 2015İlk Yayın Tarihi: 1531Yayınevi: Fabula YayınlarıOrijinal Adı: on Conspiracies
ISBN: 9786059115810Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

152 syf.
Puan vermedi
Niccolò Machiavelli “Komplolar Üzerine”.. (Fotoğrafı kaydedebilirsiniz, okuma rotanızda mühim bir eser olacak) Siyaset bilimi ve politik etiğin kurucusu Machiavelli’nin en bilinen eseri “Prens”, Komplolar üzerine de, yine döneminin prens ve cumhuriyetlerine “iktidarın inceliklerini” öğretiyor. Tabi iktidarda kalmak isteyenlerin, dini nasıl kullanmaları gerektiğini de. İtalyan düşünürün beş asır önce kurduğu tezler, günümüzde hala güncel. Makyavelizm’in isim babasına göre, (ki bu aynı zamanda makyavelistin tanımı) siyasette amaca varmak için gidilen tüm yollar meşru (zafere giden yolda her şey mübah). Felsefesinin özünü, siyasetin ahlaktan bağımsız, kendine özgü bir alanın olması oluşturuyor. Bunun hayattaki karşılığı ve geçerliliği tartışılır. Makyavelizme giriş olarak da kabul edilen, adıyla ürkütücü eser okuma ritmi düşük olanlar için bile, demir leblebi değil. Az talim terbiye yine hayata farklı lehten bakmak, siyasetle güzel bir mesai için ideal. Tekrar okumamı yapıp, tavsiye listeme, mis gibi iliştirdim.
Komplolar Üzerine
Komplolar ÜzerineNiccolo Machiavelli · Fabula Yayınları · 201590 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.