Mihail Bulgakov

Puan

7.610 üzerinden
6,9bin Kişi · 1101 İnceleme
Puan vermedi
Biraz bilim kurgu, biraz distopik biraz da fantastik bir roman olsun . Kaliteli psikolojik ve sosyolojik tahliller içersin, üstelik ibretlik mesajlar da versin. Bütün bunların yanında arka planda
Köpek Kalbi
Köpek KalbiMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201922,6bin okunma
8/10 puan verdi
Kafka'nın Dönüşüm adlı kitabını çoğunuz okumuşsunuzdur. Gregor Samsa bir sabah uyandığında kendini dev bir hamamböceği olarak bulmuştu yatağında, ve ondan sonra hayatının çığrından çıkışını hem
Serzeniş
Puan vermedi
“Alt tarafı bir çiçek koklayıp, bir hayvan sahiplenip, birkaç insan tanıyıp,
7/10 puan verdi
Sovyet Edebiyatından Bir Kara Mizah: Köpek Kalbi… Roman, soğukla ve açlıkla mücadele etmekte olan yaralı sokak köpeği Şarik‘in ağzından başlar. Çektiği onca acıya rağmen hayatta kalma güdüleri galip gelmiştir. Bir gün ona uzatlılam yardım eline mutlu olmuştur ama bilmeği şey o eli uzatan kişinin aslında denek arayışındaki bir bilimadamı olduğudur. Şarik’in bu sıcak yuvada başlayan yeni hayatı, bir ameliyat masasında bambaşka bir yola girer. Ben okurken bazı yerlerde ki diyaloglar kafamı karıştırdı işin doğrusu bir kaç defa okumak zorunda kaldım karışık geldi bana ama genel olarak beğendim kitabı okuyacak arkadaşlara şimdiden keyifli okumalar dilerim …
Köpek Kalbi
Yasaklanan kitap, yasaklanamayan insan...
Puan vermedi
• Öncelikle yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve gayet akıcı, güzel bir dil kullanılmış. İnsan, varlıkların en yücesidir evet, ama maalesef en acımasızıdır da. Bu kitapta bunu bir kere daha gözler
Köpek Kalbi
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.