Risk Almamanın Riskleri

Korku Kültürü

Frank Furedi

Korku Kültürü Sözleri ve Alıntıları

Korku Kültürü sözleri ve alıntılarını, Korku Kültürü kitap alıntılarını, Korku Kültürü en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Korku içindeki bir toplum, riskin kendisini ortadan kaldıramasa bile, riskli sandığı her davranışı mahkûm eder.
kendisine zorluklarla baş etmek için yardıma ihtiyacı olduğu sürekli olarak tekrarlanan bir insan, sonunda sorunlarını kendi başına çözmekte zorlanır. taciz kültürü kişisel güçsüzlüğü olumlar ve insanların hedeflerini aşağıya çeker.
Reklam
Medya, toplumun riski algılayış biçiminin şekillenmesinde ciddi bir rol oynar.
1980'lerden beri taciz deneyiminin normalleştirilınesiyle -yani olağandışı bir şey olmaktan çıkartılmasıyla- birlikte, insanlar birbirlerine farklı gözle bakmaya başladı. Tacizin müthiş yaygın olduğu, birçok insanın bundan etkilendiği ve zarar gördüğü son derece yaygın kabul gören bir fikir. Şiddet dalgasının yükseldiği sanısıyla, herkesin potansiyel bir tacizci ya da kurban olarak görüldüğü bir ahlaki ortamda, bu tür iddialar. İşte, bu bölümde de tacize uğrayan kişi ya da bir diğer insandan zarar gören birey ele alınıyor.
Belirli teknolojilerin yıkıcı yönlerinin ortaya çıkması bile bir risk bilinci kültürü oluşturamadı. Japonya'da, İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima ve Nagazaki'de yaşanan korkunç deneyimlerden sonra dahi, -nükleer silahlara karşı bir düşmanlık doğsa da- teknolojik gelişmeye olan inanç sarsılmadı. Aynı şekilde, bilimin ve bilginin ilerlemesiyle risk bilincinin büyümesi arasında bir neden sonuç ilişkisi olduğu da söylenemez
Genelde ''ahlaki panikleri" olumsuz ve zararlı olgular olarak algılarız. Ancak bu panikler, her ne kadar çarpık ve ideolojik kökenli olsa da, toplumun kaygılarının arttığım yansıttığı ölçüde toplumsal duyar­lılıktaki artışın bir belirtisidir;
Reklam
365 öğeden 261 ile 270 arasındakiler gösteriliyor.