Nisan 2015
Artemis Yayınları
Sıralamalar

2020 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2020 19:53
Çocuk yaşta memleketinden koparılan Nasya yani kösem sultanın hayatını anlatan kitap. Şehzadeleri sayesinde cihana hükmetmesi, oğlu Murad’ın idareyi eline alması ve payitahta zalimce yönetmesi, Kösem sultanin ölüm korkusu gibi hususlara tam bir vurgu yapılmış.
Kösem SultanDemet Altınyeleklioğlu · Artemis Yayınları · 2015119 okunma
Demet Altinyeleklioglu çok beğendiğim bir yazar,. Sultanlar serisinin son kitabı olarak Kösem kalmıştı gerçekten talihsizlik olmus diğer kitaplar çok başarılı idi bunu sırf seriyi tamamlamış olmak adına okudum. Tamamen saray entrikasi üzerine kurulu olup Kösem degil baş karakter Rosa olsa başka bir roman olurdu tarih ile bu sefer bagdastiramadim.
2021 4. kitabı
Okunma: 22 Mart 2021 22:00
Yazarın ilk okuduğum kitabıdıydı. Büyük bir merakla başladım okumaya ama beklentimi karşılamadı. Kurgusunu, bağlantılarını gayet yetersiz buldum ve kitabın yarısından itibari yazarın Osmanlı hanedan serisinin diğer kitapları kısa kısa yer alıyordu ama bakmak bile içimden gelmedi.
2021 7. kitabı
Bir deliden kral yaratan, saltanat mücadeleleri arasında padişah anası olmayı başarabilmiş, sevmediği bı adamla evlenip Osmanlıya hukmetmeye çalısmis düğünsuz gelin Nasya, Kösem sultan...Osmanlıya kısa bir yolculuk yapmak isteyenlere tavsiye olunur
2021 1. kitabı
Kösem hakkında okuduğum ilk kitap. Bu kitap Kösem Sultan'ın 4.Murad zamanındaki hayatını anlatan kısım. Bu kitabın ikinci kitabı da var ve saraya gelme kısmını anlatıyor, ben onu okumadım. Bu kitaba dönmek gerekirse dil o kadar açık ve sade. Kurgu konusunda ise gayet akıcıydı ve heyecan vericiydi. Ama kitapta çokca kurgu vardı. Buram buram kurgu. Allah aşkına bir padişah eşinin gizli sevgilisi mi olur? Tamam tarihi kurguda elbet kurgu olmak zorunda ama kurguyu abartmamak gerekiyor en azından gerçeklere dayanarak kurgu yapılsın. Öbür türlü tarihe saygısızlık olarak görüyorum ben. Zevke okumak isteyen olursa okusun. Şimdiden okuyacak olanlara iyi okumalar !
2017 71. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2017 02:50
Demet Altınyeleklioğlu'nun sultanlar serisindeki ikinci kösem sultan romanı. İkisini de okudum ama sanırım ilk kez okumuş olmanın verdiği heyecanla sanırım ilk kitabını daha çok sevdim. Bundaki gerekse olay örgüsü gerekse kişiler ve olayların birbirine bağlantıları çok yetersizdi. Yine de yazarın anlatımı ve kurgusu için bile okunmasını tavsiye ediyorum.
2020 4. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2020 22:52
Cerez kitap olarak okunabilir. Tarihi cok bilgi icermese de saray ici entrikalarina sasirarak sahit olabilirsiniz. Anlatim akici ve olay orgusu insanda merak uyandiriyor.
Tarih
2021 17. kitabı
Bu yazarın kitaplarını çok merak ediyordum. O yüzden rastlar rastlamaz aldım. Kösemden kısa bir hikaye kitabın devamında diğer kitaplardan tanıtım bölümleri yer alıyor. Oldum olası sevmişmdir tarihin entrikalı haremini çok iddalı bir kitaptı içerik itibari ile devamınıda okuyacağım sizede keyifli okumalar dilerim

Demet AltınyeleklioğluYazar · 16 kitap
13 Şubat 1955 doğumlu Türk yazar ve TRT prodüktörü. Daha çok tarihi kurgu türünde eser vermiştir; TRT televizyonlarında yüzlerce programın yapımcılığını üstlenmiştir. Altınyeleklioğlu, kendisi de bir yazar olan Ceyhan Altınyeleklioğlu ile evlidir. Hayatı 13 Şubat 1955 yılında Ankara' da doğmuştur. TED Ankara Koleji'nin 1971 mezunlarındandır. 1975 yılında Ankara Üniversitesi / Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde Eğitim İletişimleri konusunda yüksek lisans yaptı. 1980 yılından itibaren TRT Televizyonu'da çalışmaya başladı. Bu tarihten itibaren sayısız programın yapımcılığını üstlendi. Çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Yazarlığı ve prodüktörlüğünün yanı sıra çevirmenlik de yapmakta olan Altınyeleklioğlu'nun çevirileri arasında Philippa Gregory gibi tanınmış yazarların eserleri bulunmaktadır. İlk romanı Moskof Cariye Hürrem 2009 yılında yayınlandı. Bu romanıyla büyük bir okur kitlesi edindi. Popüler edebiyatta ve TV dizilerinde Osmanlı Sultanları akımının başlamasını tetikleyen Moskof Cariye Hürrem, aylarca çoksatanlar listesinde yer aldı. Ardından Alkışlarla Lamia (2010), Cariyenin Kızı Mihrimah (2010), Cariyenin Gelini Nurbanu (2011), Altın Cariye Safiye (2011), Pargalı ve Hatice (2011), Kara Kraliçe Kösem (2012) romanları geldi. Bu romanlar da büyük ilgi gördü ve uzun süre çoksatanlar listesinde kaldı. Moskof Cariye Hürrem Bulgaristan’da yayınlandı. Yunanca, Rusça ve Arapça çeviri çalışmaları devam ediyor. Alkışlarla Lamia adlı eserinde ilk romanından farklı olarak 20. yy. kadın yaşantısını işlemiştir. Türk sinemasının ilk kadın yıldızı olan Cahide Sonku'nun hayatını kendi kurgusuymuş gibi gösterdiği yönünde eleştiriler almıştır. Ancak konu kısa sürede gündem dışı kalmıştır. Evli ve bir çocuk annesi olan Demet Altınyeleklioğlu İstanbul ve Miami’de yaşamaktadır.